Mikor es milyen zenet hallgattok kicsi gyereke (i) tek mellett? Mikor?
Tudom, butasagnak tunik, de nekem mar nagyon hianyzott a zenehallgatas egy ideje. Ket es harom eves gyermekeim vannak, a zene kb teljesen kimaradt az eletembol amiota a masodik baba is megszuletett.
Egyszeruen az a gond, hogy amikor Ok aktivak, akkor boven eleg a 2 gyermek hangja es a sajatom, illetve a zaj, amit mi generalunk, amikor alszanak napkozben, akkor meg orulok, hogy csend van es a sajat gondolataimat hallom. :)
Ha megis zenet hallgatok, akkor pedig tuti, hogy 5 percenkent le kell kapcsolnom, mert figyelem a bebiort.
Jo sokaig csak a kocsiban hallgattam zenet, de azt is siman tulkiabaljak, szoval ertelme nem sok van. :)
Mostanaban estenkent jo fel orat "tancolunk es ugralunk" arra a zenere, amit en szeretek, nagyon elvezik, jol elfaradnak. Mellesleg en is.
Ti szoktatok ilyet csinalni? Tudom, nevetseges lehet, de akkor is elvezik/elvezzuk.
Mondjuk az alapveto ketsegeim a kozos zenehallgatassal kapcsolatban az, hogy en az altert es a rockot szeretem, ezekbol is az erosebbeket, persze az esti kozos bulikra gyengebbeket valogatok ossze, amitol nem ijedhetnek meg es nem durva a szoveg. Teny, hogy a kozos tancolgatas is inkabb hasonlit kezdetleges pogozashoz.
Nalatok van ilyen "tanc- es zeneora"?
Bár az én lányom még csak 3 hónapos, de én minden nap hallgatok vele zenét, olyankor csendben üldögél és figyel, olykor mosolyog is.
Mi Beatrice-t, Bruce Springsteent, Gavin DeGrawt és Disney dalokat hallgatunk. :)
Szia!
Én is szeretem pl. a Replikát, Amorphist, Hungarica ilyeneket. Apa pedig a "magyarságosságos" meg régi zenéket :D
Este mi is szoktunk tánci-táncizni, persze nem Alvin és a mókusokra, bár olyan is előfordult már.
Igaz ő még csak 6 hónapos, tehát a szöveget nem érti, de jókat kacag, ahogy bohóckodok neki, vagy emelgetem közben és mondom a szöveget. Meg zsipp-zsuppozunk közben, egyelőre ennyiben merül ki :)
Aztán fürcsinél már pl a viva szokott menni.
Anyukámmal mi is táncoltunk esténként eddára, republicra, tankcsapdára, alice cooper volt a kedvence anyunak, meg bon jovi (én meg szerelmetes is lettem ez utóbbiba :D)
ma 09:27
:)
Nightwish, Billy Idol, Tankcsapda, Road, Rómeó vérzik (ezt a szövegei miatt nagyon cenzúrázva, leginkább már egyáltalán nem hallgatjuk), néha-néha Depresszió.
Zabálnivaló a 3,5 évesem, amikor énekli is őket: "Úgy nevess, csókolj, szeress!" (Road: Nem elég)
Másik kedvence:
"Szívemnek boldogsága, ha megcsókol az üveg szája"
Road: Részeg ének :D
Persze vicces-kínos, amikor az oviban átöltözés közben énekel ilyeneket... De még mindig jobb, mintha aranyesőt...
Valamikor ő kéri a "mi zenénket", valamikor azt kéri, hogy hallgassunk gyerek-zenét, ez általában Halász Judit.
Itthon is szoktunk hallgatni (és énekelni és táncolni", de kocsiban mindig. Én szeretek vezetés közben énekelni, ők meg hallgatják vagy énekelnek velem (van még egy kétévesem is).
Anno, amikor egy félig szakadt VW-nk volt, mindig azt mondtuk, hogy nincs zajos autó, csak halk rádió. Most ugyanezt mondjuk a gyerekekre :)
Kicsit félve vallom be az eddig válaszok után, de én a popzenét szeretem... Madonna nagy kedvencem, a koncertjén is voltam :)
Gyerekek nélkül pedig a sokak által tucc-tucc-nak titulált progresszív house-t és hasonló elektronikus zenét szoktam hallgatni, de csak a light-osabb, éneklősöket. Nagy szívfájdalmamra az összes budapesti rádióadó megszűnt, amit eddig hallgattam: régen a Deejay, az Extrém, majd a RiseFM, a Roxy és most a RádióFace.
