Boldogabb egy olyan kisgyerek, akinek nagyon gazdagok a szülei, mint egy olyan, akinek nem?
Figyelt kérdés
2009. jún. 1. 14:41
1/12 anonim válasza:
Sokan mndják,hogy nem,de míg a gazdag szülök megtudnak mindent venni,a szegényebb nem.A gazdag gyereknek több lehetösége van az életben.....
Azt mondják a boldogságot nem lehet megvenni.
Viszont ahol gazdagok a szülök,és szeretik a gyereket,foglalkoznak vele (nem csak pénzelik)azt mondom lehet,hogy boldogabb is.....
"A pénz nem boldogít,de jó ha van"
2/12 anonim válasza:
A pénz az fontos de nem kimondottan jelenthet boldogságot még egy gyerek számára sem.Szerintem sokkal lényegesebb dolog a szeretet a gyermek számára ,úgy értem érezze a gyermek hogy szeretik hogy tartozik valahova.Hiába van pénz ha soha nem tudsz a gyerekeddel leülni egyet beszélgetni,magadhoz ölelni,hogy esetleg elmondja a problémáit. Nem utolsó sorban fontos dolog az egymás közti őszinteség is.
3/12 anonim válasza:
Az első válaszolóval értek egyet. Attól lesz boldog, ha szeretik, de nagyon rossz érzés lesz neki, hogy a barátainak/osztálytársainak márkás cuccai vannak, meg ilyen-olyan kütyüi, amikről ő még csak nem is álmodhat, mert nincs pénz rá. Nem mehet adott esetben kirándulni a barátaival, nem mehet el egy nyári táborba, mert ő nem tudja megfizetni. Ettől szerintem mindenki rosszul érzi magát. Ugyanúgy, mint a felnőttek. Ha valaki nagyon vágyik valamire, ami számára elérhetetlen és a közvetlen környezetében van valakinek, akkor hajlamos igazságtalannak érezni az életet és elszomorodni. Szóval szerintem a pénz is igenis fontos. Kezdetben nyilván nem, de egy idő után elég komoly kisebbrendűségi érzést válthat ki a gyerekből akár az iskolában, akár az utcán.
4/12 anonim válasza:
Én biztos hogy boldogabb lennék több pénzzel. És a gyerekem is az lenne,ha több mindent adhatnék neki!!! És aki azt mondja hogy a pénz nem boldogit,annak tutira sok van! :)
5/12 anonim válasza:
Én is úgy érzem ,a pénz boldogabbá tenne.Most boldog ,kiegyensúlyozott a babám,de ha nagyobb lesz,és le kell mondania dolgokról,mert a szülei nem tudják támogatni,hát...persze sokat számít ki miben nő fel,megszokja mik az igényei,és megtanulja korán mi az amit megkaphat és mi az amit nem,vagy amiért nagyon meg kell dolgozni,míg másnak az ölébe hullik.De viszont ha látja kicsiként oviban,suliban másnak miért van meg az ami neki nem lehet?? Lehet hogy akkor sírdogál egy kicsit,de ha szeretetben nő fel,nem hinném hogy nagyon boldogtalan lenne.Hisz mint írtam megtanulja mire számíthat az életben.
6/12 anonim válasza:
Nem tudom boldogabbak-e,nekik természetes,hogy mindent megkapnak,s többnyire nem örülnek semminek. A szegényebb szülők gyerekei sokszor olyan kis dolgoknak is tudnak örülni:) Viszont azt már tapasztaltam,hogy ezek a gazdag gyerekek nagyon nagyképűek,és látványosan lenézik szegényebb társaikat. Nem kell megkövezni,biztos van egy-két kivétel,de sajnos ez mára elég általános.
