Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy újszülött nem sír fel,...

Ha egy újszülött nem sír fel, akkor biztos, hogy oxigénhiányos lett/lesz?

Figyelt kérdés
2012. jan. 3. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15%
Nem. Nekem sem sírt fel a lányom, ugyanis itthon született, kellemes félhomályban, nem világítottak a szemébe vakító neonok, nem nyomtak a torkába mindenféle szívó vacakot, azonnal a hasamra tették. Nem volt miért sírnia. Nézelődött egy kicsit, aztán pár perc után hozzáfogott szopizni. :-)
2012. jan. 3. 10:40
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Csak azért érdekel, mert a húgom babája nem sírt fel és valami ballonnal kellett tágítani a hörgőit. Ennek ellenére minden orvos azt állítja,hogy nem oxigénhiányos.

Csak nekem furcsa,hogy hogy nem az, ha segíteni kellett a légzését!

2012. jan. 3. 10:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Az enyém sem sírt fel egyik sem. A nagyot a hasamra tették és jól elvolt, aztán mikor elvették onnan, akkor kezdett bömbölni. A kisebbik nem vett levegőt, elvágták a köldökzsinórt és elrohantak vele. Kapott oxigént és minden oké volt, azt mondták semmi következménye nem lesz, néhány másodperc volt az egész. Most 5 hónapos, tökéletesen fejlődik (eddig) és remélem tényleg nem lesz gond. Egyébként a zárójelentésén nem is szerepel semmi ezzel kapcsolatban.
2012. jan. 3. 10:46
 4/11 anonim ***** válasza:

A lányom sem sírt fel, csak amikor a doki rácsapott a popsijára(ő még az a doki, akinél a babának sírnia kell ahogy megszületik, hamar meg is nyugodott mellettem utána)

Nem rázta meg a születése, nagyon szépen született, és gyorsan. Mikor fürdésből hozták vissza hozzám, akkor is "csipogott" méltatlankodva hogy hideg van.

Csendes baba egy évesen is, mellé lepipálja a 2,5éves tesót nagyon sok mindenben. Szóval nem feltétlen jelzi oxigénhiányt, ha nem kezd éktelen üvöltésbe, a lényeg, hogy észlelhető legyen önálló légzés.

2012. jan. 3. 10:47
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az ő zárójelentésén sincs rajta. Erre is azt mondta a doki,hogy ha úgy lenne, ráírták volna.

Meg azzal példálóztak, hogy ha ez kb. olyan,hogy ha egy felnőtt ember nem vesz levegőt x percig mondjuk víz alatt, akkor sem alakul ki oxigénhiány. Ahhoz több időnek kell eltelni.

Hát akkor remélem tényleg nem lesz semmi következménye!

2012. jan. 3. 11:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Második vagyok! Az én kisebbik fiam mikor megszületett rendesen szürke volt, lógott a keze, lába, feje, hiába szívogatták a trutyit a torkáról, meg az orrából nem vett levegőt:( Mondjuk 30 perc alatt született 4 kiló felett, kicsit megviselte. Én akkor kérdeztem a dokitól, azt mondta nézzem meg, hogy pulzál a köldökzsinór, amíg el nem vágják és pulzál, addig ott megkap mindent, mint odabent. Ezért mikor elvágták elvitték gyorsan, de pár másodperc múlva mondta az orvos, hogy hallgassam, ez a sírás az én fiam. Hát megmondom őszintén be voltam sz@rva rendesen akkor:( Azt hittem nem is él:(De a kórházban is megkérdeztem, a gyerekorvosunkat is kérdeztem, mindenki azt mondta ennyitől nem lesz baja. De akkor miért nem merték ráírni a záróra??? Csak az Apgar-nál van feltüntetve, hogy 9/10!
2012. jan. 3. 11:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Lányom belekakilt a magzatvízbe, ezért nem is engedték, hogy felsírjon, csak kb 2 perc után. Semmi baja. 9 hónapos örökmozgó kislányka. Nagyon szépen fejlődik, és a záróján sincs semmi, csak az apgarja volt emiatt 9/10.

Barátnőm kisfia viszont oxigénhiányos lett, és a záróján mégsem szerepelt, 6 hónapos volt, mikor feltűnt a vádőnőnek, hogy nem úgy mozog, ahogy kellene. A kórházba visszavitték, és ott derült fény az igazságra, hogy szülés közben leállt a szíve, ezért volt sürgősségi császár. Majdnem per lett a dologból.

2012. jan. 3. 12:05
 8/11 anonim ***** válasza:
81%

Figyeljetek,az újszülött nem azért sír fel elsősorban,mert rosszul érzi magát ,vagy mert a lámpa a szemébe világit,hanem ösztönösen,hogy a légzőszervrendszere megkezdje az önálló működését..

Ezért,ha egy gyerek nem sír fel az mindig valamilyen bajt jelez,ez lehet kisebb,vagy nagyobb,szerencsére nem mindenki lesz oxigénhiányos, az az állapot még a születés előtt,a szülés alatt alakulhat ki,legfőképpen. Legjellemzőbb,hogy magára tekeri a köldökzsinort a gyerek,igy az anya oxigéndús vére nem jut el hozzá,kvázi fuldoklik anélkül,hogy valaha önállóan levegőt vett volna

ha nem sír fel egy csecsemő,annak mindig oka van és soha nem pozitiv,bármennyire is máshogy akarjátok látni,a tudomány jelenlegi állása szeirnt igy van. Persze nincs mindig nagy gond,van akiben erősebb az életösztön,van akiben kicsit renyhébb,szerencsére a 21. században már nem barlangokban,hanem orvosi felügyelet alatt adunk életet az utódoknak,ezért gyorsan lehet orvosolni a problémát:)

2012. jan. 3. 20:22
 9/11 anonim ***** válasza:

A kislányom egy elhúzódó kitolási szakaszt követően, kékes bőrrel jött világra, nem sírt, csak nyöszörgött. A végtagjai ernyedtek voltak, vitték is azonnal átfújni a légégutakat. Apgar 9/10

A bajok kezdődtek azonnal, mikor nem szopott. Aztán 10 hetesen nagyon gyanús volt, hogy túl pettyhüdt a tartása, a fejét nem is próbálja emelni meg egyéb ilyenek.

Kiderült, hogy hypotón és ez ráment a szemére is, ami miatt szemtekerezgése van.

Azóta már túljutottunk a nehézségeket, most 2,5 éves és egészséges. Apróbb dolgokat észreveszek még nála (egyensúlyzavar, tartásproblémák). De a lényeg, hogy ennyivel megúsztuk.

Szóval ő az az eset volt, aki nem sírt fel és oxigénhiányos állapotba került.

2012. jan. 4. 16:02
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát lekopog nálunk eddig minden rendben. Szopizik, emelgeti a fejét, izmai rendben stb.

Remélem a továbbiakban sem lesz gond!

2012. jan. 5. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!