Milyen előnyei vannak a panel lakásban való élésnek kisgyerekkel? Bővebben lent.
Párommal és kisfiammal, most az I. kerületben lakunk közel minden vásárlási lehetőséghez, a millenáris parkhoz, több játszótérhez a vár közelében és egy társasházban.
Anyagi megfontolásokból szeretnénk olcsóbb albérletbe költözni, és e szempontból a III. kerület lenne talán a legideálisabb. De igazság szerint félek tőle, mert a III. kerület teli van kisebbségi emberkékkel, főleg a panelekben, nincs méter hogy ne lenne kutyaszar a járdán, a fűbe már bele sem merem engedni a gyerekem, mert ott is teli van kutyaszarral, csak a játszóterek biztonságosak, a panelházak egytől - egyik retkesek belülről főleg a főbejáratnál - emberi - állati vizelet egyaránt megtalálható... szóval elég rossz a véleményem. De sajnos más opció nem maradt. Írnátok pár jó dolgot is ami a panel mellett szól? Köszönöm előre is.
Tudod az jutott eszembe, ahogy a hozzászólásodat olvastam, párom mesélte élt itt nem messze a családi házunktól egy kisebbségi család, naponta végigsz@rták az utcát. Illetve valaki más mesélte végighajtott egy kisebbségiek által lakott családi házas övezetben, levágott disznófejekkel játszottak a mocskos gyerekek az utcán. Azt hitte hányingert kap a látványtól. És taposta a gázpedált, hogy mielőbb kiérjenek és megfogadta, többet nem téved el.
Szóval amit leírtál ez nem a panellakás sajátossága ez az embereké.
És mi szól amellett, hogy ilyen emberek közé költözz, hát semmi. Nem tudom milyen gyatra anyagi helyzetben kéne lennem, hogy beköltözzek egy ilyen helyre. Tudod mondják, aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
Világ életemben panelban laktam, 3 gyereket neveltem fel különböző panelokban más-más városban, más-más városrészben. Egyik jobb volt mint a másik.
Nem ajánlom.
Előnye?
Nincs.
A 3. kerület még így is az egyik legjobb összetételű kerület, van jó pár, ami sokkal durvább, hidd el. Persze az első ker-hez képest nyilván kevésbé színvonalas. Másrészt a 3. ker. az egyik legnagyobb, és nagyon nem mindegy, melyik részére költöznétek. Békásmegyer valóban a legrosszabb része a kerületnek szerintem is, de azon belül a 4 emeletes részen normális(abb) lakók vannak. A 10 emeletes vegyes, de azért ezt így nem lehet kimondani, hogy milyen igénytelen már mindenki, aki ott él. Ne haragudj, de szerintem ez a panelban élőket eléggé sérti, és jogosan!
Nem vagyok elfogult, nem abban a kerületben élek, nem is panelban, és sajnos itt is van kutyasz@r, én is utálom.
Ha nem jön be a panel, miért nem mentek olyan környékre, ahol más típusú házak vannak? Egy majdnem 2 milliós városban elég nagy a választási lehetőség (csomó új lakópark, apartmanház, portaszolgálatos, privát udvaros-játszóteres ház van), szerintem keressetek olyat, ami minden szempontból szimpatikus.
Mi panelban élünk, Pest környéki kisváros, nagyon szeretem. De nem a panelon múlik, hanem a szomszédságon és a környéken. Itt teljesen jó, nyugis, Békásmegyerre viszont nem szívesen költöznék, az tényleg elég rossz hírű.
Ha már ragaszkodtok a III. kerülethez, nézzetek körül a Pók utcai lakótelepen, az valószínűleg kicsit drágább, mint Békás, de legalább nem jellemzőek az általad felsorolt problémák.
Ja, előnyök: minden közel van, gyerekorvos, posta, sztk, dm, Spar 5 perces sétán belül. Rengeteg sétálóutca, a másfél évesem annyit motorozik, amennyit bír. Több modern, rendben tartott játszótér. Mivel nincs kert, muszáj napi 1-2 alkalommal lemenni sétálni, rengeteg a kisgyerek, így már most sok kis barátja van, és én is megismerkedtem olyan szimpatikus anyukákkal, akikkel már összejárunk. De mondom, ez jó környék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!