Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol olvashattam pontoson,...

Hol olvashattam pontoson, mert nem találom vagy tudtok róla? Valahol olvastam a neten, hogy nurofen és panadol együtt, a megfelelő időkülönbség betartásával se tanácsos együtt használni.

Figyelt kérdés
2012. jan. 1. 09:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Erről ennyit kell tudni, paracetamol mellé nem kell ibuprofen, vagy egyiket, vagy másikat kellene inkább. És ha lehet választani akkor az ibuprofent (nurofen). Ami még fontos: panadolt tartósan semmiképp!
2012. jan. 1. 10:20
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

Az én 3 éves kisfiamnak volt nagyon magas láza 40 fok és a kórházban adtak neki mindent, nurofennel kezdtek, aztán panadol, vénásan algopirin aztán cataflam, végül kúp és ezt 3 órán belül. Közben meg hűtőfürdő.

Persze ha nem feltétlen muszáj, akkor lázcsillapító sem kell, de ha csillapíthatatlan 40-41 fokos láza van, sok választásod és mérlegelni valód sincsen.

2012. jan. 1. 10:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Meg természetesen csillapíthatatlan lázzal orvos vagy ügyelet a terápia. Otthon jobb simán csak a nurofen, bent meg kontrolláltabb dózisokban tudnak adott esetben erősebbet adni!
2012. jan. 1. 10:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Nurofen nem tart ki az előírt időig.

Kaptunk mexalent, de az ugyanaz, mint a panadol, ugye?

Miért ajánlgatják akkor, hogy felváltva használjuk, ha nem is jó? :(

2012. jan. 1. 10:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Nemnem, magadtól nem jó, ha felváltva használod. Az orvos tudja mit beszél, hidd el. És mint ahogy a második is írta, indokolt esetben be lehet szedni, az nem ideális, ha a gyermeket féltő anyuka kontroll nélkül teszi be a babába a gyógyszereket.
2012. jan. 1. 10:40
 6/8 A kérdező kommentje:

Nekem ezt a doki mondta és a védőnő. Hogy ha nem elég a nurofent 6-8 órán át, adjak 3 óra múlva mexalent.

Még jó, hogy elolvastam valahol a neten és most mondjátok.

Ha nem elég a nurofen 6-8 órán át, akkor mit lehet adni 3-4 óra elteltével itthon?

2012. jan. 1. 11:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, azt, amit az orvos mondott! Magadtól sose adj többfélét a gyereknek, de ha orvos ajánlja, akkor igen! Nincsen rosszabb, mint amikor úgy mennek be a betegek adott esetben az ügyeletre, hogy ők már neten kikeresték a gyógymódot! Nem akarlak bántani, de ne parázd túl orvosi javaslatra add be neki egészen nyugodtan, semmi nem fog történni. Az önkényes gyógyszerelésre írtam, amit írtam az első hozzászólásban.
2012. jan. 1. 11:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

add neki a kúpot, ha az leviszi, akkor ne adj Nurofent.

A másik pedig, számold át a Nurofent, mert korra van, de ott van testsúlykilogrammonként mennyit lehet egy nap és azt kell háromszorra elosztani, mert lehet, mondjuk, hogy 3 éves a kisfiad, azt hiszem 5 ml az előírás, de testsúlyra már több kéne, 6-7,5 milli és ha egy kicsivel is kevesebbet adsz, akkor az is oka lehet, hogy nem tart ki.

Lehet hogy növelned kéne a Nurofen mennyiségét, nem sokkal, egy fél millivel. Számold ki a tájékoztató alapján.

2012. jan. 1. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.