Hétvégi apukánál van saját szobája a gyereknek?
A helyzet az, hogy amíg kicsi volt a gyerek és nem járt bölcsibe addig hétköznap is sokat volt velünk, meg ugye délutáni alvás, ilyesmi, kellett a szoba. Amióta oviba jár, kéthetente hétvégén van itt. Most 3 és fél éves, a férjemmel építkezünk, és kb jövőre ilyenkor beköltözünk, addigra ugye a gyerek már 4,5. Ezután kb fél-egy évvel tervezünk közös gyereket, majd utána még egyet. De ennyi szoba nem lesz a házban. Szóval mire 8 éves lesz, akkor ha jön hétvégén, nem maradna neki szoba (saját), csak ha valamelyik féltesójával alszik, vagy kanapén. Párom húzza a száját, hogy kell neki saját szoba, de kérdem én, akkor a két közös miért nyomorogjon egy szobában, egy szobát üresen tartva csak azért a 4 napért?
kinél hogy van ez?
Nem kell egy szobat uresen tartani.
Legyen a kozos gyerekeknek sajat szobaja, viszont eleve ugy neveljetek oket, hogyha jon a ferjed gyermeke, akkor valamelyikuk atadja Neki a szobajat arra a hetvegere.
Nem lesz ebbol gond szerintem, ha eleve igy szoknak hozza.
Sot, ha joban lesznek (marpedig miert ne lennenek), akkor versengeni fognak azert, hogy kinek a szobajaban aludjon a felteso, vagy epp azert, hogy ki aludjon vele egyutt. Lehet, hogy mindharman egy helyen fognak azokon a hetvegen kikotni es "taboroznak" egyet. :)
Azert irtam eloszor, hogy a te ket sajat gyereked lehetne kozos szobaban azokon a hetvegeken, amikor a ferjed fia ott van. Ok azert gondolom alhatnanak egyutt 1-2 ejszakat, ugye? Es a ferjed fia lenne akkor valamelyik sajat gyereked szobajaban egyedul. Kesobb meg ugyis osszenonek.
(Nalunk gyakran itt alszik az unokateso, aki 9 eves, az en fiaim pedig 3 es 2 evesek. Hiaba van ekkora korkulonbseg, a nagyobbik fiammal mar egy jo fel eve nagyon jol kijon es egy szobaban is alszanak.)
Persze a te szemszögedből igazad van, aludjon ahol kap helyet. De ha egyszer elvált a férjed, elválhat másodszor is, neked hogy esne, ha a gyereked az új család lakásában a kanapén kapna helyet, vagy bezsuppolva valamelyik féltestvérhez, és örüljön neki, mert mit nem akar abban a pár napban?Én anyaként nem örülnék neki.
És megértem a férjedet is, hogy a saját gyerekének a ugyanazt akarja nyújtani, mint te a saját kettődnek-ergo különszobát. Hiszen alapból te is különszobát akarsz biztosítani mindkét gyerekednek. És a férjed meg mind a három gyerekének.
Egyébként sok házban van vendégszoba, amit még ennyire sem használnak ki, szóval az sem igaz, felesleges azért a pár alkalomért.
Szerintem elég lenne egy félszoba, mondjuk 2-szer 3 méter, ha elég világos, aludni, visszavonulni tökéletes. Nem kell rögtön 12 négyzetméter.
Ha most építkeztek, nem hiszem, hogy pár négyzetméteren múlna a dolog.
És ki tudja nem e lesz több az a havi 4 nap. Hiszen ott vannak a szünetek, lehet, hogy egyébként is kényelmesebb lesz, ha nálatok van. És több időt fog ott tölteni.
Hiszen 8-10 évesen már saját önszántából is szívesen eltölthet időt az apjával és annak új családjával.
vagy egyébként ami még eszembe jutott, láttam egy lakásról bemutatót, részleteket sajnos nem, ezért sem tudom megírni, de ott a nappaliból talán lehetett tolóajtókkal leválasztani egy teljesen önálló szobát, vendégeknek és akkor mégsem a nappaliban aludtak. és ha visszatolták az ajtókat, akkor meg amerikai konyhás-étkezős-nappalis volt a ház.
Úgyhogy lehet érdemes lenne egy építésszel, lakberendezővel beszélned egy ilyen megoldásról is, hogy leválasztasz egy részt valamelyik helységből arra a 4 napra.
Tudod,ember tervez,Isten végez...hogy lesz-e neked
majd két gyereked egyáltalán...ez olyan mint az a mese,hogy ha majd leesik a balta...annyi minden történhet még addig,de te máris a már meglévő gyereket akarod kirekeszteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!