Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom állandóan ideges...

A párom állandóan ideges velem is és a babával is amiért fel kél a babánk éjjel/5 hós/. "Hogy soha nem tudja kialudni magát" Teljesen készen van ilyenkor. Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 15:15
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Próbálj meg te nyugodt maradni. Én sem értek azzal egyet, hogy „ezt tudnia kellett volna”, meg „ez a dolga”. A gyerekvállalásra nem lehet felkészülni, bárki bármit mond, az, hogy nem tudod magad kialudni, az, hogy nem lehet magadra egy pillanat időd sem, vagy hogy ez milyen monoton helyzet, előre nem látható. Mesélhetik az ismerősök, olvashatod könyvekben, nem tudod elképzelni.

Persze vannak nők, akik erre születtek, és élvezik minden percét (bár ezt valójában kétlem). Ugyanakkor mások az emberek abban is, mennyire bírnak működni alvás nélkül, vagy a legmélyebb álmukból felkeltve. Ez lehet fiziológiás különbség is, nem kell mindjárt arra gondolni, hogy valaki „hisztis dög” azért, mert éjjel nem mosolyogva ugrik az üvöltő gyerekhez.

Nekem szerencsém van, mert a férjem az a típus, aki ugyan nagyon szeret sokat aludni, viszont ahogy felébred, már teljesen a tudatánál van. Ellenben én olyan vagyok, akinek kell mondjuk 7 óra alvás egyben, de ha közben felkeltenek, azt sem tudom, hol vagyok – konkrétan képes vagyok nekimenni a falnak, annyira nem vagyok képben még jó ideig. Így nálunk a férjem ugrott, ha kissrác felsírt, én meg kecmeregtem, és felváltottam, ha kellett egy kicsit később.

Sajnos nálunk az sem vált be, hogy napközben aludjak a gyerekkel, mert egyszerűen képtelen voltam elaludni nappal – ha meg mégis sikerült, az mindig 5 perccel azelőtt volt, hogy a gyerek felkelt.

Szóval én teljesen megértem „anyukát”. Ami nekem segített, hogy a férjem nagyon jó fej volt, meghallgatta a kiborulásaimat, és visszafogta magát (nem mondta, hogy milyen idegesítő vagyok, pedig nyilván az voltam). Így visszanézve azt tudom mondani, hogy egy gyerekkel kapcsolatban csak az biztos, hogy semmi sem biztos, tehát ha most nem jó alvó, lehet, hogy holnaptól az lesz.

Légy türelmes, és segíts, ahol tudsz, mert igenis vannak „kétemberes” gyerekek!

2012. jan. 12. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!