Ha törvényes úton örökbe adsz egy újszülöttet, az hogy működik?
Rögtön az elejétől.Megállapítják a terhességet.Utána védőnő,majd gyámügy?vagy kihez fordulsz?És a terhességet ők is végig kísérik?Köteleznek valamire?És a szüléskor ott vannak egyből?És kap a vér szerinti anya valami "pénzt" azért mert "eladja" a gyermekét?
pusztán elméleti a kérdés!!!
Szia!
Bevallom, fogalmam sincs erről, de szerintem szüléskor rögtön nincsenek ott a babáért :)
Azért azt a picit meg kell figyelni pár napig, addig /gondolom/ aláírják a papírokat.
De ezt tényleg nem tudom. A pénz meg szerintem megállapodás kérdése. Nem hiszem, hogy kötelező lenne adni/kérni.
Bocsi, nem tudok semmi hasznosat mondani, de talán jön valaki, aki segít!
Egy ismerősünk alapítványon keresztül fogadott örökbe egy kislányt. A szülőanya már a terhessége alatt megkereste az alapítványt, hogy örökbe szeretné adni a kisbabát megbízható házaspárnak, segítsenek neki. Összehozták őket az alapítvány munkatársai, majd a szülés után 10 nappal hazahozhatták a kislányt. Természetesen mindenféle lemondó nyilatkozat, stb. aláírása szükséges.
És nem, nem kap pénzt az, aki örökbe adja gyermekét, miért is kellene, hogy kapjon???
Miért ne kapjon?
A kutyatenyésztő is kap pénzt ha eladja a kiskutyát...
És ha már megszenvedi a terhességet és a szülést miért ne?
Már akit a lelkiismerete hagyja szülni.. :(
Szerintem is kaphat érte pénzt, aki kér. Csak legyen, aki vevő rá.
Szépen lepontoztatok :)
Egyébként hozzátenném, hogy az a gusztustalan, aki képes örökbe adni a saját babáját. Fel nem foghatom, hogy tehet valaki ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!