Tejallergiás babáknál hogy van meg a "kötelező" napi
fél liter tejalapú táplálék? Mivel "pótolják"?
Figyelt kérdés
Csak úgy felmerült bennem a kérdés...sokat olvasok arról, hogy legyen meg a napi min.fél liter tejalapú és elgondolkodtam...
2012. jan. 14. 19:16
1/6 anonim válasza:
Ha baba, tehat 1 ev alatti akkor vannak gyogytapszerek, amiben semmi tej nincs. Ha nagyobb akkor szojatej, rizstej, zabtej... Nagyobb korban vigyazni kell a kalcium potlasra, de pl a rizstejek kalciummal dusitottak.
2012. jan. 14. 19:23
2/6 anonim válasza:
3 éves tejallergiás a fiam. Kapja reggel -este a gyógytápszert. ebben pontosan a korának megfelelő mennyiségű kálcium és egyéb vitaminok vannak. Főzni rizstejjel főzök.
2012. jan. 14. 19:27
3/6 anonim válasza:
Vannak szójapudingok, szójajoghurtok. Én adtam a lányomnak amikor tejallergiás volt, mert mielőtt kiderült akkor is nagy joghurtevő volt, így kérte.
2012. jan. 14. 20:01
4/6 anonim válasza:
Csecsemőknek, főleg, ha még nagyon picik, pl 2-3 hónaposak, gyógytápszert kell enniük, ami tejből készül, csak teljesen hidrolizálják a tejfehérjét (nem keverendő a HA tápszerekkel, azok csak részlegesen hidrolizáltak), de még ez is okozhat tüneteket, ezért létezik aminosav alapú tápszer (Neocate) ami tartalmaz minden eszenciális aminosavak ami kell, ezek amúgy rossz ízúek. Azért fontos a tej egy egészséges csecsemőnek, mert abban vannak csak benne az életfontosságú aminosavak, fehérjék. A vitaminokat, ásványianyagokat, tápanyagokat mással is lehet fedezni. Ha már nagyobb a baba a hússal is lehet pótolni az aminosavakat, fehérjéket, ezért ilyenkor már lehet hogy elengendő a rizstej, sinlac és társai is.
2012. jan. 14. 20:07
5/6 anonim válasza:
Az én lányom nem allergiás, viszont nem iszik sem tápszert, sem tejitalt, sem tejet, semmi ilyesmit. Mert egyszerűen elutasítja kb. 8 hónapos korától.
Pótolok, amivel tudok (joghurt, sajt, túró stb.), de nincs meg neki a fél liter.
Dokim azt mondta, nyugodjak meg, a fél liter csak egy irányszám, nem minden babának van pont ennyire szüksége. Főleg ha vegyesen, kiegyensúlyozottan táplálkozik. Hát remélem ez tényleg így van.
2012. jan. 14. 20:29
6/6 anonim válasza:
Tejfehérje allergiás a 2 éves kisfiam, lassan 1,5 éve diétázik.
Kb. 4 dl speciális tápszert iszik naponta (Milumil Pepti) és emellett néha rizs/szójatejből kakaót, ill. ezekkel főzök neki, meg rizstejszínnel. Ja és szokott néha kapni szójapudingot is.
Én a sajtot hiányolom a legjobban, állítólag abban van a legtöbb kalcium, meg azt nem is lehet semmivel pótolni, mert tej, tejszín, joghurt helyettesítők vannak, de sajt nincs. Ja, talán a tofu, de az rettenetes ízű!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!