A féltesó mikor lássa az újszülöttet?
Teoretikus kérdés: Ekkor már 5 és fél lesz a férjem kisfia. Én kezdő anyuka leszek, szeretném ha az esemény, újszülött baba a házban csak rólunk szólna. Jó megoldás ha a hazajövetelünk után mondjuk egy héttel jönne először a féltesó, de akkor sem szeretném ha több napra, szeretném ha a párom csak velünk lenne. Aztán két hét múlva már elhozná 2 napra.
Illetve nem tudom hogy fogadná, mert az anyja eléggé utál minket, biztos mond mindenfélét, még kisebb korában is mondta a fiú hogy X (én) csúnya meg ilyenek, mikor még a jelentését sem tudta...
Kinek hogy fogadta a féltesó születését egy ennyi idő gyerek?
Ez elég igazságtalan tőled, hogy nem akarod, hogy odamenjen. Amikor teherbe estél, akkor is tudtad, hogy van a párodnak gyereke, akkor fogadd őt el vele együtt.
Miért ne mehetne egyből megnézni? Miért ne mehetne több napra?
Ha én lennék a férjed, én megsértődnék, mert nem engeded oda a fiamat.
Én teljesen megértem, hogy 2 azaz kettő hetet szeretnéd, ha hármasban lennétek.
Azzal viszont egyetértek, hogy a kórházba esetleg bemehetne megnézni a kistesót.
Amikor az én lányom született, az első pár hétben én látni nem akartam senkit, még a saját anyámat se nagyon. Örültem, ha két szoptatás között tudtam aludni valamit. Arról nem mesélek, hogy a lakás hogy nézett ki...
2-3 hét alatt sikerült visszatérni a normális dolgokhoz és már örültünk a vendégeknek.
Valóban kellemetlenül jöhet ki a szituáció, ha nem kellő érettséggel kezelitek a helyzetet mindannyian.
Én lehet, hogy nem azt mondanám nekik, hogy nem szeretném, hogy jöjjön a gyerek, hanem azt, hogy először csak pár órát legyenek együtt, hogy megszokják egymást, és ha jól megy, akkor legközelebb már többet.
Egyébként mennyit van nálatok a kissrác?
Vagyis kb minden hétvégén.
Ha az első hétvégén bedobod a pár órás kérést, a következő hétvégére már el is telt a 2 hét. :)
Mondom, én teljesen megértelek. Én is hasonlóképpen gondolkoznék. Viszont az tényleg fontos, hogy a kisfiú ne érezze úgy, hogy mivel már van másik baba, őt már nem szereti az apukája. Kényes helyzet. Pont ezért jó, ha nem marad ki teljesen egy hétvége sem, viszont az meg teljesen jogos kérés részedről hogy kicsit hagyjanak nyugton. :)
Volt már egyszer egy ilyen kérdés. Ott eléggé eldurvult a helyzet, mert az apuka nagyon szerette volna, ha az előző házasságából született már kamasz lánya ott legyen, amikor hazaviszik a picit, az anyuka meg nagyon ragaszkodott az "ők 3-an egy család: apa, anya, újszülött" elvhez.
Megértem azt, amit te szeretnél, de ha logikusan gondolkodsz, ti nem most váltok családdá, hanem már azok vagytok, és ebbe a családba beletartozik az a kisfiú is. Ők hellyel-közzel együtt fognak felnőni, tehát célszerű lenne úgy kezelnetek a helyzetet, mintha egy sima családban érkezne a nagy mellé a kicsi.
az azért attól is függ mikor fogsz szülni, nyári szünet lesz-e vagy iskola, ünnepek, stb. mikorra vagy kiírva?
a havi 7-8 nap az baromi kevés, gondolom akkor hétvégén van ott 1-1 éjszakára. most ha mondjuk pénteken jöttök ki a kórházból akkor minden a feje tetején lesz, nem biztos, hogy a nagynak jó lenne ha akkor csöppenne bele a családi életbe. de ha hétfőn jöttök, miért ne mehetne már az első hétvégén?
azt kéne elfogadnod, hogy a párodnak pont ugyanolyan fontos lesz mindig a nagyobb fia mint a közös gyereketek. ebbe nem is szabadna beleszólnod, a párodra kéne hagynod a döntést.
meg az is igaz, minden rosszindulat nélkül, hogy még el se tudod képzelni milyen egy újszülöttel. mivel az első pár hétben nem is igen tud segíteni apuka, mivel a pici eszik-alszik, így ti lehet ugyanúgy tudnátok pihenni ha ott van a nagy is. 5 és fél éves lesz, nagy már, remekül be lehet vonni a fürdetésbe, segíthet pelust cserélni meg apával főzhet ebédet nektek... nem kell túl szervezni mindent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!