Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért elítélendő a bébiszitter...

Miért elítélendő a bébiszitter segítsége, ha nincsenek nagyszülők? Ez csak Magyarországon jellemző még mindig hogy a bébiszitter egyfajta ciki, és a gyerek lepasszolásának tekintendő?

Figyelt kérdés

Nálunk nincsenek nagyszülők (vagyis 4ből 2 van, de nem foglalkoznak az unokákkal, nem is tartjuk a kapcsolatot és nem a mi hibánkból hanem az övékből). Néha alakulnak úgy a dolgok hogy bébiszitterre bízzuk a gyerekeket pár órára én emiatt még csak lesajnálást kaptam, hogy szegény gyerekek. Nem értem, amikor az a szerencsés helyzet van hogy van nagyszülő, arra bezzeg sose szól be senki semmit ha a gyerek annál tölt napokat heteket is akár, és elég gyakran.

Nektek, anyukáknak mi jut eszetekbe mikor meghalljátok hogy a gyerekekre bébiszitter vigyáz? Ez ugrik be egyből hogy jaj szegények?

2012. jan. 7. 09:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem maga a szó visszatetsző, bébiszitter. Van egy bébiszitterem-tényleg úgy hangzik, mintha lepasszolnád a gyereked egy unatkozó, rágógumis tinédzsernek és szerencsétlen gyerek. Maga a szó is olyan egyébként egy ember, aki ül a gyerek mellett. Úgyhogy ha meghallom bébiszitter vigyáz a gyerekre-ez ugrik be, szegény gyerek.

Ha én bébiszitterre bíznám a gyerekemet vagy nevén nevezném az illetőt vagy azt mondanám egy ismerősőm, szomszéd néni akárki vigyáz a gyerekemre, nem használnám ezt a szót bébiszitter. Az valahogy bizalmasabb és számomra úgy hangzik, mint valaki akiben megbízol és rábízod a gyerekedre. De számomra ez a bébiszitter vigyáz a gyerekemre nem szimpatikus. Olyan lenéző is.

De valójában lehet ez már szőrszálhasogatás, mert lényegét tekintve valóban mindegy nagyszülőnek, unokatesónak, pótnagyinak, szomszéd néninek vagy bébiszitternek hívod, aki vigyáz a gyerekedre mikor szükséges.

2012. jan. 7. 18:29
 12/20 A kérdező kommentje:
Kedves 11 es maximálisan igazad van!!! és adtál is egy jó ötletet ezzel kapcsolatban, hiszen tényleg ha kedvelem a bébiszittert megbízom benne akkor miért ne hívhatnám úgy hogy kedves ismerős vigyáz rá?
2012. jan. 7. 18:41
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok a babysitter, aki válaszolt.

Valóban furcsa szó és eleinte engem is zavart, de igazából már én is használom. Ezek a családok beengednek az életükbe és a legféltettebb kincsüket bízzák rám, de én akkor is a babysitter vagyok, nem jóbarát, nem pótszülő. Fontosnak tartom a megfelelő távolságot is, mert nem vagyok rokon. Imádom a kisgyerekeket, de ezért engem fizetnek. Az sokkal visszásabb lenne, ha családtagnak kezdene el tekinteni a kisgyerek. Sosem játszottam arra, hogy olyannal édesgessem magamhoz a gyereket, hogy csokit ehet ebéd helyett és aztán menjen a hiszti, mikor a szülők hazajönnek, hogy de velem akar lenni meg miért megyek el. Mint ahogy van, amit velem nem lehet. Lehet, hogy anya enged ugrálni az ágyon meg verekedni a tesóval, de egy fejbeütés anyával mindennapos dolog, de ha az én felügyeletem alatt történik akkor már nem. Ilyenkor elmondom, hogy anyával lehet, de velem nem, mert én nem engedhetek meg olyat, amiből potenciálisan sérülés lehet. Vagy lehet, hogy anya mellett futkoshat az utcán, én mindig megfogom a gyerekek kezét. Mindez azért, mert egészen más a státuszom, mint egy családtagnak, barátnak, szomszédnéninek, akit évek óta ismer a család.

Sosem eszek senkinél a hűtőből csak úgy(pedig mindenhol felajánlják), mert én ott idegen vagyok, akárhonnan is nézem. Nem bírálom felül a szülők nevelési elveit.

Egyébként persze a keresztnevemen szólítanak és jó viszonyt ápolunk, de ennek a kapcsolatnak van egy olyan jellege, ami szerintem megköveteli a babysitter szót. Nekem is kellemetlen lenne, ha mások előtt én egy nagyon kedves ismerős lennék, mert én ezért pénzt kapok.

Remélem érthetően magyaráztam el az álláspontomat.

