Hány havonta tölt ki a védőnőtök státusz lapot a
babátokról?
Figyelt kérdés
Az én babám most 10 hónapos, és 6 hónapos korában írt utoljára.Hogy miért lenne fontos, azt majd később leírom.
2011. dec. 15. 17:32
1/8 anonim válasza:
csak azokra hív be, amik a kiskönyvben is benne vannak. pontosan nem tudom, melyek ezek a dátumok, de többször sosem töltött ki ilyet.
2011. dec. 15. 17:48
2/8 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem, úgy hív be külön titeket felvenni a státuszt, vagy ezt arra érted, hogy akkor csinálja, amikor tanácsadás van, havonta 1x?Régebben minden egyes hónapban megcsinálta, de mióta elmúlt hat hós, egyáltalán nem.A dolog azért volna lényeges, mert azóta történt jópár olyan dolog, amit - mivel enyhén szólva felfújják a témát a doktornővel - érdemes lett volna rögzíteni írásban a babám fejlődésével kapcsolatban, ez nem történt meg, sajnálatos módon.
2011. dec. 15. 17:56
3/8 anonim válasza:
arra emlékszem, hogy a 6 hónapos státusz után már csak az egy éves van, utána meg a 2 éves. közben nincs ilyen. tanácsadásra ad időpontot. de a miénk fura, mert sosem hív fel, ha menni kell. mindig előre adja az időpontot. ha nem megyünk őt az sem érdekli.
egyébként oltásokkor szoktam megemlíteni a dokinak, ha valami furát észlelek, és akkor segít. a védőnővel ilyenekről nem tárgyalok.
2011. dec. 15. 18:13
4/8 anonim válasza:
Nekem 11 hónaposak múltak a gyerekeim. 6 hónapos korig havonta volt státusz, az utána következő 9 hónaposan, és a következő 1 évesen lesz majd nekik. Nálunk a gyerekorvos csinálja a státuszt, de a védőnő is jelen van. Mi megyünk be a rendelőbe.
A védőnő nem jár ki hozzánk (de ez egy másik történet, ezzel nem offolnám a tiédet...)
2011. dec. 15. 18:16
5/8 anonim válasza:
5 illetve 3 éves a gyerekem de, 2 illetve 3 éves korában töltött ki státuszvizsgálati lapot, korábban nem.
Egyébként meg a nézeteltéréshez annyit, neked kell alapból a státuszvizsgálati lapot kitölteni, a kiskönyvben benne vannak a kérdések. Igazándiból te vagy az akinek tudnia kell a babájáról mindent. És vezetnie a státuszlapját.
És ha vita van, bemutatni, megmondani, tessék ez így van-volt.
2011. dec. 15. 19:56
6/8 anonim válasza:
1, 3, 6 hónaposan töltötte ki, de ez is olyan, hogy vagy kitölti, vagy nem... 6 hónapos múlt a fiam, de eddig 2* volt kint nálunk... (nem mint ha hiányozna) 1 évesen kellene menni legközelebb, de mivel már nem tapintható kutacs a fiamnál, januárba is hívtak...
2011. dec. 15. 21:15
7/8 A kérdező kommentje:
19:56-os, a védőnőnk alapból el sem mondta nekünk ezt az egészet, hogy nekem kell azt tölteni, sem a módját, pedig, ha azon múlana, szíves örömest tölteném ki, szó se róla...
2011. dec. 16. 10:06
8/8 anonim válasza:
Kötelező státusz 1, 3, 6, 12, 24 hónaposan van. Gondolom eközben nincs olyan lap amit ki kellene tölteni. Nincsen megadva, hogy mit "kell" tudnia egy 10 hónapos babának. Attól még elvileg írják a baba kartonjára. Pl nálunk is volt olyan, hogy 4 hónaposan nem nyúlt a játékokárt, meg nem hízott már 1 hónapja. A kartonjára fel lett vezetve, de ezért nem csináltak külön státusz lapot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!