Hol olvashattam pontoson, mert nem találom vagy tudtok róla? Valahol olvastam a neten, hogy nurofen és panadol együtt, a megfelelő időkülönbség betartásával se tanácsos együtt használni.
Az én 3 éves kisfiamnak volt nagyon magas láza 40 fok és a kórházban adtak neki mindent, nurofennel kezdtek, aztán panadol, vénásan algopirin aztán cataflam, végül kúp és ezt 3 órán belül. Közben meg hűtőfürdő.
Persze ha nem feltétlen muszáj, akkor lázcsillapító sem kell, de ha csillapíthatatlan 40-41 fokos láza van, sok választásod és mérlegelni valód sincsen.
Nurofen nem tart ki az előírt időig.
Kaptunk mexalent, de az ugyanaz, mint a panadol, ugye?
Miért ajánlgatják akkor, hogy felváltva használjuk, ha nem is jó? :(
Nekem ezt a doki mondta és a védőnő. Hogy ha nem elég a nurofent 6-8 órán át, adjak 3 óra múlva mexalent.
Még jó, hogy elolvastam valahol a neten és most mondjátok.
Ha nem elég a nurofen 6-8 órán át, akkor mit lehet adni 3-4 óra elteltével itthon?
add neki a kúpot, ha az leviszi, akkor ne adj Nurofent.
A másik pedig, számold át a Nurofent, mert korra van, de ott van testsúlykilogrammonként mennyit lehet egy nap és azt kell háromszorra elosztani, mert lehet, mondjuk, hogy 3 éves a kisfiad, azt hiszem 5 ml az előírás, de testsúlyra már több kéne, 6-7,5 milli és ha egy kicsivel is kevesebbet adsz, akkor az is oka lehet, hogy nem tart ki.
Lehet hogy növelned kéne a Nurofen mennyiségét, nem sokkal, egy fél millivel. Számold ki a tájékoztató alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!