Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit költöttetek újszülött...

Mennyit költöttetek újszülött babátokra kezdésként?

Figyelt kérdés

ruha, bútor, kellékek

persze, aki nem akarja elárulni, nem kötelező:)

2012. jan. 17. 09:17
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
A harmadik babánkat várjuk, összesen a három kezdésre 1,7mFt-ot költöttünk, a legtöbbet az elsőre kellett költeni, a harmadiknak gyakorlatilag csak egy-két saját ruhát veszünk. Ebben benne van a három szülés, 3 4D-s uh, 3 őssejt levétel is.
2012. jan. 17. 10:49
 12/29 anonim ***** válasza:
49%
1 millát költeni? Ugye ez vicc? Akkor sem tenném, ha lenne ennyi pénzem. Én úgy csináltam, hogy már mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, elkezdtem beszerezni a dolgokat apránként. Ruhák, babaápolási dolgok (fésű, körömcsipesz, kapucnis törölköző, stb), mamás dolgok (mellszívó, szopis melltartó, stb). Nagyobb költség a kiságy volt, mert az újonnan vettük, de ifi ággyá alakítható és a pelenkázóból komód lesz.Ez 38.000.-Ft volt. A babakocsi többfunkciós 3 éves korig használható 20.000.-Ft volt. A kiskád állvánnyal újonnan 5.000.-Ft. Sok dolgot kaptunk barátnőméktől is (ruha, etetőszék, ágynemű, játékok) és sokat turkálóban vettem. Ezek minőségi cuccok voltak, nagyon szépek és volt olyan nap, mikor akció volt és 50 db kisruhát (56-tól 74-es méretben)vettem meg 5.000.-Ft-ért. Sok cuccot vateráról és teszveszről is rendeltem. Összességében 100.000-150.000.-Ft lehetett, de nem egyszerre kiadás volt és a kiságy meg a babakocsi ára vissza is jött az egyszeri anyasági támogatásból. Mindenünk megvan, nem nélkülözünk, ráadásul gyönyörűszép minden. Bútort a párom készít, mert nagyon ügyes és az megvan anyagáron olyan 15.000.-Ft-ból.
2012. jan. 17. 10:54
 13/29 anonim ***** válasza:

" A kiskád állvánnyal újonnan 5.000.-Ft"

hm.....

egy ergonómikus kialakítású kád indul 10eFt-tól.

Persze, lehet venni hagyományosat is, de szerintem az elsö idökben nagyon jól jön, hogy mindkét kezed szabad fürdetéskor, mert nem kell tartani a picit.

2012. jan. 17. 11:09
 14/29 anonim ***** válasza:
13-asnak. A kiskád nem ergonómikus és nem is kellett nekem olyan. Minek? A kád, amit vettem, akkora, hogy akár 6 évesen is beleülhet. Ahhoz képest nagyon olcsó volt. ez nekem azért előnyös, mert nincs kádunk, csak zuhanytálcánk és ha már tud zuhanyozni, nyáron az udvaron még mindig hasznát vesszük a kádnak. Mellesleg lehetett bele ergonómikus szűkítőt kapni 1000 Ft-ért, de nem tartottam szükségesnek.
2012. jan. 17. 11:21
 15/29 anonim ***** válasza:
15%

kb. anyukám hozzáállása is ez volt az új dolgokhoz, mint pl. steriziláló, ergonómikus kád, stb.stb....

ès mi lett a vége?

" - a mi idönkben miért nem volt ilyen?"

Persze nem kötelezö semmit sem megvenni, az ember ott sz@patja magát, ahol tudja...

2012. jan. 17. 11:24
 16/29 anonim ***** válasza:
27%
*sterilizáló
2012. jan. 17. 11:25
 17/29 anonim ***** válasza:
Hát az utolsó mondat nagyon "szép" volt. Tudod nem mindenkinek van pénze egy kádra 10.000.-Ft-ot költeni. A cumikat is forraltam sterilizálásképpen. Lehet ezek nélkül élni.
2012. jan. 17. 11:34
 18/29 anonim ***** válasza:
19%
Akkor írd azt, hogy nincs pénzem, ne azt, hogy "minek?" az ergonómikus kiskád...
2012. jan. 17. 11:36
 19/29 anonim ***** válasza:
Rögtön úgy kezdtem a hozzászólást, ha lenne pénzem, akkor sem vennék drága dolgokat! NEM szakadt le a kezem a pici babám alatt, amíg fürdetéskor tartottam...
2012. jan. 17. 11:39
 20/29 anonim ***** válasza:
64%
Rendben! ;)
2012. jan. 17. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!