Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet belőle bajom/bajunk?

Lehet belőle bajom/bajunk?

Figyelt kérdés

Befogadtam egy 14 éves lányt,mert bántották szülei(iszákosak,és egyéb...) a lány sokat betegeskedett,most is az.... tudtommal epilepsziás de nem vagyok benne biztos,gyógyszert nem szedett,az biztos!

Bűntudatom volt,azért fogadtam be,mivel nővérével jártam,csak ő sajnos már nincs köztünk(szülei azóta isznak... stb.. :( )

Szülei nem keresték,szerintem nemis fogják,mit tudok tenni?

2012. jan. 2. 22:59
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Szuleim jelebleg nemtartozkodnak az orszagba,de tudnak rola... Jelenleg az isten hata mogott vagyunk... Ma meg elintezzuk az orvost....
2012. jan. 3. 00:15
 12/30 anonim ***** válasza:
És akkor ki ügyel rád ilyenkor? Ki lát el? Ez már egy kicsit húzós így.
2012. jan. 3. 00:17
 13/30 A kérdező kommentje:
8-9 osztalyos koromba EGYEDUL voltam egy alberletbe suli miatt,feltalaltam mogott,most a vikkendhazunkba... Van sajat penzem meg hagytak itthol ha kell... nem sok idore mentek ki,max hetvegere hazaernek
2012. jan. 3. 00:19
 14/30 A kérdező kommentje:
*magam
2012. jan. 3. 00:24
 15/30 anonim ***** válasza:
Akkor szépen megvárod, míg hazaérnek, és hivatalosan intézzetek el mindent! EZ sokkal célravezetőbb. Találkoztam már hasonló esettel és tényleg az a legbiztonságosabb, ha a szüleid hivatalosan befogadják vagy úgymond örökbe fogadják. Megoldható.
2012. jan. 3. 09:21
 16/30 A kérdező kommentje:
Es ha idosek hozza??
2012. jan. 3. 10:59
 17/30 anonim ***** válasza:

Ha tényleg egy elzárt részen éltek, akkor semmi gond. Csak senkinek ne tűnjön fel, hogy életvitelszerűen ott tartózkodik egyedül két fiatalkorú/kiskorú...

Ha képesek vagytok az önellátásra, akkor tényleg jobb nektek egyedül, mintha bekerülnétek a rendszerbe.

Én éltem anyaotthonban, ahol volt gyerekszint is. Itt elvileg csak néhány hónapra magára hagyott gyerekek voltak, akiknél nem akarták megvonni MÉG a szülői jogosultságot.

Irtózatos volt a bennlét. Nagyon nagy veszélyben voltak a gyengébbek, elesettebbek (főleg a lányok).

Vigyázzatok magatokra!

2012. jan. 3. 11:18
 18/30 A kérdező kommentje:
A lakotelepen mindenki ismeros,nem kopnenek... Jelenleg orvosnal vagyunk...
2012. jan. 3. 11:21
 19/30 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon szép a dolog tőled, hogy ezt megteszed a lányért. Nyilván fiú vagy, ha a nővére a barátnőd volt. DE ezt a szüleidnek kell elintézni, mert ha keresik a szülei, és nálad megtalálják, mivel kiskorú, így elég nagy bajod lehet belőle. És ne gondold azt, hogy milyen egyszerű eltartani a 14 éves lányt, pláne, hogy még sajnos beteg is. Ha a gyámügy, családsegítő úgy látja, és a lány is azt akarja, akkor majd a szüleid megkapják a gyámságot. De akkor is rettegés lesz szegénynek az élete. Mert lehet, hogy most nem keresik a szülei, de ahogy lesz majd pár tiszta pillanatuk, mindig a nyakatokra fognak járni... Sok mindent kell mérlegelni. Ez nem ilyen egyszerű sajnos.
2012. jan. 3. 11:25
 20/30 A kérdező kommentje:

Rohadt nagy buntudatom van/volt... :/

tisztaba vagyok milyen felelosseg. Es stb....

2012. jan. 3. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!