Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretitek, ha egy név alliter...

Szeretitek, ha egy név alliterál? Vagy, ha több gyermeknek ugyanazzal a betűvel kezdődik a neve?

Figyelt kérdés

alliterál, tehát például Nagy Nikolett, Kiss Katalin

Mert nekem tetszik, de sokaknak nem

2012. jan. 17. 10:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekünk B betűvel kezdődik a vezetéknevünk, a B betűs keresztneveket meg se néztük. Most várjuk a harmadik babánkat, egyikünk keresztneve sem kezdődik ugyanolyan betűvel, mint másikunk neve.
2012. jan. 17. 10:33
 2/12 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik :) Mondjuk a fiamnak pont nem ilyen a neve, ez csak utólag jutott eszembe, de mindegy is, H betűs fiúnevet nem hiszem, hogy adtam volna neki, mert nem tudok ilyenről, ami még tetszene is :) De amúgy szerintem jól hangzanak az ilyen nevek, mint pl. Arató András, Lantos Levente, Bíró Borbála, szerintem ez tök jó.

Ja, és az is tetszik, ha a testvérek neve ugyan azzal a kezdőbetűvel kezdődik, mi is az öcsémmel mindketten P betűsök vagyunk :) Azért azt nem hiszem, hogy ha a fiamnak kistestvére lesz, akkor ez lesz a legfőbb szempont, mert már más favoritok vannak, teljesen más kezdőbetűvel, de ha nem így lenne, én egyáltalán nem bánnám, ha azonos lenne a kezdőbetűjük.

2012. jan. 17. 10:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Szeretem. Vagyis, hogy önmagában ez még "kevés". Fontos a név egész hangzása, a név jelentése, és több gyereknél, hogy a nevek egymáshoz is valamilyen szinten passzolnak.

3 lányunk van. Egyiké alliterál, a másik kettőé nem, de hangzásban összeillenek.

2012. jan. 17. 10:38
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez a névtől függ.

Függ a vezetéknévtől és keresztnévtől is, miként illenek egymáshoz.

Az alliteráló nevek lehetnek szépek, vagy épp rosszak is, de ez nem azért van mert alliterál, hanem mert esetleg nem megy egymáshoz a vezeték és keresztnév. Egyik ismerősöm hasonló nevet adott a gyerekének, mint pl. Mátó Máté. Na ez mondjuk nekem nem jön be, hiába alliterál.

De mondjuk a Nagy Nikolett normális, jó név számomra.

Ha több gyerkőc neve is alliterál, és számomra szép nevek, akkor szerintem nincs ebben semmi rossz.

2012. jan. 17. 10:48
 5/12 anonim ***** válasza:
igen
2012. jan. 17. 10:53
 6/12 anonim ***** válasza:
Ez az adott névtől is függ. A férjem neve Papp, így már sok lenne a p betűből, nem kerestünk p-vel kezdődő keresztneveket. De ha jól cseng együtt a két név, miért ne lehetne alliteráció?!
2012. jan. 17. 11:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Én is szeretem, de ahogy a hatos mondja, függ a névtől, ha már sok benne az a betű, akkor nem olyan jó.
2012. jan. 17. 11:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha sikerül a megfelelkő keresztnevet hozzátalálni, az adott vezetéknévhez, akkor nagyon szép is tud lenni, bár vannak ellenpéldák is!
2012. jan. 17. 11:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Nálunk sok olyan ismerős van akinek M-mel kezdődik a neve és M- az utónév is:)

De K K sat is ismerek jópárat. Szerintem ha nem nagyon hasonló (amit előttem írtak hogy mató máté..) akkor szépen hangzik.

Nekem 3 gyerekem van meg a férjem:)) és a férjemnek és a két nagyobbnak mind ugyanaz a monogrammjuk, tehát ugyanazzal kezdődik az utónevük. Nekem tetszik:)

De azért a harmadiknál már inkább mást választottam, egyszerűen elfogytak abból a betűből az olyan nevek amik tetszenek:))

2012. jan. 17. 12:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Én igen, és eszerint is választottam, szóval a kislányom vezetékneve és keresztneve is ugyanazzal a betűvel kezdődik. Ha kisfiú lesz, akkor kicsit bajban leszek mert ezzel a betűvel nem ismerek nekem tetsző fiú nevet.
2012. jan. 17. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!