Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszi azt sok anyuka,...

Miért hiszi azt sok anyuka, hogy tetve csak annak a gyereknek lehet, aki koszos, ápolatlan?

Figyelt kérdés
Az óvodánkban "tetű járvány" van, több gyerek is tetves lett. Emiatt most tisztálkodási mánia van, és minden anyuka fennhangon hirdeti, hogy az ő gyereke nem lesz tetves, mert mindennap hajat mosnak stb. Egy gyerek mesélte, hogy neki otthon rögtön hajat kell mosnia, amint hazaértek az oviból. Pedig a tetvek az ápolt fejbőrt jobban szeretik, semmivel nem lesz kevesebb esélye a tetvességre annak a gyereknek, akit állandóan csutakolnak otthon.
2011. dec. 29. 18:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Így van ahogy mondod... Én sem értem. Régen nekem is volt az oviban. és nem azért mert ápolatlan voltam, hanem egyszerűen járvány volt.
2011. dec. 29. 18:48
 2/12 anonim ***** válasza:
Mi is elkaptuk. Nekem a fodrászom javasolta, hogy ne mossunk hajat az óvi előtt mert a tetű inkább a tiszta hajat kedveli.
2011. dec. 29. 18:54
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha megfertőződött a gyerek,a hajmosás nem segít. Ha nem keni tetű írtóval,akár az egész család tetves lesz.
2011. dec. 29. 18:55
 4/12 zkriszti3 ***** válasza:
100%
A mi osztályunk ezen a marhaságon túl van. Senki sem hibáztatható a tetű miatt , azért viszont igen ha nem kezelik és vissza fertőződik. Szülői értekezleten beszéltünk róla, akinek erre nem telt megvette az iskola, kiment a lakásra a védőnő, sőt még én is beszéltem a szülővel normális emberi hangon. Bő 1 év alatt sikerült csak megállítani az újra fertőzést, de a szülő azóta is hozzám jár tanácsért ha valami baj van.
2011. dec. 29. 18:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én az iskolában tapasztaltam. Szülői munkaközösséges vagyok, ezért elsőben a nagy tetűinváziókor én voltam aki elmondta az osztályban, hogy tetűjárvány van. A szülők egy részével egyeztettünk előtte, hogy abban az évben mely tetűirtók hatásosak, így a tetűirtás módjáról is beszéltem megnevezve a hatásos készítményeket. Na azaz anyuka aki akkor mellettem ült, többé nem ült mellém és még azon a szülőin flegmán odaszólt nekem simogatva a haját, hogy ő nem akarja elkapni és kissé arrébb is húzódott. Én jót mulattam rajta. Az biztos, hogyha egy közösségbe bekerülnek ezek az élősködők, nehéz őket kiirtani.
2011. dec. 29. 19:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert tudatlanok és azonositják a tetvet a kosszal.

Pedig nem válogat,az a lényeg,hogy hajas fejbőrt találjon,nem nézi sem az illető anyagi helyzetét,sem a nemét,se a tisztaságát:) Egyébként a közösségekben rendszeresen fel-fel üti a fejét,nincs ebben semmi.

2011. dec. 29. 19:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi minden hajmosás után befújjuk a hajunkat tetűírtó, megelőző folyadékkal! Pedex-et használunk,és nem voltak eddig ilyen bajok! Segít a megelőzésben is!
2011. dec. 29. 20:35
 8/12 anonim ***** válasza:

Az én lányom 6 hónaposan a védőből hozta haza a tetveket/ Totál oda voltam. Rögtön észre is vettem, de addigra már az én hajamban is volt serke. :( Derékig érő hajam van, amit 3 naponta mosok. Nem hiszem, hogy a 6 hónapos lányom koszos lett volna, vagy én lettem volna koszos. :)

Sok anyuka van sajnos, akik hirdetik a hülyeséget és tovább adják másoknak is. Volt olyan ismerősöm, aki meghallotta, hogy hogy jártunk, és el kezdte terjeszteni, hogy biztos azért történt, mert kutyát tartunk a lakásban.

Sajnos nagy az isten állatkertje!

2011. dec. 29. 23:34
 9/12 anonim ***** válasza:

Lehet tudatlanság, de azt mondják a mondásoknak van alapjuk.

Például a büdös nigger: mert valóban van egyfajta szaguk, ami eltér a fehér emberétől. És ilyen a tetves cigányok mondás is.

Én nem hiszem el ezt, hogy a tetű a tiszta hajat szereti, ez a ló másik oldala, előfordul az koszos meg tiszta fejben is. De azért szögezzük le főként koszos fejben. Hiszen régen amikor parókát hordtak az előkelőségek meg állatbőrt a nyakukban és volt fejvakarójuk-nem épp azért volt szükségük erre, mert tiszták voltak.

2011. dec. 29. 23:35
 10/12 anonim ***** válasza:
utolsó: ott fordul elő,ahol gyorsan el tud szaporodni,semmi köze ahhoz,hogy koszos e valaki,még akkor sem,ha te baromi műveltnek tartod magad az irományod alapján.
2011. dec. 30. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!