Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom állandóan ideges...

A párom állandóan ideges velem is és a babával is amiért fel kél a babánk éjjel/5 hós/. "Hogy soha nem tudja kialudni magát" Teljesen készen van ilyenkor. Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 15:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nyugika, fogtok még jókat aludni! Én is kis voltam az éjszakázástól, remélhetőleg nem tart már sokáig, nem olyan pici már az a baba! Egyzsercsak majd azt vesziktek észre,h. Nem kelt fel és már reggel van. Van rosszabb is, az enyém 14 hónapig kelt 2x-3x és sajnos nem is minid aludt vissza csak úgy pikkpakk. Sokszor 1,5 órákat fent voltunk. Gondolhatod....mondjuk szépen lefogytam az pozitívum volt benne. Visszanyertem a tinikori alakomat. Na, a lényeg, türelem, elmúlik és nincs már sok hátra. Ez az én rossz alvó gyerekem már 3 éves és van,h. Reggel fél 10-kor úgy kell felrázni mert még aludna. Mondjuk este 11előtt nem alszunk de akkor is. Ja és utána még nappal is alszik 2-3 órát attól függ mennyire vagyok csendben. Szóval megjavult az alvókája. ÉN meg mindenórás kismama vagyok, kezdhetem majd előlről. :O De azért bízom a szerencsében.hátha most más lesz.
2012. jan. 12. 16:15
 12/21 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Én is sokszor mérges voltam éjjel miatta, és reggel nekem is lelkiismeret furdalásom volt. De ettől függetlenül tényleg rossz, amikor kialvatlan az ember és napközben ugyanúgy el kell végezni a dolgát és mosolyogva ellátni a babát. Megértem a párodat, ha fáradt és ingerült, és még mindig azt tanácsolom, amit az én férjem velem tett, hogy néha ajánld fel neki, hogy éjszaka te kelsz fel a babához, és ha van rá lehetőség aludjon külön szobában egy-egy éjszakát. Tapasztalatból mondom, hogy ez sokat segítene, mert egyetlen kialudt éjszaka is sokat számít, és a hangulata máris megváltozik.

Másrészről meg még az elején tartotok a "felkelegetéseknek", nehezen, de hozzá lehet szokni ehhez is. :-(

2012. jan. 12. 16:16
 13/21 anonim ***** válasza:
Olyan rossz alvó vagyok,hogy ahogy nyílik az ajtó,ami csak be van hajtva azt arra is fölébredek.Délután viszont alszok a gyerekkel.
2012. jan. 12. 16:21
 14/21 anonim ***** válasza:
13-as vagyok.Szedjen vitamint.Nekem kimaradt az első 4hónap a fáradság miatt,mire rájöttem,hogy nem ártana némi vasad szednem.
2012. jan. 12. 16:27
 15/21 anonim ***** válasza:

Persze az az anyák kötelessége, hogy felkelnek és ellátják a babájukat, no de nem vagyunk robotok.

Szóval én is kivoltam, amíg nem tudtam rendesen pihenni, de olyan 3 hónapos korára beállt, hogy éjszaka nem kel fel a lányunk. Én mindig is utáltam nappal aludni, de amikor a lányom aludt én is aludtam, a házimunka megvár. A vitamint azt én is tudom tanácsolni (pl.Magne B6), vagy 1x-2x külön szobában aludjon.

Nem tudom ugyan, hogy anyatejes vagy tápszeres-e a babátok, lehet meg kellene próbálni valamilyen jó éjszakát tápszert vagy tejpépet, de a védőnőtöket kérdezzétek meg erről, hogy ajánlja-e nektek.

