Mindenhol szuper anyukákról olvasok, nevelik a piciket, vezetik a háztartást, senki sem segít nekik, hogy bírják segítség nélkül? Nálam van nap, hogy örülök ha ehetek vagy le tudok zuhanyozni. ők hagyják, hogy sírjon vagy csak az én babám hisztis?
Huh, tok jo, ha a felsorolast nezem, akkor en is szuperanya vagyok. Nem is tudtam.
De teny, hogy:
- minden nap van fott etel, nem hozzak hazhoz, en fozom. (Modszer: ket napi adagot fozok, azaz minden masnap csak melegiteni kell, vagy koretet keszitek frissen, fozos napokon reggel 7kor, a gyerekek nyugis orajaba odarakom az etelt, 8-9-re mar keszen vagyok teljesen, addigra aktivizalodnak a sracok. Elotte este setalo el veluk vasarolni, hogy a fozesre minden otthon legyen koran reggel. Amit lehet lefagyasztok, zaklatott napokon eloveszem, tok jo.)
- Rend van, nem tornyosul a szennyes, nem all a vasalni valo, nincsenek szetszorva a dolgok (kiveve a jatekok), nem koszos a padlo, a furdoszoba, nem gyulik a mosogatnivalo. Megoldas: 2 naponta takaritok szinten a reggeli nyugodt egy oraban, mivel rendszeresen takaritok, igy mindig hamar keszen vagyok. A mosogep magatol megy, a teregetes 5 perc, kb mindent vallfara teregetek, csak azt vasalom, amit fontos. Folyamatosan mosogatok, nem hagyom, hogy sok gyuljon ossze, mert akkor mar sok idot vesz el egyben.
Ezek utan nyugisan iszom egy kavet, elolvasom a leveleimet, majd max 9-tol delig a gyerekekkel vagyok, kertben vagyunk, setalunk, vagy bent jatszunk. Deltol egyig etetek, elokeszulunk az alvasra, egyutt elpakoljuk a jatekokat, stb.
Egytol haromig alszanak a gyerekek, ez a ket ora csak az enyem, mivel koran reggel megfoztem/kitakaritottam. Ekkor nyugodtan megebedelek, tornazom, zuhanyzok, vagy netezek, filmet nezek, ha epp aznap nem tornazom, ha nem tornazom, akkor nem zuhanyzok napkozben, estenkent szoktam minden nap, delben csak torna utan.
- A kert rendezett. Megoldas: max ket naponta vagynk kint a sracokkal, a pentek a kertrendezos nap, ekkor egyutt csinaljuk. Vagyis en csinalom, a 3 eves probal gereblyezni, a kicsi jarkal a lapattal, sepruvel, elvezni szoktak, ez nekik jatek kategoria, en meg haladok a munkammal.
- hajmosas, zuhanyzas, stb: este 9re nincs eber gyerek a hazban, 9-re elaltatom oket, utana ejfelig ebren vagyok. Van, hogy elokeszitem a fozest, veszek egy hosszu zuhanyt/furdot, a bebioron hallgatozom kozben. A ferjemmel kettesben vagyunk, ha hazaer munkabol. Hajat mosok, rakok fel ra egy pakolast, abban alszom, igy reggel hatkor, amikor ebredek csak le kell obliteni (1 perc), mire megkavezom, feloltozom, ebresztem a gyerekeket, addigra felig megszaradt, amig megisszak a tejet, addig megszaritom, kivasalom, vagy valamit csinalok vele (10 perc), szememt sminkelem majd minden nap, azt is ilyenkor szoktam (3 perc kb).
Segitsegem: a ferjem van, altalaban az a segitseg, hogy vigyaz a gyerekekre, ha valami nagyobb dologba kezdek bele, ami nem napi rutin. Pl heti egy nagyobb sutemenyezes, vagy epp fodraszhoz megyek, kozmetikushoz, vagy nem otthon tornazom, hanem futni megyek, vagy talalkozom van, vagy egyedul mennek el vasarolni. Van, hogy elviszi kulon az egyik gyereket setalni, hogy csak a masikkal tudjak foglalkozni.
Egyebkent dolgozik, vagy a sajat dolgat csinalja, ami a hazban, haz korul van.
Nagyszulok messze, messze, nagyon messze. Kulfoldon elunk, Ok Magyarorszagon.
Havi 1-2 alkalommal elmegyunk kettesben a ferjemmel vacsorazni/esti setara/szinhazba/moziba/bulizni. Ilyenkor egy kedves ismerosunk vigyaz a sracokra, de ugyanugy mi furdetjuk, altatjuk oket, utana megyunk el.
