Mennyibe kerülnek a lombikbébi (nem az inszemináció) gyógyszerek ára gyógyszertámogatással?
Ez több dologtól függ:
- hogyan reagálsz a hormonokra. Van, aki jobban, annak kevesebb gyógyszer is elég ugyanabból a fajtából, megfelelő eredményhez
- 2 féle protokoll van: hosszú (long) és rövid (antagonista), ha rövidet csinál az orvos neked (ezt ő dönti el az állapotod szerint), akkor értelemszerűen kevesebb napig kapod a hormont, ami kevesebbe fog kerülni
- többféle hormon létezik, ezt is az orvos dönti el, hogy melyiket fogod kapni, és melyikből milyen dózist (puregon, merional, gonal, fostimon - ezek a tüszőérlelők; a leszívás előtt van tüszőrepesztő injekció (1 vagy 2), nekem és férjemnek is kellett antibiotikumot szedni; ill. beültetés utántól progeszteront)
Egy program ára a fentiek függvényében kb. 70-120ezer Ft között lehet receptre persze!, nekem ennyibe kerültek (2008-2010 között), azóta valamennyit emelkedhettek az árak.
Nekem 4 lombikom volt, a 4. lett sikeres.
2 napi adag kb 15000 Ft volt.
A protokollon sok múlik, hogy meddig kell szedni. Na meg persze, hogy hogy reagálsz, kell-e váltani.
Nekünk elsőre sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!