Szerintetek egy tizenéves képes lenne felnevelni egy babát ( csak kiváncsiságbol kérdem)?
Figyelt kérdés
2012. jan. 11. 17:07
1/10 anonim válasza:
Hát egyedül valószínűleg nem. Családtagok, az apa vagy jó barátok nem ártanak, hiszen pénz is kell hozzá és egy tizenévesnek nem valószínű, hogy van állása, főleg baba mellet amúgy se tudna dolgozni.
2/10 anonim válasza:
Hát a keresztanyám felnevelte az unokatesóm (17 évesen szült), de hát gyalázat milyen ember lett belőle...
De ettől függetlenül szerintem attól, hogy tizenéves, még felnevelheti tisztességesen, nem feltétlen ezen múlik.
3/10 anonim válasza:
Szerintem anyagi szempontbol nem de lehet jo szulo.
4/10 anonim válasza:
Attól függ 15 vagy 18 éves, mert 18 évesen már lehet dolgozott, de 15 évesen még fiatal. Persze nem mondom, hogy nem lehet belőle jó szülő, de csak gyerek még, szerintem. Anyagilag a nagyszülőket terheli meg, mivel még nincs saját kereste stb. Én nem szültem volna annyi idősen, mert nem másnak szülöm a gyereket, de ha becsúszott volna megtartottam volna, de én arra mindig vigyáztam, hogy az ne történjen meg.
5/10 anonim válasza:
Szerintem ez elég természetellenes és nem tudná rendesen felnevelni mivel olyan nevelésben részesítené amilyenre ő vágyik/vágyott. Meg aztán nem is elég tapasztalt hozzá, az apa valőszínüleg ott hagyná,ki kéne lépjen a suliból a gyerek miatt és egész életében bánná.
Esetleg úgy, hogy a szülei segítenek.De egyedül már csak az anyagiakat sem bírná.
Lehet, hogy FELnevelné, de nem nem nevelné MEG. A gyerek egy neveletlen,erkörcstelen, becstelen gyerek lenne aki semmire nem viszi az életben.
6/10 anonim válasza:
Barátnőm példájából, képes. 16 évesen esett teherbe tabletta mellett, az apával már nem volt együtt, mire kiderült, szóval a kezdés nem volt botrányoktól mentes. Viszont kihozta a helyzetből a legjobbat. A szülei megmondták, hogy ameddig anyaként viselkedik, nyugodtan lakjanak a szülői házban, és ő mindig ehhez tartotta magát. Magántanulóként időben befejezte a sulit, most fősulira jár, mellette dolgozik (szerencsére a kislány már óvodás, ez sokat segít, hogy össze tudja egyeztetni), sosem járt el bulizni, nem élősködik a szülein. A kislány boldog, a barátnőm is az. Mindig azt mondja, nehezebb volt így felnőni, de egyáltalán nem bánta meg, hogy megszületett a lánya.
7/10 anonim válasza:
Én nem tartom normálisnak, hogy tizenévesen valaki más terhére szülje meg egy gyerek a gyerekét.
8/10 anonim válasza:
Nem, mert ahhoz, hogy felnevelj egy kisbabát, először dolgoznod kell, ami alapján majd az ellátást kapod arra az időre, amíg otthon leszel a kisbabával. Ez lehet GYES is, de az nagyon-nagyon kevés. Pénz nélkül nincs pelus, nincsenek ruhák, igazából semmi, ami a baba gondozásához kell. Amikor pedig túlvagy a csecsemőgondozás idején, akkor egyéb költségek jönnek elő, játékokat, könyveket akarsz venni, biciklit, szeretnéd elvinni valamilyen foglalkozásra, stb. Ezek természetes igények, amiket borzasztó nehéz kielégíteni, ha nincs meg hozzá az anyagi háttered. Nem milliomosnak kell lenni egy gyerekhez, de mindenképpen kell valamiféle jövedelem. Plusz, tizenévesként teljesen más feladatok állnak előtted, nem a gyereknevelés az. Ahhoz, hogy jó szülő lehess, meg kell élned a gyerekkorodat, a fiatalságodat, tapasztalatokat gyűjteni a világról, élvezni a viszonylag gondtalan életet, amikor az igazi problémák a szüleid vállát nyomják. Ja, és nem utolsósorban olyan társat találni, akivel jó lesz szülőnek lenni. Mert egy baba két ember közös dolga.
9/10 anonim válasza:
Szerintem (az anyagiak mellett) ez az anya személyiségfejlődése szempontjából problémás tud lenni. Mármint egy tinilány esetében, ilyen 15-16 év körüli korban. Én nem azt mondom, hogy tizenévesen minden lánynak hétvégente takonyrészegre kell innia magát, de úgy gondolom, hogy vannak az életben bizonyos korszakok, amik jó esetben egymást követik, és ezeket meg kell élni, személyiségtől függően ki mennyire, de nem hiszem, hogy a későbbiekben minden káros következménytől mentes, ha ezek a lépcsőfokok kimaradnak egy ember életéből.
10/10 Cöhh... válasza:
NEM! A tizenéves is gyerek még! Gyerek ne neveljen gyereket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!