Milyen előnyei vannak a panel lakásban való élésnek kisgyerekkel? Bővebben lent.
Párommal és kisfiammal, most az I. kerületben lakunk közel minden vásárlási lehetőséghez, a millenáris parkhoz, több játszótérhez a vár közelében és egy társasházban.
Anyagi megfontolásokból szeretnénk olcsóbb albérletbe költözni, és e szempontból a III. kerület lenne talán a legideálisabb. De igazság szerint félek tőle, mert a III. kerület teli van kisebbségi emberkékkel, főleg a panelekben, nincs méter hogy ne lenne kutyaszar a járdán, a fűbe már bele sem merem engedni a gyerekem, mert ott is teli van kutyaszarral, csak a játszóterek biztonságosak, a panelházak egytől - egyik retkesek belülről főleg a főbejáratnál - emberi - állati vizelet egyaránt megtalálható... szóval elég rossz a véleményem. De sajnos más opció nem maradt. Írnátok pár jó dolgot is ami a panel mellett szól? Köszönöm előre is.
Békásmegyeri panellakásunkba vittem haza a fiam! nem volt kisebbségi a házunkban pedig 100 lakásosban laktunk. nem volt lépten-nyomon sz@r, a gondnok még a ház előtt is felsöpört minden nap. a házunk előtt egy nagy park van, elkerített játszótérrel.
nem hugyozott senki a lépcsőházba, se kutya, se felnőtt. nagyon szépen, tisztán volt tartva a lépcsőház, naponta volt takarítva, egyébként le volt csempézve az egész földszint.
kedvesek voltak a szomszédok, pont velünk szemben lakó néninek 3 velem egykorú lánya volt és vagy 6 unokája. többször csöngettem be hozzá tanácsért... :)
most kertesben lakunk, majd megszakadok a háztartásba, annyi tennivaló van mindig, szomszédok messze, játszótér nincs a közelben.
és visszasírom, hiányzik a kis panel lakásunk :(
Köszönöm a válaszokat. Azért Békásra mennénk mert ott lakik egy rokon, aki nagy segítség lenne a családunk számára, és mert Békáson viszonylag olcsó az albérlet. Amíg Békáson mondjuk kb. 50-60 nm 50 ezer, addig a III. kerület más részein, pl. PÓk utca, már 60 ezer, stb.
A célunk az volna, hogy megtakarítsunk az albérleti díjon, hogy félre tudjunk tenni, majd a saját lakásra.
Heti alapon nézzük az albérleteket, expressz, alberlet.hu, de panelon kívül nem találunk mást kedvező áron.
Én vendégségbe szoktam járni a III. kerület Békás részre, és sajnos akkor tapasztalatom ezeket a dolgokat, illetve sok ismerősünk lakik arra, akik dettó ezekről a dolgokról számolnak be. Én jó magam úgy érzem és ez teljesen személyes érzés, hogy a panel megöli a lelket, de ez egy nagyon személyes érzés még egyszer mondom, tehát nem akarok megsérteni vele senkit. Csak ahogy sok ember él ekkora helyen, számomra ez borzasztó kicsit- kicsi lakások - alattam felettem mellettem valaki lakik. Vidéken születettem, kertes házban éltem legalább 20 éves koromig, utána társasházban éltem, aztán kb. 4 évet panelban, de az egy 15 emeletes volt és tiszta volt és a III. kerület jobb helyén volt, utána költöztünk I. kerbe - itt is sok kutyaszar van a járdákon - de itt azért fel - fel szedegetik, de füves részre itt se szabad vinni a gyereket. De sajnos a körülményeink, még nem teszik lehetővé hogy vegyünk lakást, így marad még az albérlet, pedig mennyivel jobb volna a sajátunkat fizetni... :(
Nem tudom, Békáson pontosan hogyan vannak a dolgok, de nem véletlen, hogy a panel a legolcsóbb albérlet. Miért? Mert rohadt sok lehet a fenntartási költsége. Persze egyértelműen nem lehet ezt kijelenteni, mert függ attól, hogy milyen pl. a fűtési rendszere (táv- v. tömbfűtés), ezek az épületek nem tegnap épültek, elég sok általában a közös költség, stb.
Mi kiszámoltuk, egy 130 nm-es családi háznak akkora a rezsiköltsége, mint egy 68 nm-es panelnak.
Szóval szerintem nem elsősorban az árát kell nézni az albinak, hanem a többi költséget is.
És a panelban nem tudsz spórolni.
Egy házban tudsz spórolni vízzel, fűtéssel, nem beszélve a közös költség összegét.
Egy panelban fizetned kell. Különösen ha ilyenek a lakótársaid, akkor a nem fizetők részét elosztják a fizetőkre. Úgyhogy anyukámék 2-en apukámmal, pont ugyanaanyi vízdíjat fizetnek, mint mi 4-en két gyerekkel és nekünk alapból több a mosnivalónk, mosogatnivalónk, fürdés. Fűtésben meg jóval többet az egyébként jéghideg radiátorokért. És a közös költség is havi 10 ezer a semmire.
Úgyhogy ez abszolút igaz, lenne pénzünk egy panelra, de mondtam a páromnak, annak olyan rezsiköltséegi vannak, hogy hosszú távon olcsóbb építkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!