6 hónapos babám négyszer is kér enni éjjel. Mit tegyek? Van valakinek hasonló tapasztalata? Lehet, hogy növekedési ugrás?
Ha normális mennyiségeket eszik meg éjjel, akkor tényleg éhes és muszáj megetetni.
Ha nappal nem eszik eleget, nem csoda, hogy éjjel éhes. :)
Inkább azon kéne segíteni, hogy nappal az étkezésekkor többet egyen. Lányom is hat hónapos, felébredéstől lefekvésig ötször eszik. Most már csak egyszer kel fel hajnalban, akkor tápszert kap, aztán ha felébredt, 40gramm tejpép 120 mili vízzel, következő étkezés ebéd, valamilyen zöldség plusz heti kétszer husi, utána következő két étkezésnél ismét tejpép, de egyik alkalommal csak 30gramm 90 mili vízzel, és ezt egészítem ki gyümölccsel. Aztán lefekvésnél megint tápszer, és általában el is alszik cumizás közben.
A napközbeni étkezések mindegyike kanállal történik? Az is lehet, hogy nem szereti azt, amit kap. Vagy nem jól van elkészítve. Lányom is csinált ilyet, ami nem ízlett neki, azt nem ette meg.
Remélem sikerül rájönnöd mi lehet a gond, szerintem növekedési ugrásnál sem kéne éjszaka négyszer ennie.
Szerintem NEM azért kel, mert nappal nem eszik eleget. Nálunk 1,5 évesen sikerült leszoktatni az éjszakai evésről. Hiába adtam neki nappal bármit és bármennyit, ébredt éjjel és evett. Nálunk is csak a tápszer után aludt vissza. És ilyen sűrű ébredés akkor volt, amikor a foga nőtt. Hogy álltok a fogzással?
Ha jó súlyban van és nappal eszik eleget, akkor éjjel adhatod neki a tápszert úgy, hogy egyre kevesebb port teszel bele, bár én, csak ahogy írtam 1,5 évesen szoktattam le így az éjszakai evésről. 2 naponta 1-el kevesebb tápszert tettem bele, 1,5 hét alatt leszokott, gond nélkül, de semmi más nem jött be, se víz, se tea, sírni nem akartam hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!