Az elso egy ev ettol kalandosabb volt, akkor a gyerekek meg nem egy idoben aludtak, igy sok minden maskepp volt. De akkor is volt egy napi rutin, a lenyeg az volt, hogy ahhoz a renszeresseghez tartsam magam es a gyerekeket is. Ha felborult, akkor nalunk is kaosz volt. Igen, voltak boven az en gyermekeim is nyugosek, de akkor is igyekeztem tenni azt es ugy, ahogy maskor, max gyerekkel a kezemben, fel kezzel foztem, porszivoztam, vagy epp aznap az altatasi idejukben nem magammal foglalkoztam, hanem akkor foztem.
Csak azert irtam le, hogy hatha talalsz benne valami otletet, ami segithet neked.
Egyebkent meg kitartas, gondolom meg kicsi a babad, meg ki kell alakitanotok a nektek legjobban megfelelo napi rutint, szokasokat, akkor mar minden sokkal jobb lesz.
Lassan nekem is atszerveznem kell az egeszet, mert menni fogok dolgozni. Akkor biztosan lesznek dolgok, amik ki fognak maradni az eletembol egy ideig, amig beall a rendszer.
PL nyilvan nem lesz minden nap itthon fott etel, hiszen a ferjemmel mi a munkahelyen fogunk enni, a gyerekek a bolcsiben/oviban, csak a reggeli es a vacsi lesz itthon. Reggelire nem kell fozni, vacsira pedig szinten nem fontos, ha fott etelt mar ettunk ebedkor. Szerintem.
Ha csak napi par orat leszunk itthon, akkor nem hiszem, hogy 2 naponta korbe kell takaritani a hazat. Ha kell is, akkor is max heti 2 alkalom lesz. A bevasarlast a ferjem fogja intezni, ezt mar megbeszeltuk. A gyerekeket O hozza haza, en elottuk egy oraval haza fogok erni, akkor megcsinalom majd, amit kell, peldaul a teregetest. Reggelente majd beallitom programozott mosasra a gepet, hogy addigra jarjon le a progi mire kb hazaerek. Hetvegen lehet majd jobban fozni/takaritani. A tornat meg atteszem estere, regen is estenkent tornaztam, az a fel ora-egy ora belefer.
De az esti orakat nem szeretnem hetkozben fozessel/hazimunkaval tolteni, inkabb majd a gyerekekkel lennek es csaladi eletet elnek.
De mindegy, ez egy kulon tortenet lesz meg, majd kozben kialakitjuk a legjobb rendszert.
Valaki elárulná,hogy mi volt akkora ökörség,amiért a pontozási kényszert ki kellett élnie az ominózus pontozónak ?! Miért fáj valakinek az én életemnek azon része,amit ide leírtam??
3 lányos voltam.
Szia
nekem nincs segitsegem , kufoldon elunk.ferjem mindig dolgozik es nagyon nehezen megy idonkent a dolog.
nem vagyok szuperanyu :( faradt vagyok, nincs idom magamra, olyan vagyok mint egy tehen, mert sokszor csak este tudok enni.
a hajamat es a bormomet nem hanyagolom el, de a testmozgas mar tul sok....egyszeruen olyan faradt vagyok, hogy nincs energiam hozza.
8kor kelek letusolok iszom egy gyenge kavet (kisteso projektezunk, igy nem merek rendeset)
9kor kel a gyerkoc atoltoztetem megreggeliztetem beagyazok osszepakolok
10.30 korul el kezdek fozni (valami gyorsat pl : fozlek vagy tartalmasabb leves)kozben megtizoraiztaom a gyerkocot
amig hul az abad felporszivozok (minden nap kell, mert szonyeg van es azonnal meglatszik minde rajta...meg jo, hogy 2 szintes hazunk van, igy tuti nem vegzek 2 perc alatt vele)
1.korul ebed utanna kis pihi (nem alvas csak nyugisabb jatek)
2 korul elindulunk setalni jatszoter, bolt, jatszohaz stb
4.30-5.30kozott hazaerunk
6korul uzsi
6.30-7.30ig jatszunk
akkor el kezdunk keszulodni a furdeshez
8-8.45 furdes (imad a vizben jatszani)
utanna vacsi es
9-9.15 korul alszik el
utanna el kezdek takaritani, felsoprok felmosok, kitakaritom a furdot, fozok a fejemnek ,vasalok tanulok hajatsestek stb es olyan 2 korul ugy esek be az agyba mint akit agyonvertek.
most is tanulnom kene de nem fog az agyam...gondoltam lazulok itt egy kicsit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!