Mi miatt születik ilyen sok oxigénhiányos baba?
Lehet csak itt olvasni sokat, nem tudom, csak elgondolkoztam ezen....
Arra gondoltam lehet azért, mert ugye nem túl gyors folyamat maga a szülés, főleg ha az ember gátvédelmet akar, akkor van hogy sokáig vissza kell tartani.
Egyik ismerőöm is gátvédelmet akart, de azért kellett vágni, mert a kicsinek esett a szívhangja.
Mondjuk én vagyok a másik véglet....kaptam oxit, és olyan gyorsan jött a pici, hogy vágtak, de repedtem is rendesen.Viszont a kis buksija olyan volt, mintha császárral szedték volna ki.
Szerintetek?
Nem hinnem, hogy a gatvedelem miatt. Gatvedelem eleve csak akkor mehet, ha a babaval minden rendben van, azont a 20 percen mar nem mulik semmi, foleg, hogy sok esetben a gatvedelmes kitolas is csak 5 perc. (nekem ketszer volt, elso gyereknel volt 20 perc, masodiknal 5 perc, nem vagtak, nem repedtem.)
Nekem anno azt mondtak, hogy azert van eleg sok komplikacio, mert tul sok mindenbe beleavatkoznak.
Elvileg durvan megnott az inditott szulesek szama, nagyon keves a termeszetes vajudas, ok nelkul is adjak az oxit. (Ez igaz, mert nekem azert lett a masodik szulesem ket oras, mert a dokinak mehetnekje volt haza, igy vegig oxit nyomatott brutal magas cseppszammal. Az elso gyerekem oxi nelkul 4 ora alatt szuletett meg, en ki birtam volna varni azt is.)
Szoval elvileg minel tobb termeszetes folyamatba belepiszkalnak, minel kevesbe bizzak a babara, hogy mikor indul, annal nagyobb az esely arra, hogy bestresszel es oxigenhianyos allapot lep fel, vagy leesik a szivhang. (az oxytocint peldaul bizonyitottan rosszul birjak a babak, marmint a mesterseges adagolast.)
Es sokszor ez vezet a csaszarhoz.
Elvileg nyugaton mar evek ota probalkoznak visszaszoritani ezt az aranyt, egyre inkabb engedik normal tempoban hagyni a szulest, ha minden rendben van, akkor nem is inditanak, nem avatkoznak be, huzzak, ameddig lehet es elvileg tenyleg csokkent a surgossegi csaszarok aranya.
értem.köszi, hogy írtál, ez eléggé logikusnak tűnik!
Mondjuk szerintem az oxit nem csak a babák,hanem az anyák is rosszul viseli...legalábbis nekem brutál volt.
Még 1 ok ami miatt tiltakozni fogok az oxi ellen következő szülésnél!
köszi még egyszer:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!