7/12 anonim válasza:
Én most egy példát írok. Ismerek egy családot, akik nagyon gazdagok. Nem lehetett saját babájuk, így pénzért "vettek" egy babát..(megbeszélték az anyával, hogy x összegért az ő javokra mond le a babáról..Tudom, hogy ez elvileg Mo.-n tilos, azért meg lehet oldani (ez is pénz kérdése). A kislánymak az első pillanattól mindent megvettek, amit pénzért meg lehet venni. De: az anyukája a mindennapi gonozási feladatain kívül nem nagyon foglalkozott vele, amikor már nagyobbacska volt, odaadta a babának a cumisüveget és hagyta, hogy kiszolgálja magát.. a baba egész nap a kiságyban volt, csak ha nagyon sírt, akkor mentek be a szobájába.. Aztán, amikor 3 éves lett, kapott egy saját tv-t, hogy a szobájában nézze, ne zavarja a mesékkel a szüleit. Egész nap sinte a gyerekszobában volt, cvsak ott játszhatott, máshová nem is vihetett egy játékot sem, hogy ne csináljon a lakásból "disznóólat".. Persze, mindig a legdivatosabb ruhákat kapta meg, amit csak a környéken lehetett kapni, évente kicserélték a szobájában a bútorokat.. Az oviba olyan ruhát adtak rá, amiben soha sem mert játszani, nehogy bekoszolódjon vagy összegyűrődjön. Amikor az állatkertben voltunk, ő egyedül nem ehetett fagyit, mert "maszatos lesz tőle"... Szerencsétlen gyerek amolyan kirakati báb lett, ő reprezentálja a szülők vagyonát. Ő soha nem mehet senkihez játszani, de hozzájuk is csak néáhány "válogatott" gyerek mehet. Most 5. osztályos, kitűnő tanuló. Minden nap egy magántanárral tanul délutánonként. Ha véletlenül becsúszik egy 4-es, sírni kezd, mert fél, hogy kikap miatta... Pe4rsze, mindene megvan, amire egy gyerek vágyhat, csak éppen a legfontosabb hiányzik : a szeretet. Nem hiszem, hogy az a gyerek, aki mindent megkap, amit csak kigondol, boldogabb, mint egy kevésbé tehetős családban felnövő, de a szeretetben lubickoló gyerkőc. Nem azt mondom, hogy az a gyerek, ahol a családban anyagi gondok vannak, boldogabb, de lehet, hogy nem minden esetben a gazdag gyerek lesz boldogabb... Persze, jó, ha van pénz, de azért az is fontos, hogy a gyerek érzelmi életére is figyeljünk!
8/12 anonim válasza:
Egy ismerösömék mindent megadnak a 2 gyereknek,már semmi olyat nem tudnak venni nekik,aminek igazából örülnének...vagyis inkább nemtudják értékelni ezeket a dolgokat...de ettöl függetlenül boldogok a maguk kis öntelt módján,hiszem mindenük megvan. Szerintem az arany középút a legjobb!! Remélem ezt majd mindig megtudom teremteni a gyerekemnek,és akkor lesz igazán boldog,hiszen lesz mi után álmodoznia is,és tud majd örülni a dolgoknak!
9/12 anonim válasza:
Kiskoromban a barátaimmal beszélgettünk:
-nekem van 2olyan kisautóm.
-és neked? (mi lenne ha azt mondanám, hogy 12? nem azért mert nem hinnék el...)
-nekem 4 (még lehet, hogy ilyenkor is néznek)
10/12 anonim válasza:
Nem igazán értem, hogy miért sarkítjátok ki ennyire a témát? Mindenhol azt olvasom, hogy aki jómódban él és gazdag, az nem foglalkozik a gyerekével és aki pedig szegény az minden percét a gyerekkel tölti. Ki kell, hogy ábrándítsalak benneteket, mert a kép korántsem ennyire fekete-fehér. Sok gazdag családot ismerek, akik rengeteget foglalkoznak a gyerekekkel, sokat van együtt a család és minden évben más országot fedez fel a család együtt, mert van rá pénz. A gyerekek rettentően élvezik és látszik a családon, hogy nagyon boldogok és kiegyensúlyozottak. Míg sok olyan családot is látok a munkám során, akik szegények és a szülők egész nap a pénzt hajtják, nincs idejük a gyerekre. Valahol meg tudom érteni, hogy meg kell teremteniük a betevőre valót de azt már nem, hogy miért a gyerek rovására kell mindezt?! Véleményem szerint a gazdag gyerekek 60-70 %-ban boldogabbak mint a szegény társaik. Nem azért mert mindent megkaphatnak hanem sokkal inkább azért, mert a szülők életében eggyel kevesebb a stresszforrás mivel nem kell a pénz miatt idegeskedni. Akárki akármit mond, ha valaki állandóan az anyagiak miatt idegeskedik azt megérzi a gyerek és inkább nem fordul a szüleihez a saját gondjaival (nem akar problémát okozni) és elfojtja az érzéseit. Ez pedig nem egészséges dolog. Ha adott két család, ahol egyformán foglalkoznak a gyerekkel, akkor nyilván a gazdagabb gyerek lesz a boldogabb. De akár gazdag a szülő akár nem, mindenképpen a gyerek kell legyen a legfontosabb és mindig kell időt szakítani rá és lehetőséget biztosítani neki, hogy elmondja a problémáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!