A gyerekeid névválasztásánál fontos volt hogy a tesók neve passzoljon egymáshoz?
Első lányunknál,olyan könnyű dolgunk volt... (még úgyis,hogy a 32. hétig fiúnak mondták)
Fanni Anna lett a neve (de a második név az családi,azt nem választottuk,és ez most is így lesz)
Most a másodiknál,nagy dilemma volt!Hogy a kettő együtt is jól hangozzon,ha majd hívom Őket :)
Nekem fontos volt,hgy I betűre végződjön,mert az enyém nem az és olyan durvának hangzik (persze csak szerintem)és nem is becézhető a mindennapokban!
Ígya ketteskéi, (aki más100% hogy kislány) Kitti Beatrix lesz!
Kitti Fanni szerintem jók együtt!
2éves kislány és 22 hetes pocakcsajszi anyuja
Első kettőnél még szempont volt, igen. Hangzásában jellegében a két név összepasszolása. Főleg mivel csak 2-t terveztünk.
De a harmadik meglepetés baba lett védekezés mellett. Más olyan jellegű vagy hangzásban passzoló név nem tetszett (de amúgy meg igazából alig volt név ami tetszett mindkettőnknek)így másmilyet kapott.
Szerintem a legtöbb embernek egy bizonyos kategóriájú név tetszik, tehát pl. ritkán hallom, hogy valaki azon filózna, vajon Gizi vagy Dzsenifer legyen-e a kislánya. :) Így aztán a tesók neve is általában passzol, nem tudatosan, hanem mert azok a nevek tetszenek.
Nekünk a kisfiunk Áron, a második András lesz vagy Anna (még nem tudjuk a nemét).
Ez alól az szokott kivétel lenni, ha a kisfiú az apja nevét kapja, én is ismerek olyan családot, ahol a kislány Vanessza a kisfiú meg Sanyi. :)
gyerekeim : Nikol(ett), Eszter, és az ikrek Fatima és Laura. :-)
Imádom a nevüket mind a 4 gyerekemnek :-)
35.N
Nekem ez fontos, hogy passzoljon.
Nem tetszik, ha egyik gyerek mondjuk Pál, a másik pedig Dominik.
Két gyerekem van, a második nevét úgy választottuk, hogy szintén magyar és egyszerű név legyen, mint az első gyereké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!