Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg olyan csúnyának...

Tényleg olyan csúnyának tartjátok a János nevet?

Figyelt kérdés

Én sokáig gondolkodtam rajta, hogy a kisfiam János legyen, végül megmaradt a kistesónak ha fiú lesz. Ez nagyon rossz ötlet? Én úgy szeretem ezt a nevet! Pedig amúgy sokkal jobban hajlok a ritka nevek felé, ezeket a régies neveket én sem szeretem, egyedül a János az, ami nagyon nagy favorit, nem tudom miért - bár ismerek egy Jánost, aki egy nagyon jófej ember, lehet, hogy ez miatt.

De amúgy ez tényleg annyira ellenszenves név az emberek többségének? Csak azért, mert szerintem olyan aranyos, ha egy kisfiú Janika, Jancsi, Jankó, Jánoska, Janus, vagy hasonló, felnőttnek meg én úgy szeretem kimondani, hogy János. Légyszi írjátok meg, hogy nektek hogy tetszik, miért igen és miért nem :) Köszi!

2009. máj. 26. 19:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
21%
Már bocs hogy ezt írom, de szerintem irtó ciki lesz nagyobb korában a neve, ha a Jánost kapja. Szépnek szép név, de ma már nem divat.
2009. máj. 26. 19:17
 2/20 anonim ***** válasza:
71%

Tetszik,mert a férjemet is így hívják,de biztos,h nem adnám a gyerekemnek. :)

Szerintem beszéljétek át mégegyszer. :)

2009. máj. 26. 19:19
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Bár nekem annyira nem tetszik, de az biztos, hogy ha ezt kapja a gyereked, akkor a korosztályában nem igen lesz más, akit így hívnak. És a "régi " Jánosok meg előbb- utóbb kiöregednek. Szóval ritkaságnak fog számítani, ami azért nem olyan rossz dolog. Végülis nem csúnya név. Jobb, mint az Ödön, Béla, Géza stb
2009. máj. 26. 19:25
 4/20 anonim ***** válasza:
50%
szia nem akarok senkit megbántani, de nekem nem tetszik mert régies és a kapálós bácsika jut eszembe róla, én modernebb nevet adnék ha fiam lenne,.ciki szerintem. ha ragaszkodsz hozzá adj neki két nevet egy kissé modernebbet és a jánost ha nagyobb lesz eldönti mit szeretne használni.
2009. máj. 26. 19:30
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, várok még véleményeket!

Amúgy igen, úgy gondoltam én is, hogy két neve legyen, az elsőnek is kettő van, nálunk a családban mindenki kétnevű :)

2009. máj. 26. 19:43
 6/20 anonim ***** válasza:
69%

Hasonló cipőben járunk,csak az én nevem,ami tetszik és apát is így hívják: Árpád.

Tök sokan kicikiztek miatta és ezért kezdek elbizonytalanodni.Sztem ha te Jánost akarsz,akkor ne érdekeljen senki véleménye,a szülő joga eldönteni,hogy milyen névvel tudja elképzelni a gyerekét.Esetleg a második név legyen valami modern,és ha nagyon utálja a Jánost,akkor van lehetősége a másikat használni.

2009. máj. 26. 20:00
 7/20 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ha nektek nem az az elv hogy mai divatú legyen akkor nyugodtan adjátok ezt a nevet neki. mert valóban nem divat de szép név!Nekem pl. nemtetszik az afrodité meg az ilyen hülye nevek . Pedig most ez nagy divat!
2009. máj. 26. 20:35
 8/20 anonim ***** válasza:
47%

Nekem vmiért nem szimpi, de nem tudom miért. Pedig van a családban több is, egyikkel sincs bajom, de mégsem jön be.

(Az Árpád sem, pedig egy nagyon kedves volt m.társamat hívják így.)

Ti döntötök, hiszen saját gyereketek!

Egyszerűen csak vannak nevek, amiket az ember vmiért nem szeret. Nekem pl a Mónika, András, Sándor, Melinda, Zsófia, Enikő,...ilyen, de másoknak meg szépek. Erre ne adjatok! Engem sem érdekelt, h mit szólnak a lányom nevéhez!

2009. máj. 26. 21:15
 9/20 anonim ***** válasza:
54%
Szép név!!!!
2009. máj. 26. 22:22
 10/20 anonim ***** válasza:
63%

nagyon szép név :) nekem Jancsika-változat tetszik leginkább. Senkivel netörődj!

legalább nem lesz egy kaptafára húzva a rengeteg bencével,martinnal,marcellal,ádámmal,dáviddal,márkkal stb.

nekem ezek a fülemen jönnek ki.

János-kuriózum :)

2009. máj. 26. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!