Mit csinálunk rosszul, hogy 80 ezzer Ft havi kaja (+tisztítószer stb) pénz nem tart ki rendesen a hónap végéig?
Minden nap itthon főzök, hús hetente 1-2x van, gyümölcs naponta. Készételeket nem eszünk, luxusdolgokat pláne nem, maximum kekszet, de nem nagy mennyiségben. Annyi, hogy próbálok minsőgibb dolgokat venni, pl. margarin helyett vaj, normálisabb felvágott, sajt, ilyesmi.
Ja, 2 felnőtt és egy egyéves baba.
Mert szerinted az 1600 ft-os párizsi mennyi húst lát?????? Ugyanannyit.
Kolbász megint más. Bár mi azt sajátot csinálunk, mert az egyik fiam szójaallergiás, így biztos ami biztos. Neki van allergén mentes párizsi 600ft/fél kiló.
Az kimaradt, hogy mi drága élelmiszereket vettünk eleibe, fontos volt nekem a minőség. És így is allergiás lett a szójára, vajon miért? És hogy tudott megtelítődni a szervezete 2,5 év alatt, hogy tüneteket produkált. Pedig nem kapott szójatejet, szójás cuccokat. Ha felvágottat vettem csakis a "minőségit" vettem. Lehet gondolkozni.
azóta nem költök annyit az úgynevezett minőségire sem, azóta figyelnem kell minden összetevőt ha vásárolók és érdekes dolgokra jövök rá...
Ötletszerűen főzöl vagy előre kigondolod?
Én egy hétre előre összeállítom a menüt, jó alaposan átgondolva,heti bevásárlás van listával.Csak kenyeret és tejet veszek hét közben.
A menü összeállíátsa előtt alaposan szétnézek a spájzban, szavidők mennyiség stb.Azóta alig romlik ránk valami és változatos a kaja, bár elég sok főzeléket eszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!