Tényleg olyan csúnyának tartjátok a János nevet?
Figyelt kérdés
Én sokáig gondolkodtam rajta, hogy a kisfiam János legyen, végül megmaradt a kistesónak ha fiú lesz. Ez nagyon rossz ötlet? Én úgy szeretem ezt a nevet! Pedig amúgy sokkal jobban hajlok a ritka nevek felé, ezeket a régies neveket én sem szeretem, egyedül a János az, ami nagyon nagy favorit, nem tudom miért - bár ismerek egy Jánost, aki egy nagyon jófej ember, lehet, hogy ez miatt.
De amúgy ez tényleg annyira ellenszenves név az emberek többségének? Csak azért, mert szerintem olyan aranyos, ha egy kisfiú Janika, Jancsi, Jankó, Jánoska, Janus, vagy hasonló, felnőttnek meg én úgy szeretem kimondani, hogy János. Légyszi írjátok meg, hogy nektek hogy tetszik, miért igen és miért nem :) Köszi!
2009. máj. 26. 19:13
11/20 anonim válasza:
Az ismerősöm kisfiam is János, de őt mindenki csak JANEKnak becézi, az úgy szerintem nagyon aranyos. :-))
12/20 anonim válasza:
Az apukámat Jánosnak hívják és szerintem régen szép névnek számított. Ma már mindenki arra mondja hogy szép ami "divatos". Egyre inkább vissza jönnek a régi nevek, pár év és lehet hogy több Jánoska lesz az ovikban mint most. Nálunk van is egy most is. Szerintem a saját ízlésed szerint válasszatok nevet, ne mások véleménye alapján, ha neked tetszik add neki azt. Nem fogsz tudni úgy sem olyan nevet találni ami mindenkinem tetszeni fog.
13/20 anonim válasza:
Szerintem az Alehandró a ciki (pl.), nem a János. Egy János ismerősöm van csak (huszonévesek vagyunk), sosem volt téma a neve, ugyanúgy, ahogy a másé sem. Egyszerűen így hívják, és kész. Egyébként a srác poénból (persze ilyet nem lehet) fel akarta venni 2. névnek a Jánost, holott ugye ez a keresztneve... :D
14/20 anonim válasza:
Családunkban is van pár János, persze az idősebb korosztály. Én azt mondom, hogy adj olyan nevet, ami neked tetszik. Megszokja mindenki, bármi legyen is a neve. A János nem ciki egyáltalán, ellentétben a sok magyarosított névvel. Ráadásul bibliai név. Jelentése: kegyelmes az Isten, illetve Isten kegyelme. Ha szegény Kaszás Attila ezt a nevet adta pár éve a fiának, akkor szerintem másnak sem kellene cikinek lenni...
15/20 anonim válasza:
Nem rossz, de nekem nagyon tetszik a Nimród név is.
16/20 anonim válasza:
Azt mondja meg valaki,hogy miért kellett itt akárkit is lepontozni??? Ízlések és pofonok nem? Szerintem mindenkinek van saját véleménye,attól hogy szerintem nem ciki a János,nem pontoztam le azt aki szerint ciki,mert tiszteletben tartom a véleményét és attól még a válasza ugyanolyan hasznos volt. :S
17/20 anonim válasza:
Én emberben tudok gondolkozni:)) Az édesapám János volt,és a világ legrendesebb embere (sajnos már nem él. Ja és néha kapálgatott a kertjében....egyébként jogász volt. Valahogy én sokszor vagyok úgy nevekkel,hogy kötöm az ismerősök tulajdonságaihoz(. Pl. nekem még mindig meggyúlt a bajom az Erzsébetekkel,nem tudom,miért,de még nem sok szimpatikus Erzsébete ismertem,ugyanakkor Pl. a Katalinok szinte mindig rendesek voltak.:)De a János akkor is az egyik legkedvesebb nevem marad:)
18/20 anonim válasza:
tegnap 15.59-es vagyok. Az emberi gonoszság és primitívség már valóban a csillagos egekben van. Egy halott emlékét gyalázni a legaljasabb dolog. Aki ezért lepontozott,remélem saját bőrén tapasztalja majd,milyen elveszíteni szeretteit. Kívánok neki ,hogy egész életében ezért a lepontozásért legyen boldog,s ez legyen a legnagyobb boldogság az életében.Vagy csak ő is egy Erzsébet volt? Nem lennék meglepve. No befejeztem,ilyen primitív emberek mellett nem érdemes véleményt nyilvánítani,ezek a lepontozások hűen tükrözik a mai magyar társadalmat.Szép napot a normálisaknak, és a rendeseknek!
19/20 anonim válasza:
Utolsó! Nem szégyelled magad? Babás oldalra jársz átkozódni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!