Adunk egymásnak tippeket, hogyan készüljünk baba/kisgyermek mellett az extrém hidegre?
Feltettem töltőre a telefonomat, hogy véletlenül se merüljön le mostanában. Előfizetéses vagyok, ezzel nincs gond, de ha kártyás lennék töltenék rá pár ezer Ft-ot.
Ceruza aksikat feltettem tölteni, hátha jó lesz valamibe.
Veszek elemek a kis kézi rádióba, hogy áramszünet esetén is tudjunk híreket hallgatni.
Forralok pár liter vizet, hogy a picinek tudjak belőle tápszert csinálni.
szerintem ennyire nem kell pánikolni (remélem)
De nem igazán tudok hogy készülni, pl ha egy hosszabb áramszünet van akkor nálunk "megáll" az élet, villanytűzhely van, a kazán kombinált, gáz+villannyal megy. Szóval nem tudom mi lenne velünk.
Max. pár háztartási gyertyát veszek és feltöltöm az elemeket az elemlámpához, ha esetleg áramszünet lenne. (Volt már olyan viharos idő, hogy nálunk kidöntött egy kábeltartó oszlopot a szél, kb. 10 órán keresztül nem volt áram.)
Mást nem nagyon tudok csinálni. Ja, meg bevásárolok, hogy ne a nagy hóban kelljen autóznom, mivel a férjem pont a jövő héten lesz külföldön. :(
Jaj bocsi, de szerintem ez kissé túlzás. Oké, legyen feltöltve minden, de az akkor is, amikor 10 fok van, mert áramszünet bármikor lehet...
Szerintem elég annyi, hogy feltöltjük a hűtőt és a kamrát, na meg aki fával tüzel, az szerezze be előre a tűzifát.
Ja, meg nem terveztem be semmit a hétvégére, mert nem tudom, hogy mi lesz pontosan.
A bevásárláshoz: azért az is túlzás, hogy ilyenkor az emberek több tonna sót, cukrot és lisztet vesznek. Ja meg babkonzervet! Talán a sok pukival is a levegőt akarják melegíteni? :)
Mi falun lakunk. Ha áramszünet lenne, itt is megáll az élet. A fűtéshez is kell, mert a keringetőszivattyú azzal megy, hiába fával fűtünk. Egyszer már volt 3 napos áramszünetünk, akkor vettünk egy agregátort. Most a párom elmegy hozzá benzinért, mert jövő héten Ő elutazik külföldre 1 hónapra, én meg maradok itthon 2 kicsivel.
Ezért készülök, és ezért szerettem volna tippeket kérni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!