Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi miatt születik ilyen sok...

Mi miatt születik ilyen sok oxigénhiányos baba?

Figyelt kérdés

Lehet csak itt olvasni sokat, nem tudom, csak elgondolkoztam ezen....

Arra gondoltam lehet azért, mert ugye nem túl gyors folyamat maga a szülés, főleg ha az ember gátvédelmet akar, akkor van hogy sokáig vissza kell tartani.

Egyik ismerőöm is gátvédelmet akart, de azért kellett vágni, mert a kicsinek esett a szívhangja.

Mondjuk én vagyok a másik véglet....kaptam oxit, és olyan gyorsan jött a pici, hogy vágtak, de repedtem is rendesen.Viszont a kis buksija olyan volt, mintha császárral szedték volna ki.

Szerintetek?

2011. okt. 14. 12:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem hinnem, hogy a gatvedelem miatt. Gatvedelem eleve csak akkor mehet, ha a babaval minden rendben van, azont a 20 percen mar nem mulik semmi, foleg, hogy sok esetben a gatvedelmes kitolas is csak 5 perc. (nekem ketszer volt, elso gyereknel volt 20 perc, masodiknal 5 perc, nem vagtak, nem repedtem.)

Nekem anno azt mondtak, hogy azert van eleg sok komplikacio, mert tul sok mindenbe beleavatkoznak.

Elvileg durvan megnott az inditott szulesek szama, nagyon keves a termeszetes vajudas, ok nelkul is adjak az oxit. (Ez igaz, mert nekem azert lett a masodik szulesem ket oras, mert a dokinak mehetnekje volt haza, igy vegig oxit nyomatott brutal magas cseppszammal. Az elso gyerekem oxi nelkul 4 ora alatt szuletett meg, en ki birtam volna varni azt is.)

Szoval elvileg minel tobb termeszetes folyamatba belepiszkalnak, minel kevesbe bizzak a babara, hogy mikor indul, annal nagyobb az esely arra, hogy bestresszel es oxigenhianyos allapot lep fel, vagy leesik a szivhang. (az oxytocint peldaul bizonyitottan rosszul birjak a babak, marmint a mesterseges adagolast.)

Es sokszor ez vezet a csaszarhoz.

Elvileg nyugaton mar evek ota probalkoznak visszaszoritani ezt az aranyt, egyre inkabb engedik normal tempoban hagyni a szulest, ha minden rendben van, akkor nem is inditanak, nem avatkoznak be, huzzak, ameddig lehet es elvileg tenyleg csokkent a surgossegi csaszarok aranya.

2011. okt. 14. 14:03
 2/2 A kérdező kommentje:

értem.köszi, hogy írtál, ez eléggé logikusnak tűnik!

Mondjuk szerintem az oxit nem csak a babák,hanem az anyák is rosszul viseli...legalábbis nekem brutál volt.

Még 1 ok ami miatt tiltakozni fogok az oxi ellen következő szülésnél!

köszi még egyszer:)

2011. okt. 14. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!