Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekeid névválasztásánál...

A gyerekeid névválasztásánál fontos volt hogy a tesók neve passzoljon egymáshoz?

Figyelt kérdés
pl hogy mondjuk egyiküknek átlagos a neve a másik meg nagyon ritka, vagy egyik magyar a másik meg külföldi eredetű, Péter meg Leonidasz vagy ilyesmikre gondolok. Nekem mindegyik átlagosnak mondható magyaros név és mindegyiknek ugyanaz a kezdőbetűje becézve meg ugyanazok a magánhangzóik bár ebből egyik sem volt tudatos.
2012. jan. 8. 00:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

Nekem az volt fontos,hogy passzoljon a vezeték névhez és hogy a nővéreinek sem valami rövid neve van,így a legkisebbnek se legyen rövid neve-

1. Beatrix

2. Anasztázia Izabella

3. Alexandra

lett.

Üdv:3lányos

2012. jan. 8. 14:50
 12/15 anonim ***** válasza:
82%

Igen, fontos volt hogy hasonló stílusú legyen.

2 okból.

Egyrészt,hogy ne legyen az amikor nagyobbak lesznek,hogy nem értik miért ilyen különböző a nevük (úgy értem, mondjuk az egyik elégedett vele a másiknak meg nem tetszik és a fejünkhöz vágja,hoyg bezzeg neki miért nem lehetett "normális" nevet adni)

Másrézt meg amúgy is magától értetődő volt hoyg hasonló stílusú lesz, mivel ezek tetszenek nekünk.

Hogy konkrét legyek, a nagyon modern, a nagyon elcsépelt, a nagyon régi és az ilyen ősmagyar nevek szóba sem jöhettek.

Átlagos, minden korosztályban helytálló, normélis magyar neveket kerestünk.

2012. jan. 8. 15:10
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
nálunk csak az h mivel hosszú a vezetéknéz, az első keresztnév 2 szótagú legyen,és mivel a nagy másodiknak megkapta apa nevét,igy a kicsinek is 2 neve lett.
2012. jan. 8. 15:30
 14/15 anonim ***** válasza:
76%

3 lányom: Gertrúd, Gréta és Gerda :)

Tehát a válaszom: igen, passzolnak egymáshoz :)

2012. jan. 8. 22:24
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy fiam van de most vagyunk benne a teso projektben.

Kisfiunkat Erik Tibornak hivjak a teso ha lany lesz Viktoria(lesz masodik neve is) ha fiu akkor David(neki is lesz masodik neve).

Nekunk az a fontos,hogy nemzetkozi legyen,minden orszagba hasznalatos legyen.

De ezek kozul is az egyszerubbeket kerestuk ami nem tul kihivo pl. Vanessza,Kevin es tarsai nem tetszenek.

2012. jan. 9. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!