Van olyan, akinek a terhesség következtében kialakult rectus diastasis-a műtét nélkül, esetleg valamilyen speciális torna segítségével javult?
1 éve szültem, de a két hosszanti egyenes hasizmom kb. 1,5-2 ujjnyira el van távolodva egymástól.
Egy sebészt kérdeztem, ő azt mondta ez tornával nem javítható, csak műtéttel.
Az orvosnak nincs igaza: nekem ikerterhesség után kb tenyérnyi "rés" volt a két izomköteg között.
Nekem is azt mondták, hogy csak mütéttel javitható - de arra a császár után nem volt semmi kedvem, ezért maradt úgy.
Majdnem 15 év után (NEM irtam el!), elkezdtem rendszeresen tornázni (haspréseket 10 * 10-es rendszerben minden második nap) és kb fél év után teljesen zárodtak az izmok, most már megint olyan, mint a terhesség elött volt. Persze ehhez rendszeresen kellett tornázni - és ugyan a célom eredetileg csak annyi volt, hogy megerösitsem a többi hasizmot, ezt csak egy idö után "véletlen" vettem észre.
Hm, ezek szerint erdemes probalkozni a tornaval, hatha segit, de a baratnom gyermeke 3 eves, 2 eve tornazik (egyeb dolog miatt), hasizomra is direkt, hatha segit es neki nem hasznal. Osszel lesz a mutet, mert durvan maradt hasa, most nez ki ugy, mint en kb 30 hetes terhesen neztem ki.
Sajnalom nagyon, mert egyebkent csinos, mindig is az volt, korabban is sokat sportolt, odafigyelt magara, azota is, de neki a torna nem segit.
Köszönöm a válaszokat!
A Nők lapja Cafe szakértői oldalán találtam egy gyógytornász válaszát miszerint "a rectus diastasis pozitívan csak funkcionális hasizom edzéssel, helyes testtartással és testtudat növeléssel kezelhető". [link]
1034. válasz.
Az alapokat a blogjában is megadta.
Lehet megpróbálkozom ezekkel a gyakorlatokkal.
Engem zavar, hogy annak ellenére hogy nagyon sovány vagyok, a hasam csak reggel lapos, evés után már domborodik is.
Kedves KÉrdező!
Sikerült tornával javítani a hasadon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!