2012. jan. 12. 16:41
 16/21 anonim ***** válasza:
Jah, hogy te az apuka vagy... Hát akkor anyuka szedjen valamit (nem feltétlenül nyugibogyó), mert ez általában ezzel jár. Néha van olyan éjszakám, hogy csak 1-2 órát alszom, mert a babához is kelni kell, meg a párom is horkol. Fáradt mondjuk nem vagyok soha, de könnyen elszakad a cérna. Viszont a lányunkkal soha nem viselkedtem ingerülten.
2012. jan. 12. 16:48
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi ugy oldottuk meg a ferjemmel, hogy szombaton ejszaka o kelt fel a babahoz es en jol ki tudtam aludni magam. A tobbi nap meg en kelltem fel hozza mert o dolgozott hetfotol-pentekig igy nem akartam ot terhelni. Kifejtem a kisfiamnak egy cumisuvegbe tejet es szombaton a ferjem odaadta neki. Ez igy volt mar szuletese ota. Igy hetkoznap nem volt olyan nehez felkellni mert mindig a fejemben volt a gondolat, hogy szombaton ugyis alszom egy jot. :) Az elejen meg este 8-kor fektettuk le es 11 korult ebredt enni utanna meg valamikor hajnalban 3-4 kozott aztan reggel 7-8 korul. En szombaton este 9 korul lefekudtem a ferjem meg fent maradt szamitogepezni vagy tv-t nezni es igy megvarta a 11 oras etetest aztan o is lefekedut. Ejjel 3 korul felkelt megetette a babat es utanna mar en kelltem fel reggel 7 korul hozza, hogy a ferejm tudjon aludni. O kb. reggel 9-10 korul tarsult hozzank. Ezt nallatok nem lehetne megoldani esetleg?
2012. jan. 12. 17:51
 18/21 anonim ***** válasza:
35%

Azért kicsit vicces... Ha apuka akad ki, akkor menjen a sunyiba, ha anyuka, akkor őt is meg lehet érteni...

Nem, nem lehet megérteni, tudta, amikor vállalta a babát, hogy ez lesz! Ezért van otthon, gyeden, ez a munkája. Három éves elmúlt a lányom, nagyjából egy hónapja alussza át többé-kevésbé az éjszakát, a fiam 17 hós, ő most hirtelen pár napja elkezdte az alvást, szinte furcsa, hogy már két éjjel nem kellett kelnem a gyerekekre. Igaz, úgyse tart sokáig, most várjuk a harmadikat. :-)

2012. jan. 12. 17:55
 19/21 anonim ***** válasza:
Nah én ebből a szempontból szerencsés vagyok, a babánk már 1 éves kora óta átalussza az éjszakát. De mikor kicsi volt és felkelt sokszor akkor én azért voltam ideges, hogy jaj szegény párom nem tud aludni, mikor korán indul dolgozni vezet egész nap. Dehát az én párom egy mormota, sokszor fel sem kelt ha a baba felsírt éjszaka!:D
2012. jan. 12. 18:12
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem mindig így van, hogy "tudnia kellett volna az anyukának hogy ez lesz, amikor gyereket akart". Én pl nem tudtam. Rájöttem, hogy vannak ok nélküli felkelések, megmagyarázhatatlan felsírások óránként, ilyesmivel nem számoltam. Azt hittem ha megtaláljuk a kiváltó okot, orvosoljuk a problémát, akkor úgyis megszűnik a felkelés. Mindenhol a neten osztogatják a tanácsokat, persze én is elolvastam, és kezdő kismamaként azt hittem én is meg tudom oldani majd a problémát ha éjjel felkel a gyerek. Biztos a te párod sem számolt ezekkel a megmagyarázhatatlan felkelésekkel, ő is azt hitte hogy anyaként úgyis megoldja a problémát, de ilyen kis babánál még nehéz megmondani miért sír. Lehet hogy egy kicsit türelmetlenebb mint más anyukák, de nem lehet mindenki egyforma.

Meg aztán ki tudja miket hall a környezetében más anyukáktól, akik sorra dicsekednek, hogy az ő babájuk átalussza az éjszakát, és még életében nem kelt fel egyszer sem éjszaka. Az ilyen szöveg eléggé frusztrálni szokta az embert, pedig még ő is tudja, hogy az ilyen dicsekedésnek a fele sem szokott igaz lenni.

2012. jan. 12. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!