Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt még olyan, akinek a...

Van itt még olyan, akinek a gyermekét nem oltották újra BCG-vel, bár soha nem látszódott semmi?

Figyelt kérdés
Kisfiam lassan két éves lesz, de már korábban is jeleztem a dokinknak, hogy soha nem látszódott az oltás helye, és nem kellene-e vmit tenni. Azt a választ kaptam, hogy ma már nem oltanak újra, mert ez a betegség már nagyon ritka, és csak felesleges tortúra lenne a gyereknek.. Hihetek neki? Vagy félhetek, hogy nem védett a Fiam?! Nem tudom, kitől kaphatnék érdemben választ, mert a védőnő is vele dolgozik, csak nem kérdőjelezhetem meg.. Segítsetek kérlek.
2012. jan. 9. 09:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A lányom 3 éves, nem látszott neki, és újraoltották. A fiam 7 hós, neki is nézték a helyét. neki jó volt. szóba sem került az újraoltás.
2012. jan. 9. 09:26
 2/14 anonim ***** válasza:

Kislányomat 7 hósan újraoltották.6 hósan kellett volna, de én hülye elfelejtettem elvinni.Erre felhívtam a doktornőt, aztmondta semmi baj, 1 éves koráig lehet.

Nem tudom, hogy 2 éves korban mi a helyzet, talán hívd fel a tüdőgondozót és kérdezz rá, talán tudnak érdemben nyilatkozni, de szerintem a gyerekorvosotok véleménye nem helytálló!

Igenis újra kell oltani a gyereket, ha nem látszik neki semmi!

1 éves kiscsaj anyuja

2012. jan. 9. 09:43
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Remélem még jön sok, mert ahány ház annyi szokás ezek szerint.. elég nyugtalanító.:(

Kedves Első, a Kislányodat 3 évesen oltották újra?

2012. jan. 9. 10:29
 4/14 anonim ***** válasza:
Szia, nekem nem oltották újra pedig nem látszik semmi, először azt mondta újra fogja oltani, el is vittük a fiúnkat, akkor meg megtapogatta a helyét és azt mondta mivel érez benne egy kis göböt ezért azt megfelelő oltásnak kell tekinteni még akkor is ha nem látszik kívülről. Igaz most tíz éves már a fiam tehát nem mai történet nem tudom azóta mi változott vagy mi nem.
2012. jan. 9. 10:34
 5/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én göböt sem éreztem soha. Talán ha nagyon be akarnám magyarázni, mintha egyszer-kétszer pirosabb lett volna ott a bőr, de ez így nem lenne igaz. Igazi helye sosem volt. Most meg elkezdtem ezen parázni, hogy mit tehetnék?
2012. jan. 9. 11:04
 6/14 anonim ***** válasza:
Figyi én sem éreztem göböt doki hiába mondta, hogy ő érzi..nem tudom mit tegyél én bíznék és hinnék az orvosnak, ha ő azt mondta, hogy ma már nem oltanak újra ilyen esetbe annak biztos oka van..lehet többet ártana mint használna az újraoltás.Próbál webdokitól tanácsot kérni, van több netes oldal is ahol elég hamar válaszolnak a kérdésekre.
2012. jan. 9. 11:17
 7/14 anonim ***** válasza:

Az én lányomnak csak éppen bepirosodott, mostanra (9,5 hónapos) semmi nem látszik, csak egy kis fehér folt. Minden hónapban ellenőrizte neki a doktornő, azt mondta nem kell újra oltani, nem törvényszerű, hogy kifakadjon.

Én hiszek az orvosunknak.

2012. jan. 9. 12:32
 8/14 anonim ***** válasza:

7 hósan újrakapta a lányom, mert nem látszott semmi az ég világon, se göb, se piros, se semmi.

Több ismerős babát is újraoltottak a környezetemben, úgyhogy ez nem jogos a dokidtól, hogy nem szokás.

2012. jan. 9. 12:56
 9/14 anonim ***** válasza:

Ok azt elhinném a dokimnak, hogy nem oltanak újra.

De ezzel az indokkal, ritka ez a betegség,azért ne vidd végig hajléktalanok közt, mert majd az összes TBC-s. Igen megnéztem tavaly 1811 új TBC-s beteget regisztráltak és 200 tűnik el évente, kezelés nélkül.

Én azért nem lennék nyugodt, mert az ember tömegközlekedik s boltba jár stb...

2012. jan. 9. 17:59
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én védőnő vagyok. A gyerekeknek 3 és 6 hónapos korában is meg kell nézni, hogy megeredt-e a BCG oltás. Ha ez nem történik meg, akkor 6 hónapos korában kérek nekik időpontot a kórházba és ott újraoltják. A második általában már meg szokta fogni, de volt már olyan gyerekem is akinél a második oltás sem eredt meg, harmadjára már nem oltanak, ő így járt.

Az tuti hülyeség, hogy nem oltanak újra!!!

2012. márc. 20. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!