Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 7 éves gyereknek xbox karácson...

7 éves gyereknek xbox karácsonyra?

Figyelt kérdés

Nem tartom magam maradinak, de az egyik ismerősöm a 7 éves kisfiának xboxot fog venni karácsonyra, mint kiderült. Én ezen azért eléggé ledöbbentem! Vagy ez manapság teljesen normálisnak számít?

Több szempontból sem tartom jó ötletnek, pl jövőre mit fognak venni neki, ha már 7 évesen ilyesmit kap? Jövőre már lcd tévét kap a szobájába? Miért nem vesznek neki valami jó kis társasjátékot, amivel együtt játszhat a család? Szerintem ezek után majd nem lehet egyszerűbb játékokkal lefoglalni (pl kártya, társas stb.). Az én gyerekkori karácsonyaimból leginkább az maradt meg, hogy mennyit játszottunk a szüleimmel és a tesómmal.

Csak szerintem fura ez?

2011. dec. 23. 12:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már nem szúrja a szememet. Rokonoknál tavaly X-box volt az ajándék, az akkor 10 és 5 éves gyerekeknek. Ettől függetlenül idén nem kapnak mondjuk autót vagy lakást. :)

Idén pl. kisebb ajándékokat kapnak, mint falióra, focimez, diavetítő.

Szóval az, hogy egyik évben nagy ajándékot kap a gyerek, még nem feltétlenül jelenti, hogy következő évben kétszer akkorát. Legalábbis nem kéne. De sajna vannak szülők, akik igyekeznek saját magukra licitálni. És ez a nagy baj.

2011. dec. 23. 12:33
 2/13 A kérdező kommentje:
Persze, lehet hogy jövőre meg kap valami kisebb ajándékot, nem is ez a leginkább furcsa nekem, hanem inkább az életkora, nem érne rá még pár év múlva?
2011. dec. 23. 12:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a gyerekek egymást hergelik, és már-már ciki, ha valakinek nincs X-boxa meg hasonló drága vackok. És így sok szülő inkább megveszi, mert a gyerek nyüszög érte.
2011. dec. 23. 12:42
 4/13 anonim ***** válasza:

Figyelj én már semmin nem csodálkozom. Egyik ismerősöm gyereke 6 éves korában karácsonyra igazi nagy qvadot kapott, 8 évesen pár hónapja okostelefont kapott. Gondolom 8-os ballagására repülőgépleszállópálya lesz az ajándéka.

Az én gyerekeim ilyeneket nem fognak kapni , pláne nem ennyi idős korukban. Bár az egyik ennyi idős, de ő társasjátékot kap, aminek fog örülni. Persze ő is jött már igényekkel, mert ugye látja a suliban, nem győzöm magyarázni, hogy nem ettől lesz "több" egy kisgyerek. Sokkal többet ér ha fogócskázik, biciklizik, focizik. Ehhez minek okostelefon??

Lehet ő is ilyen xboxot vagy valamit fog kapni karácsonyra, bár nem tudom. Tudni kell van saját számítógépe is :)

2011. dec. 23. 12:42
 5/13 A kérdező kommentje:

Úristen, 8 évesnek okostelefon! Nem semmi...

Lehet hogy tényleg a gyerekek "hergelik" egymást, na de nem hinném hogy az osztályában (sima önkormányzati iskola , nem magán) annyian megtehetik hogy ilyesmit vesznek a gyerekeiknek.

2011. dec. 23. 12:44
 6/13 A kérdező kommentje:
Ezzel szerintem a gyerek későbbi igényszintjét is megalapozzák. Pl szerintetek fog majd örülni ha 14 évesen a szerelme meglepi egy tálca saját készítésű sütivel? Ha a szülők ehhez szoktatták? Hát szerintem nem, de remélem nem lesz igazam.
2011. dec. 23. 12:46
 7/13 anonim ***** válasza:
78%
Régen rossz ha egy 7-8 éves nem érti meg, hogy fölösleges ez+az. Ekkora gyereket azért lehet még befolyásolni, nem csak a hergelésnek engedni. Ha meg nem érti meg valamit nagyon elcsesztek. ez lesz a 8 évessel is, hogy majd pár év múlva a gyereket szidják, mert neki semmi nem jó. Hát könyörgöm miért nem?????
2011. dec. 23. 12:50
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez az, de egyszerűbb megvenni valamit mint elmagyarázni a gyereknek, hogy miért nem kapja meg. Kevesebb energiába telik. De hosszútávon biztosan nem jobb.
2011. dec. 23. 12:52
 9/13 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Az én fiam is 7 éves,de nem kap:)!

Bár megígértük neki,hogyha az első osztályt akadály nélkül veszi,akkor elgondolkozunk rajta.

Most autópályát,könyveket,legot,társast és fejlesztő játékokat kap.

A barátnőm fia napra pontosan annyi idős,mint az enyém,és ő tényleg x-box-ot kap,hát nem tudom....!

Én inkább vagyok maradi.

(Egy másik barátnőm fia már tavaly is wii-t kapott karácsonyra,azt sem értettem:(!)

2011. dec. 23. 13:49
 10/13 anonim válasza:
35%

És ez miért fáj neked? MIért baj az ha az ismerősöd ezt vett a gyereknek? Te élj a te értékrended szerint ő meg éljen az övé szerint. Irigység? ;)

Boldog karácsonyt!

2011. dec. 24. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!