Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi kompenzációra számíthatok?

Mennyi kompenzációra számíthatok?

Figyelt kérdés
GYED-en vagyok szeptember 20-tól. A gyed számolási szabályok szerint tavaly is, és idén is a max gyedet kapom. ez most 96ezer nettó+családi kedvezmény 1 gyerek után (ezt én veszem igénybe) tavaly kértem az adójóváírást
2012. febr. 10. 02:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
2012. febr. 10. 08:22
 2/22 A kérdező kommentje:

köszönöm ez nagyon jó kis link.

már csak azt nem értem hogy a táblázatban szereplő összegek bruttók-e?? mert ha bruttó, akkor 119100-nál miért nincs magasabb összeg ha a Gyed-em 130200Ft. ha meg nettó, akkor hogy lehet valakinek nettó 119100Ft a br 130200Ft-os max Gyed-e?

2012. febr. 10. 09:58
 3/22 anonim ***** válasza:

De ha megkapod a max gyedet most is (családi adókedvezménytől függetlenül) akkor nem kapsz kompenzációt hiába nem jár az adójóváírás.

Azok kapnak akiknek szintén volt adójóváírásuk, de kevesebb lett a gyedük. Pl 88e helyett 83e-et vagy 58e helyett 47e-t stb. És ők sem annyit amennyi az adójóváírásuk volt, hanem annyit, hogy ugyan annyit kapjanak, mint előtte.

Tehát hiába volt pl 12e az adójóváírás én "csak" 5e kompenzációt kapok, mert úgy leszek 0-án

Vagy rosszul értettem a kérdésed? tehát nem kap mindenki akinek volt adójóváírása csak az akinek az elvételével kevesebb lett az amit kézhez kap.

2012. febr. 10. 10:17
 4/22 A kérdező kommentje:

Teljesen érthető amit írtál és lehet hogy neked van igazad! Én azért gondoltam hogy kapok, mivel gyed-en voltam 2011.01.31én és 2012.01.01én is. illetve ha most lenne adójóváírás, akkor 20 ezer Fttal kapnék többet, így viszont csak 8-al. tehát 12-vel kevesebb

[link]

de ha valaki jobban átlátja, javítson ki :)

2012. febr. 10. 10:55
 5/22 anonim ***** válasza:
Már csak a vastag betűben az elején is benne van, hogy valaki jobban jár...ilyen vagy te is szerencsére. Hidd el az államnak nincs annyi pénze, hogy azoknak is adjon akiknek több lett...nekik úgy kompenzál, hogy emelte a minimálbért. Még azok sem kapnak akik mondjuk jan 1-től lesznek gyeden és úgy számoltak, hogy 88e-et kapnak vagy 54-et stb. Csak azoknak akik kapták és kevesebbet kaptak, mint eddig.
2012. febr. 10. 10:59
 6/22 anonim ***** válasza:

[link]

tessék itt egy cikk róla.

Én elhiszem, hogy örülnél, ha még többet kapnál, hiszen a gyed nem elég semmire még a max gyed sem, de gondolj bele, hogy azoknak milyen szar akik pár ezertől akár 10e Ft-ig is kevesebbet kaptak ebben a hónapban. Az ő szájukat fogja be az állam a kompenzációval, hogy ne menjenek tüntetni a parlament elé.

2012. febr. 10. 11:03
 7/22 anonim ***** válasza:
Én nem értem ezt a táblázatot,nekem brutto 106 a gyedem,akkor nem kapok kompenzáciot??????
2012. febr. 10. 13:35
 8/22 anonim ***** válasza:
Előző vagyok:Én kereken 17 ezerrel kaptam kevesebbet,akkor mire számithatok?
2012. febr. 10. 13:38
 9/22 anonim ***** válasza:

Akkor nálad valami más is lehet, mert 2011.-ben a maximum igénybe vehető adójóváírás 12000Ft volt. Érdemes lenne a munkáltatónál utána kérdezni, hogy mi a franc van. Basszus 17e az elég sok.

A magyar közlönyben kihirdették és ott van egy táblázat aminél megnézheted, hogy mennyi bruttó fizetésre mennyi kompenzáció jár. Itt meg lehet nézni azt is, hogy ha családi adókedvezményt veszel igénybe akkor hogy van.

2012. febr. 10. 13:47
 10/22 anonim ***** válasza:
ja és ne a bruttó gyeded összegét nézd, hanem a béred ami alapján a gyeded kapod (egyébként ez a táblázat van benne a Közlönyben is)
2012. febr. 10. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!