Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy most még így...

Normális, hogy most még így érzek a tesó érkezésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves fiam, aki nagyon nehezen jött össze. Tervezgettük a tesót, aki most úgy néz ki, első próbálkozásra sikerült, pár napja teszteltem pozitívat.:)

A bajom "csak" annyi, hogy megijedtem a vegyes érzelmektől: természetesen örülök/ünk, hiszen akarjuk Őt, csak belém villant az érzés, hogy megint hogy fogunk az új élethez alkalmazkodni, biztos jó lesz-e, jókor-e, hogy éli meg a kisfiúnk (amúgy nagyon jó lelkű gyerek), de nyilván már nem csak körülötte fog forogni a világ.. Most még egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy létezhet majd még vki, aki ugyanannyira tudok majd szeretni, mint a fiamat, aki megtanított az anyaságra.. Közben meg elszégyellem magam, hiszen biztosan, csak még nem kézzelfogható... Kérlek nyugtassatok meg, hogy ezek természetes reakciók, és minden változik majd az idővel!

2012. jan. 25. 10:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen természetes, amit érzel. Bennem is megvolt ez a "betolakodó" érzés. És az is természetes lesz majd, amikor már el sem tudod képzelni, milyen lenne a második nélkül az életed :-)
2012. jan. 25. 10:47
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen természetes, a hormonok teszik. Ismét egy ismeretlen emberke érkezik a már beállt, megszokott életetekbe. De így a helyes, ez az élet rendje :)
2012. jan. 25. 10:47
 3/18 anonim ***** válasza:
Meglátod,utána már nem érted,hogy lehettél meg nélkülük is!:))Gratulálok!!!
2012. jan. 25. 10:50
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Teljsen normáűlis és természetes is, hogy így érzel! Persze, hogy vegyesek az érzéseid, hiszen még nem tudod elképzelni, milyen is megosztanio a figyelmedet, önmagadat a két gyerkőc között. Majd, ha a pici megszületik, rá fogsz jönni, hogy nem kettő felé kell osztani a szere4tetet, hanem az megduplázódik. Az első napok, hetek nem lesznek könnyűek, de bele fogsz/fogtok rázódni és hidd el, a kicsik is nagyon alkalmazkodók. Tudnod kell, hogy az új baba egy családba érkezik, majd sokmindent úgy alakítasz, hogy az mindenkinek megfeleljen. Szóval a pici is fog alkalmazkodni egy idő után. A nagyot meg majd bele tudod vonni a pici körüli teendőkbe, így ő se fogja magát mellőzöttnek érezni.

Gratulálok a gyerkőcökhöz!

2012. jan. 25. 10:50
 5/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat! Biztos az is benne van, hogy még most sem hiszem el, hogy rögtön sikerült, és most hirtelen nem tudok még mit kezdeni a helyzettel.:) Bízom benne, hogy úgy lesz, ahogy írtátok!
2012. jan. 25. 11:22
 6/18 anonim ***** válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes.. Ez az én kérdésem volt,azóta 1éves múlt a kisfiúnk,és jelentem:Igen lehet imádni kettőt is! :) Nálunk egyáltalán nem volt féltékenység,mindenbe bevontam,már most szoros testvéri kapocs van köztük,és így teljes a kis családunk!Én sokkal "ügyesebb"anyuka voltam kettejükkel,mert az igaz hogy az első anyává tett,de hidd el ez előny,és "rutin" is egyben!Ezek természetes reakciók,hisz csak elképzelsz valamit,amiről nem tudod milyen,és csak utólag érzed majd hogy mennyire természetes és magától érthető lesz az életetek több gyerekkel is.2 év és 3 hónap van a fiaim között :)
2012. jan. 25. 12:01
 7/18 anonim ***** válasza:
Bennem is ez volt. A nagy 9 volt, amikor terhes lettem a kicsivel. Ez idő alatt mi a naggyal, úgy értem a 9 év alatt úgy összeszoktunk, nehéz volt elképzelni, hogy a mi kettesünk 3-asra bővül...Ráadásul kisfiú lett, na, a terhesség alatt így még nehezebb volt elképzelnem, mit kezdek majd egy kisfiúval. Aztán elmúlt ez a z érzés, és most már olyan, mintha mindig két gyerkőc lett volna, most 10 hónapos a pici.
2012. jan. 25. 12:26
 8/18 anonim ***** válasza:
Én úgyanígy vagyok, csak az én lányom 20 hónapos és ő nem jött nehezen. Most első próbálkozásra sikerült, pár napja teszteltem én is és hol örülök, hol nem. Én sem tudom elképzelni sem, hogy hogy lesz, egyáltalán fogom.e szeretni, bánt , hogy vajon ugyanúgy fogom-e szeretni a lányomat. BÍzom benne, ha már itt lesz velünl, akkor fel sem merülnek bennem ilyen érzések.
2012. jan. 25. 13:27
 9/18 anonim ***** válasza:
Nekem mind a 3 -nál voltak ilyen érzések,sőt önző érzéseim is voltak 1-2 napig.Akartam őket,tervezettek voltak és mégis.Azon tűnődtem miért nem egy kicsit később jön a baba.Hihetetlen volt számomra hogy babát várok,és miért pont most.De ez elmúlt hamar és boldog voltam nagyon.Számomra megmagyarázhatatlan miért volt ez az érzés nálam.Belegondoltam mi vár rám,és talán odáztam volna a dolgot.Sőt a 3. fiú lett,mikor megtudtam nagyon kétségbe estem,mert nem tudtam elképzelni magam fiúval.De mire megszületett ez is megváltozott,azóta a legnagyobb szerelemben vagyunk:)
2012. jan. 25. 13:46
 10/18 A kérdező kommentje:
Na Csajok, nehezített a pálya! Úgy néz ki, hogy ikrek!!! :))
2012. febr. 14. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!