2012. jan. 7. 18:50
 14/20 A kérdező kommentje:
Igen érthető mert te a másik oldal vagy, de én csak ezt az ellenszenvet érzem amit akkor érzek amikor kiejtem a számon a bébiszitterre bízom a gyereket című mondatot...Így értelemszerűen ezt próbálom elkerülni.
2012. jan. 7. 19:07
 15/20 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, mert egyébként egy kedves ismerősnek miért ne lehetne fizetni a munkájáért? Nekem a családtagjaim is fizetnek a munkámért illetve kedves ismerőseim, barátaim is, mert egyrészt nem akarják, hogy ingyen dolgozzak, másrészt a munkámból élek. És ettől még nem leszek név nélküli senki, hanem maradok kedves ismerős, barát. És nem eszek senki hűtőjéből, egyébként még rokonként, ismerősként, barátként sem. Maximum egy pohár vizet töltök magamnak önállóan, de már poharat sem veszek ki a szekrényből.

A másik meg az óvónőt sem emlegetem úgy, hogy az óvónő, hanem a nevén, és nem válik családtaggá és nem eszik a hűtőmből. És nem fog többet jelenteni, mint az óvónőt.

Nyugodtan mondhatja a kérdező, ha kérdezik, Ági vigyáz a gyerekemre, őt szoktam megkérni, mert megbízható és a gyerekem is szereti. Ettől Ági még nem fog hűtőből enni, meg a gyerekkel ugrálni az ágyon. Csak tiszteletet kap, akkor is, mikor nincs ott és nem hallja. Amit szerintem egyébként a bébiszitter szó nem tükröz. Inkább degradáló.

2012. jan. 7. 20:32
 16/20 anonim ***** válasza:

Nekem még sose jutott eszembe erről az, hogy jaj szegény gyerek. Inkább csak az jut eszembe, hogy az illetőnek több pénze van, mint nekem (de ebben sincs semmi rosszindulat a részemről, ez pusztán tény). Szívesen hívnék bébiszittert olykor, ha olyan helyen van elintéznivalóm, ahova nem szívesen rángatom a gyereket (pl. ügyintézés bankban, orvosnál, stb.), neki is nyűg, én is gyorsabb lennék nélküle, de hát nem megoldható. Vagy a másik, hogy én egyetemre járok, nappalin, eddig minden félévben volt olyan nap, amikor legalább fél hatig órám volt, ilyenkor muszáj volt a szüleimmel leszervezni, hogy ki tud elmenni a csemetéért, pedig nem bánnám, ha ezt nem nekik kéne csinálni, hiszen dolgoznak, munka után szaladnak oda, ráadásul a város másik feléből. Szóval jó lenne, ha megtehetném, hogy ezzel ne a szüleimet kelljen terhelnem, de hát ez van. Egyedülállóként nem lenne egyszerű a nagyszülők nélkül az ilyesmit leszervezni.

Na, lényeg a lényeg, hogy nekem meg se fordult a fejemben, hogy bébiszittert hívni elítélendő lenne, egyszerűen csak számomra túl költséges.

2012. jan. 7. 21:37
 17/20 anonim ***** válasza:
szerintem is ugy van,ahogy az utolso irta
2012. jan. 8. 21:40
 18/20 A kérdező kommentje:
Na igen ez meg a másik oldal hogy ha megengedhetem magamnak biztos milyen gazdag vagyok...holott lehet csak mérlegelek...vagy kiadok bébiszitterre x forintot vagy pszichiáterhez járok és gyógyszerre költöm...na nyilván sarkítva de remélem érthető mit akarok. Szóval hogy ha minden anyuka szívére teszi a kezét akkor BIZTOS volt (van) olyan hogy pár órát szívesen lenne egyedül akár csak azért hogy nézzen ki a fejéből csöndben.
2012. jan. 8. 22:21
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálunk egy élő nagyszülő van (apukám, aki elég sokat dolgozik, vezető beosztásban van), tehát ritkán ér rá. Tanárként ugyebár (és szerintem semmilyen munkahelyen) nem nézik jó szemmel a táppénzt ha a gyerek beteg. Mi fogadtunk bébiszittert, inkább kényszernek mondanám, semmint cikinek. Aki emiatt cikiz és lesajnál, az talán soha nem került olyan helyzetbe, hogy idegent kellett megkérnie gyerekvigyázásra.
2012. márc. 24. 14:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem tudtam, hogy ciki, nem érzem annak, vagyis egy helyzetben igen.Akkor, amikor a szülõk csak tényleg lepasszolják a gyereket állandó jelleggel, mert õk lusták foglalkozni vele.Na az ciki (velem is ilyesmi volt kicsi koromban, anyám kerek-perec kijelentette, hogy NEM hajlandó velem játszani, mert közben nem tud cigizni, unokáit is rendszerint ezért nem vállalja), de az, hogy valaki alkalomadtán segítséget kér munka, betegség vagy egyszerûen pihenés miatt, mert ki szeretne mozdulni otthonról, egyáltalán nem baj.
2015. jan. 7. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!