Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan anyuka aki ért...

Van itt olyan anyuka aki ért a gyed-gyes-hez? Segítene? Elég speciális az esetem.

Figyelt kérdés

decemberben volt 2 éves a fiam, GYESen vagyok és őszig maradok is.

úgy szerettük volna, hogy 3 év körül legyen a gyerekek között, tehát lassan esedékes lett volna a baba-project, viszont 2 hete megszűnt a munkahelyem :(

ha ősszel elmegyek új munkahelyre akkor a GYES miatt folyamatosnak számít a munkaviszonyom, vagy nem? Tehát kapnék-e GYEDET?

én arra gondoltam, hogy ez itt megszakadt és újra 1,5 évet kell majd dolgoznom min. a kistesó előtt, de előbb olvastam egy másik kérdésben, hogy ha gyes után munkanélkülire megyek és még ebben az éveben megszületne a kistesó akkor az előző év lenne az alapja, amikor ugye GYEDen voltam, elég jó fizetéssel.

Tudna nekem ebben segíteni valaki? vagy hova tudnék fordulni, hogy erről többet tudjak meg?

2012. jan. 15. 14:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem most így hirtelen először is az ugrott be, hogy hogyan szűnt meg a munkahelyed?! Hiszen a gyermek 3 éves koráig megillet Téged a felmondási védelem, vagyis nem küldhetnek el.
2012. jan. 15. 14:36
 2/4 A kérdező kommentje:
akkor pontosítanék, nem kirúgtak hanem megszűnt a cég ahol dolgoztam.
2012. jan. 15. 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Előbb is benyomhattam volna már ezt a linket:

[link]

Tudsz kérdezni, és szakszerű választ kapsz.:)

2012. jan. 15. 14:52
 4/4 anonim ***** válasza:

A passzív gyed, tgyás ideje számít bele egy későbbi tgyás igénylésénél, a gyesé nem. És egy későbbi gyedbe sem számít bele.

Ha most teherbe esnél, akkor lehetne variálni az ellátásokkal, akár még az is előfordulhat, hogy jogosult lennél tgyásra és gyedre is. Ha most teherbe esnél, akkor októberben szülnél, ha az álláskeresésit júliusban igényelnéd, akkor a 90 nap kitartana szülésig, jogosult lennél tgyásra, újra álláskeresési, gyed.

Ekkor mivel a jan-jún kiesik, kevesebb időt tölthetnél gyeden, kb. a gyerek 2. szülinapja előtt egy hónappal véget érne.

Azt viszont nem tudom, hogy akkor mi alapján kapnál tgyást, gyedet, valószínűleg minimálbér lenne, de erre mérget nem vennék be.

2012. jan. 16. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!