Milyen kompikációk adódtak nálad a terhesség alatt?
vérszegénység, csukló-alagút szindróma, ödéma, pre-eclampsia
Nehéz volt, de túléltük, ikerterhes voltam, amúgy világéletemben makkegészséges, a terhesség idején 31 éves
2. baba: veszélyeztetett terhesség, 25. héttől 1ujjnyira kinyílt méhszáj, 1:35 down kórra, magzatvízvétel
35. héten beindult szülés
37. héten szülés 4250gr-os kislány
35. éves voltam
szia
második babánál: magas vérnyomás, szívritmus zavar, nyitott méhszáj.
36 héten, 3 nap alatt bevizesedtem, kb: 6 kg-t "híztam".
Indították a szülést, egészséges kislányom született, gátvédelemmel.
7 héten az első vizsgálat után véreztem. Pénteken volt a vizsgálat, de még kedden sem múlt el.
Fenyegető vetéléssel egy hétig kórházban voltam 16. hétig sárgatesthormont kaptam. (viszont most már tudjuk, hogy kb. 90%, hogy méhszájseb volt, és attól véreztem, hogy a doki "megpiszkálta", de ezt akkor nem tuduk, és nagyon féltem.)
25 éves voltam, és első baba. Egészséges kislány a 39. héten.
Pozitív cmv teszt, ebből adódóan 8 hét genetikára mászkálás. A baba köldökében csak 2 ér fejlődött ki, a placentán számos ciszta.
36. héttől kórházi megfigyelés.
40+2 hétre született 3,5 kilós egészséges kislány.
29 éves voltam akkor.
Majdnem folyamatos kisebb méret (4 hetes lemaradás), átlagosnál kevesebb magzatvíz, genetikai tanácsadás, magzati szív uh. Minden rendben volt. 39. héten született, 46 cm 2750 g.
Azóta tudjuk, hogy a kisebb méret nem azért van, mert valami baja van, hanem mert ekkorák a gyerekeink :)
Második baba: két hetes "lemaradás", 39. héten született, 46 cm 3050g.
Hármaska: még csak egy hetes "lemaradás", 24 hetes terhes vagyok.
Szia!
Az első terhességemnél semmi.
A másodiknál 14 hetesen véreztem,30 hetesen beindult a szülés,fájásaim lettek,1 centire kinyílt a külső méhszájam,de le tudták állítani.Most 33 hetes vagyok,pihenek,remélem minél tovább húzom,de minimum a 35-36.hétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!