7 éves gyereknek xbox karácsonyra?
Nem tartom magam maradinak, de az egyik ismerősöm a 7 éves kisfiának xboxot fog venni karácsonyra, mint kiderült. Én ezen azért eléggé ledöbbentem! Vagy ez manapság teljesen normálisnak számít?
Több szempontból sem tartom jó ötletnek, pl jövőre mit fognak venni neki, ha már 7 évesen ilyesmit kap? Jövőre már lcd tévét kap a szobájába? Miért nem vesznek neki valami jó kis társasjátékot, amivel együtt játszhat a család? Szerintem ezek után majd nem lehet egyszerűbb játékokkal lefoglalni (pl kártya, társas stb.). Az én gyerekkori karácsonyaimból leginkább az maradt meg, hogy mennyit játszottunk a szüleimmel és a tesómmal.
Csak szerintem fura ez?
Nekem már nem szúrja a szememet. Rokonoknál tavaly X-box volt az ajándék, az akkor 10 és 5 éves gyerekeknek. Ettől függetlenül idén nem kapnak mondjuk autót vagy lakást. :)
Idén pl. kisebb ajándékokat kapnak, mint falióra, focimez, diavetítő.
Szóval az, hogy egyik évben nagy ajándékot kap a gyerek, még nem feltétlenül jelenti, hogy következő évben kétszer akkorát. Legalábbis nem kéne. De sajna vannak szülők, akik igyekeznek saját magukra licitálni. És ez a nagy baj.
Figyelj én már semmin nem csodálkozom. Egyik ismerősöm gyereke 6 éves korában karácsonyra igazi nagy qvadot kapott, 8 évesen pár hónapja okostelefont kapott. Gondolom 8-os ballagására repülőgépleszállópálya lesz az ajándéka.
Az én gyerekeim ilyeneket nem fognak kapni , pláne nem ennyi idős korukban. Bár az egyik ennyi idős, de ő társasjátékot kap, aminek fog örülni. Persze ő is jött már igényekkel, mert ugye látja a suliban, nem győzöm magyarázni, hogy nem ettől lesz "több" egy kisgyerek. Sokkal többet ér ha fogócskázik, biciklizik, focizik. Ehhez minek okostelefon??
Lehet ő is ilyen xboxot vagy valamit fog kapni karácsonyra, bár nem tudom. Tudni kell van saját számítógépe is :)
Úristen, 8 évesnek okostelefon! Nem semmi...
Lehet hogy tényleg a gyerekek "hergelik" egymást, na de nem hinném hogy az osztályában (sima önkormányzati iskola , nem magán) annyian megtehetik hogy ilyesmit vesznek a gyerekeiknek.
Szia!
Az én fiam is 7 éves,de nem kap:)!
Bár megígértük neki,hogyha az első osztályt akadály nélkül veszi,akkor elgondolkozunk rajta.
Most autópályát,könyveket,legot,társast és fejlesztő játékokat kap.
A barátnőm fia napra pontosan annyi idős,mint az enyém,és ő tényleg x-box-ot kap,hát nem tudom....!
Én inkább vagyok maradi.
(Egy másik barátnőm fia már tavaly is wii-t kapott karácsonyra,azt sem értettem:(!)
És ez miért fáj neked? MIért baj az ha az ismerősöd ezt vett a gyereknek? Te élj a te értékrended szerint ő meg éljen az övé szerint. Irigység? ;)
Boldog karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!