Van itt még olyan, akinek a gyermekét nem oltották újra BCG-vel, bár soha nem látszódott semmi?
Kislányomat 7 hósan újraoltották.6 hósan kellett volna, de én hülye elfelejtettem elvinni.Erre felhívtam a doktornőt, aztmondta semmi baj, 1 éves koráig lehet.
Nem tudom, hogy 2 éves korban mi a helyzet, talán hívd fel a tüdőgondozót és kérdezz rá, talán tudnak érdemben nyilatkozni, de szerintem a gyerekorvosotok véleménye nem helytálló!
Igenis újra kell oltani a gyereket, ha nem látszik neki semmi!
1 éves kiscsaj anyuja
Köszönöm a válaszokat! Remélem még jön sok, mert ahány ház annyi szokás ezek szerint.. elég nyugtalanító.:(
Kedves Első, a Kislányodat 3 évesen oltották újra?
Az én lányomnak csak éppen bepirosodott, mostanra (9,5 hónapos) semmi nem látszik, csak egy kis fehér folt. Minden hónapban ellenőrizte neki a doktornő, azt mondta nem kell újra oltani, nem törvényszerű, hogy kifakadjon.
Én hiszek az orvosunknak.
7 hósan újrakapta a lányom, mert nem látszott semmi az ég világon, se göb, se piros, se semmi.
Több ismerős babát is újraoltottak a környezetemben, úgyhogy ez nem jogos a dokidtól, hogy nem szokás.
Ok azt elhinném a dokimnak, hogy nem oltanak újra.
De ezzel az indokkal, ritka ez a betegség,azért ne vidd végig hajléktalanok közt, mert majd az összes TBC-s. Igen megnéztem tavaly 1811 új TBC-s beteget regisztráltak és 200 tűnik el évente, kezelés nélkül.
Én azért nem lennék nyugodt, mert az ember tömegközlekedik s boltba jár stb...
Szia!
Én védőnő vagyok. A gyerekeknek 3 és 6 hónapos korában is meg kell nézni, hogy megeredt-e a BCG oltás. Ha ez nem történik meg, akkor 6 hónapos korában kérek nekik időpontot a kórházba és ott újraoltják. A második általában már meg szokta fogni, de volt már olyan gyerekem is akinél a második oltás sem eredt meg, harmadjára már nem oltanak, ő így járt.
Az tuti hülyeség, hogy nem oltanak újra!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!