Úgyhogy mostanában jobb híján a Rádió1-et és a ClassFM-et hallgatjuk a kocsiban, ja meg a Petőfit.
Bejönnek a kicsit elvontabb zenék is, de csak a visszafogottabb fajtából.
A kocsiban rádiót hallgatok, a kétéves fiam egyenesen csendre int mindenkit, ha leadják a kedvenc számát (Pitbull - Rain over me), énekli ő is, nagyon édes. :)
Itthon én komoly- és világzenét hallgatok leginkább, a férjem pedig a rockosabb vonalat szereti, tehát minden műfaj megvan nálunk, és szeretik a gyerekek, sokszor ők kérnek számot. A gyerekzenéket érdekes módon nem szerették soha, voltunk Alma zenekar koncerten, élvezték nagyon, megvettem a CD-t, az már nem kell. Hát akkor maradnak a "felnőtt zenék", mint kompromisszum. :)
Mi ma délelőtt bohóckodtunk. Én ráztam magam, a lányom meg ugrált, futkosott. A mai repertoár: Ismerős arcok, Rammstein és Kárpátia volt.
Apa szereti a 20 évvel ezelőtti punk csörömpöléseket, de 10 perc után fizikai fájdalmat okoz, így mindig leszavazom.
Nálunk állandóan "tánc- és zeneóra" van :D
De mi aztán tényleg mindent, azaz mindent hallgatunk, egyrészt olyanokat, amik olyan "zene zenék", mármint tényleg a kedvenceim, és a fiam is oda van értük (ahogy látom, eléggé egyezik az ízlésünk, vagy inkább csak szimplán muzikális gyerek), és már itt is széles a paletta, mert nagyon sok mindent szeretek, a punk rocktól kezdve a raggae-n át akár a swing-ig.
Aztán szoktunk komolyzenét is hallgatni, pl. a csemete meg van veszve ezért: http://www.youtube.com/watch?v=8w9yJdkeryI&feature=related de egy időben az Örömódára volt nagyon rákattanva, vagy ezt is nagyon szereti még: http://www.youtube.com/watch?v=dsU9zmnZ37g
Aztán vannak azok, amiket "hülyeségből" hallgatunk, olyankor szoktunk csak igazán megőrülni, amikor berakom a Csiribiri kék dolmányt vagy az Éjjel az omnibusz tetején-t :) Szerintem a szomszédok már hülyének néznek :)
Ja, ahogy mi nyomjuk, az is sokszor már inkább pogózás :D Nem lepődöm meg, már a hasamban is ezt csinálta, az ultrahangon láttam is, mondtam már akkor, hogy micsoda kis punk gyerek :))
De akkor már dobok ide olyat is, ami eredetileg az én kedvenc zeném volt (mármint könnyűzenék közül), aztán a gyereknek is a kedvence lett, íme:
http://www.youtube.com/watch?v=FPyTgmC3nQQ
http://www.youtube.com/watch?v=dLr87BO3Ld8
http://www.youtube.com/watch?v=X_NkJwFucnM
http://www.youtube.com/watch?v=Xe2UXccid40
Na, mondtam én hogy nagyon vegyes :)
Olyat én se hallgattatok vele, amiben csúnya szöveg van, bár az is tény, hogy akadna olyan is a tarsolyomban, de hát nyilván nem akarom, hogy ezeket eltanulja. Szóval a közös zenehallgatáskor nem szerepel a repertoárban a Belgától az Egy két há :D
Viszont abból nem csinálok gondot, hogy maga a zene egy kicsit "agresszívebb", arra ugrál a legjobban, legalább levezeti a feszültséget :) Persze kinek mi számít agresszív zenének. Inkább azt mondanám, hogy lendületes, kicsit vadabb. Na jók azért azt hiszem, a harcore-t 4 évesen tényleg nem tudná értékelni, bár ahhoz azt hiszem én meg már kicsit öreg vagyok, pedig valaha szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!