Az Oláh Szófia Olimpia név hogy tetszik nektek? A párom nem szeretné, ha az ő (Oláh) vezetéknevét kapná a baba. Hanem az enyémet!
Én egy Oláh nevű romát sem ismerek, viszont szőke, fehér bőrű Oláh vezetéknevű családot igen.
Viszont ismerek Bogdán nevű nem romát.
Viszont az Oláhhoz tényleg valami magyarosabb, hagyományosabb nevet választanék és ha annyira tetszik a Szófia, akkor azt kapná másodiknak.
Szia.
Az én becsületes nevem :Oláh Brigitta és 36 éves vagyok.
Egyáltalán nem emlékszem gyerekkoromból,hogy bármilyen problémám is lett volna a vezetéknevem eredetéböl.Mikor már dolgoztam akkor volt olyan aki rákérdezett annak ellenére,hogy a börömnek kb olyan szine van mint a mentőautónak.Az ilyen kérdésekre álltalában megprobáltam jóizüen válaszolni de bántani igazán soha sem bántott.
Szerinten nagyon függ attól a vezetéknév csengése,hogy milyen a keresztnév utána.A Szófia Olimpia szép mind a két név de igy együtt sazerintem nen csengenek valami jól.És az Oláh vezeték név után tényleg romásan is hangzik,mivel midkettö név különleges.Igaz elárulom nekem kislány koromban nagyon megtetszett az Olimpia név(egy szinésznő után)és mindig azt mondtam,hogy ha lányom lesz akkor igy fogják hívni,fiam lett!
Ott a köztes megoldás legyen mindkettötök vezetékneve,habár ha ragaszkodtok ehez a két névhez akkor jó hosszú neve lesz a lányotoknak.Kedves kérdező elárulnád mi a te családi neved?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!