Miért hiszi azt sok anyuka, hogy tetve csak annak a
gyereknek lehet, aki koszos, ápolatlan?
Így van ahogy mondod... Én sem értem. Régen nekem is volt az oviban. és nem azért mert ápolatlan voltam, hanem egyszerűen járvány volt.
2011. dec. 29. 18:48
Mi is elkaptuk. Nekem a fodrászom javasolta, hogy ne mossunk hajat az óvi előtt mert a tetű inkább a tiszta hajat kedveli.
2011. dec. 29. 18:54
Ha megfertőződött a gyerek,a hajmosás nem segít. Ha nem keni tetű írtóval,akár az egész család tetves lesz.
2011. dec. 29. 18:55
A mi osztályunk ezen a marhaságon túl van. Senki sem hibáztatható a tetű miatt , azért viszont igen ha nem kezelik és vissza fertőződik. Szülői értekezleten beszéltünk róla, akinek erre nem telt megvette az iskola, kiment a lakásra a védőnő, sőt még én is beszéltem a szülővel normális emberi hangon. Bő 1 év alatt sikerült csak megállítani az újra fertőzést, de a szülő azóta is hozzám jár tanácsért ha valami baj van.
2011. dec. 29. 18:55
Ezt én az iskolában tapasztaltam. Szülői munkaközösséges vagyok, ezért elsőben a nagy tetűinváziókor én voltam aki elmondta az osztályban, hogy tetűjárvány van. A szülők egy részével egyeztettünk előtte, hogy abban az évben mely tetűirtók hatásosak, így a tetűirtás módjáról is beszéltem megnevezve a hatásos készítményeket. Na azaz anyuka aki akkor mellettem ült, többé nem ült mellém és még azon a szülőin flegmán odaszólt nekem simogatva a haját, hogy ő nem akarja elkapni és kissé arrébb is húzódott. Én jót mulattam rajta. Az biztos, hogyha egy közösségbe bekerülnek ezek az élősködők, nehéz őket kiirtani.
2011. dec. 29. 19:11
Mert tudatlanok és azonositják a tetvet a kosszal.
Pedig nem válogat,az a lényeg,hogy hajas fejbőrt találjon,nem nézi sem az illető anyagi helyzetét,sem a nemét,se a tisztaságát:) Egyébként a közösségekben rendszeresen fel-fel üti a fejét,nincs ebben semmi.
2011. dec. 29. 19:47
Mi minden hajmosás után befújjuk a hajunkat tetűírtó, megelőző folyadékkal! Pedex-et használunk,és nem voltak eddig ilyen bajok! Segít a megelőzésben is!
2011. dec. 29. 20:35
Az én lányom 6 hónaposan a védőből hozta haza a tetveket/ Totál oda voltam. Rögtön észre is vettem, de addigra már az én hajamban is volt serke. :( Derékig érő hajam van, amit 3 naponta mosok. Nem hiszem, hogy a 6 hónapos lányom koszos lett volna, vagy én lettem volna koszos. :)
Sok anyuka van sajnos, akik hirdetik a hülyeséget és tovább adják másoknak is. Volt olyan ismerősöm, aki meghallotta, hogy hogy jártunk, és el kezdte terjeszteni, hogy biztos azért történt, mert kutyát tartunk a lakásban.
Sajnos nagy az isten állatkertje!
2011. dec. 29. 23:34
Lehet tudatlanság, de azt mondják a mondásoknak van alapjuk.
Például a büdös nigger: mert valóban van egyfajta szaguk, ami eltér a fehér emberétől. És ilyen a tetves cigányok mondás is.
Én nem hiszem el ezt, hogy a tetű a tiszta hajat szereti, ez a ló másik oldala, előfordul az koszos meg tiszta fejben is. De azért szögezzük le főként koszos fejben. Hiszen régen amikor parókát hordtak az előkelőségek meg állatbőrt a nyakukban és volt fejvakarójuk-nem épp azért volt szükségük erre, mert tiszták voltak.
2011. dec. 29. 23:35
utolsó: ott fordul elő,ahol gyorsan el tud szaporodni,semmi köze ahhoz,hogy koszos e valaki,még akkor sem,ha te baromi műveltnek tartod magad az irományod alapján.
2011. dec. 30. 01:34
Kapcsolódó kérdések: