Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit költöttetek újszülött...

Mennyit költöttetek újszülött babátokra kezdésként?

Figyelt kérdés

ruha, bútor, kellékek

persze, aki nem akarja elárulni, nem kötelező:)

2012. jan. 17. 09:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
:))))
2012. jan. 17. 11:42
 22/29 anonim ***** válasza:
Mi most járunk, 2-300 ezernél, de még csak 16 hetes vagyok, és csak a szobája van berendezve! Hogy mire odakerül a sor, nem tudom mennyinél fogunk járni!
2012. jan. 17. 11:47
 23/29 anonim ***** válasza:
Kicsit több,mint egy millió lett a vége. Sok dolgot vettünk,amit csak pár hónapig tudtunk használni,pl.bölcső,elektromos babahínta,de számunkra nagyon jók voltak arra a rövid időre.
2012. jan. 17. 12:07
 24/29 anonim ***** válasza:

Hm, itt leginkább a két végletet olvastam eddig, az 1 milliót irreálisan soknak tartom én is, bár ha lenne annyi pénzünk akkor gondolom simán el lehetne költeni babacuccokra - az egyik legjobban virágzó iparág, hiszen a gyereknek mindenki mindent megvesz. A másik véglet, amikor valaki mindenből a használtat, a legolcsóbbat stb. Ezek sem mi vagyunk, igaz a ruhái nagyrészt használtak, kaptuk vagy túrtam, a játszószőnyege és pár játéka is használt, de a "főbb" dolgokat megvettük újonnan, lesz még babánk úgyhogy ki lesz használva.

Az orvost nem tudom, beleszámoltátok-e, nekünk csak az volt kb. 150 000.

Babakocsi 70 000 Ft, Kiságy 25 000 Ft, Komód 30 000 Ft, Légzésfigyelő 25 000 Ft, Pihenőszék 7 000 Ft. A többit nem is számolom, mert ennyire részletesen nem írtam össze, de nagyjából 400 000-500 000 Ft lehetett minden.

2012. jan. 17. 12:47
 25/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát! Nagyon meglepődtem én is az 1 milliósokon, de ha lenne pénzem nagyon valószinű hogy én is költenék ennyit:D

12-es, 13-as! Nem szeretem ha az én kérdésemnél össze kapnak a válasz adók, örülök hogy megegyeztetek!!:)))

(mi még a tervezésnél tartunk, épp a listát írom:))

2012. jan. 17. 13:11
 26/29 anonim ***** válasza:

kb. 600-700.000-t.

Első baba, mindent meg kellett venni, ruhákat sem örököltünk.

2012. jan. 17. 13:20
 27/29 anonim ***** válasza:

3. válaszoló vagyok!Aki szintén 1 milla körül költött!

Nálunk azért került ennyibe,mert semmit nem örököltünk!DE semmit!Egy bodyt sem!

ÉS mivel anyatejes a lányom így Elég híg volta kaki,hogy napi baleset legyen!Vagy bukott...Szóval kellett azért rugi body bőven!

ÉS ugye mint magyaráztam minden újonnan!

Én is belevettem a vizsgálatokat is,és mivel 4. héttől veszélyeztetett voltam,így voltak időszakok hogy kéthetente menni kellett!10/alkalom!

DE a bútort sem aranyáron vettük!Kbannyiért van a lányomnak szekrénysora mint a brendonban egy szekrény meg egy komód...Csak az övé 5 részesa pelenkázó természetesen komóddá alakítható,azért én is praktikusan dolgozom!Az anyag volt hozzá 150000 FT!

De nem kell majd kettőjüknek sem vagy 15 évig szekrény!

Akiságy új a kikából gyönyörű fehér (aférjem első látásra beleszeretett,term énis) 55000 volt

3 rétegű matrac (kókusz szivacs kókusz) 10500 kika

Babakocsi szettben 280000 ezer FT,de én 95000ért vettem a sport részt és a vázat, a mózest csak most vettük meg a kicsinek 10-re volt leárazva és 14-ért vettem egy ismerőstől hozzáa hordozót nem 50-érta boltban!

Szóval spóroltunk amin tudtunk,de pl az orvoson szülésznőn, ágyán, matracán természetesen nem,mivel megengedhettük magunknak!

2012. jan. 17. 13:46
 28/29 anonim ***** válasza:

- Kiságy: akkor volt az IKEA-ban a 10 forintos ágykeret akció, tehát 10 forint

- Matrac: akcióban vettük a 11000 forintos kókusz matracot 7990 forintért

- szoptatós fotelnek szintén IKEA-s 4500 forintos akciós fotel

- Babahordozót barátoktól kaptunk (használt, de 3 gyerek után is olyan, mint az új)

- textil pelus: 10 db 2000 forint

- pelenkázót, polcot, egyéb bútort a férjem készített bútorlapból (az összegre nem emlékszem, de nem volt drága)

- a baba ágyneműt ajándékutalványból oldottunk meg

- rugdalózó, body, zokni, kesztyű: valahol a 15000 forint környéke

- sapkát és egyéb apróságokat, takaró stb. anyuék, nővéremék adták ajándékba

- a babakocsit sógornőm adta azzal a jelszóval, hogy ki ne merjek egy forintot is adni babakocsira, mikor ott a teljesen tökéletes állapotban lévő náluk!

Tehát mi valahol 50000 forint környékén megoldottuk!

(Ja, apósom festő, így nem csak a gyerekszobát, hanem az egész lakást kifestette nekünk grátisz, ebben az ajtó és ablak mázolása is benne van...)

2012. jan. 17. 16:07
 29/29 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hogy az orvosi költségeket is ide számoltátok! Én nem! Az egy kicsit (????) megdobja a költségeket (többszörözi)! Nekem valamiért eszembe sem jutott, hogy azt is beleszámoljam...
2012. jan. 17. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!