Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A közalkalmazottaknál bevezete...

A közalkalmazottaknál bevezetett "kötelező részmunkaidős" foglalkoztatást szeretném igénybe venni, a munkahelynek engedélyeznie kell?

Figyelt kérdés

A kislányom 2-3 éves koráig szeretnék 6 órában dolgozni.

Már bent is voltam a munkahelyen szólni,hogy igénybe szeretném venni a "közalkalmazottak kötelező részmunkaidős" foglalkoztatását a gyermekem 2-3 éves koráig GYES mellett,amire azt a választ kaptam,hogy "szokott lenni részmunkaidős állás ,de majd csak akkor tudják megmondani,hogy nekem lesz e amikor hónapok múlva visszamegyek dolgozni...

Én azt hittem ,hogy kötelezően meg kell adják a lehetőséget,több kolléganőm dolgozott már részmunkaidőben ,azt nem tudom,hogy ennek a törvények köszönhetően engedték e meg nekik,vagy más okból.

2012. jan. 18. 19:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Kötelezően meg kell adják.

Ha úgy kéred, akkor már a szabi kiadásánál is ezzel kell számoljanak, hogy kaphasd mellette a gyest.

Írj levelet, hogy legyen nyoma.

2012. jan. 18. 21:10
 2/2 anonim ***** válasza:
Amikor visszamész, a szabadságokat letöltöd, sima 8 órában. (mert 8 órából jöttél el)Ha ennek vége, igényled a gyest, erről tájékoztatod a személyügyet, és kéred a 30 órás munkahetet. Már nem mondhatnak nemet.
2012. jan. 18. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!