Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az Oláh Szófia Olimpia név...

Az Oláh Szófia Olimpia név hogy tetszik nektek? A párom nem szeretné, ha az ő (Oláh) vezetéknevét kapná a baba. Hanem az enyémet!

Figyelt kérdés
Fél, annak ellenére, h nem vagyunk azok romának fogják tartani a gyereket! (Az én nevem szépen csengő, nemesi név) De félek a család és a környezet furcsának, elítélendőnek tartaná, ha az én vezetéknevemet viselné! Már most látom ismerősök arcán a meglepődést, mikor mondjuk!!!! :S Ezért is kéne, h véleményezzétek!
2011. dec. 8. 17:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%

Azért romás, mert idegen keresztnevet tesztek mellé. Ha klasszikusabbal adnátok, nem lenne rossz.

pl. ami szerintem jól hangzik: Katalin, Brigitta, Tamara... Meg még elég sok. Mondjuk gondolom, ezek nem fognak nektek tetszeni, én mindig a "klasszikusabb" neveket szerettem, amik már nem divatosak. :)

2011. dec. 8. 19:17
 12/23 anonim ***** válasza:
38%
látom cigányok is olvassák a gyakorit:D
2011. dec. 8. 19:36
 13/23 anonim ***** válasza:

Mi a te vezetékneved? és ha a kettőt együtt adnátok a babának? pl Oláh-XY Szófia. Az Olimpiát én elhagynám az nekem tényleg elég cifra, romás.

Amúgy a férjednek igaza van, szerintem jófej tőle, hogy hajlandó a gyereke miatt meghozni ezt a döntést, nem sok férfi vállalná, hogy ne az ő neve legyen a babáé. Az Oláh nekem semn tetszik, félnék, hogy csúfolnák a gyerekemet.

Ha nekem az lenne a férjem neve és ezt felajánlaná, amit neked, én tuti elfogadnám.

Lehet a te vezetéknevedhez az Szófia Olimpia nem hangzana olyan furán.

2011. dec. 8. 19:42
 14/23 anonim ***** válasza:
61%
Ugye, te kérdezted egyszer, hogy mi lenne, ha a te vezetéknevedet kapná a babád? Most eszembe jutott egy harmadik megoldás is. A férjed adjon be névváltoztatási kérelmet, így megváltoztathatja a vezetéknevét akármire, amit szeretne (feltéve persze, ha nem ragaszkodik az Oláhhoz). Esetleg felvehetné az édesanyja vezetéknevét, így a baba már nyugodtan viselhetné a férjed (új) vezetéknevét. Csak egy ötlet volt, ha nem tetszik, remélem, megorrolni nem fogsz érte. :)
2011. dec. 8. 20:00
 15/23 anonim ***** válasza:
76%

Én élnék a férjed által felkínált lehetőséggel,mert a gyereked sokkal jobban járna,mint az Oláh vezeték névvel.

Vagy viselje mindkettőtök nevét Oláh-XY Szófia.

A Sophie aranyos,de én Zsófiát anyakönyveztetnék.

2011. dec. 8. 20:01
 16/23 anonim ***** válasza:
82%
Akkor adjátok úgy a nevet a kislánynak, hogy Oláh-Te vezetékneved Szófia. Így mind2-őtöknek igaza lesz, és nem lesz romás!
2011. dec. 8. 20:06
 17/23 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben én is inkább a saját nevemet adnám a kicsinek.

Addig oké, hogy nem vagytok kisebbség, de a nevetek ezt sugallja. És bárki aki meghallja ezt fogja gondolni. Igaz, ez később lesz, de pl telefonon bemutatkozik, önéletrajzot küld állásajánlatra, ... és még sorolhatnám ,ahol egy Oláh vezetéknév hátrányt jelenthet.

A Szófia nekem nem tetszik, a Zsófia annál inkább.

2011. dec. 8. 21:05
 18/23 anonim ***** válasza:
60%

Akármit teszel az Oláh mellé az romás marad.

Van egy ismerősünk. Romára hajazó vezetéknevük volt. Mikor a gyerekekkel bölcsibe jelentkeztek az anyukát behívták személyesen beszélgetni, pedig ez nem szokás csak beadod a papírt és várod a választ. Őt behívták. Zokon vette. Úgy érezte, hogy csakazért hívták be, hogy megnézzék a romás név mögött vajon milyen család lehet. (amúgy nem azok). Pár héten belül már más lett a nevük, választottak egy másikat. Nem akarta, hogy ami előfordul 2 évesen a következő 50 évben is kísértsen nekik.

Én vagy "felvetetném" a férjemmel az én nevemet, v kérnék egy harmadikat pár ezerért. Egyszer macera, de egy életre megoldja a gondotokat, mert sajnos lesz belőle. Nem akarnám ,hogy a lányom Oláh névvel éljen . A Szófia név amúgy nagyon tetszik!!!!!!!!!

2011. dec. 8. 21:39
 19/23 anonim ***** válasza:
68%
Igaza van a férjednek, ne legyen Oláh! Meg fogja köszönni ha felnő. A férjed már csak tudja, nem véletlenül nem akarja, hogy ezt a nevet viselje. Üzenem neki, hogy nagyon rendes, hogy nem olyan önző, hogy csak férfiúi hiúságból elvárná, hogy a gyereke is szívjon egy életen át a neve miatt. Vagy legalábbis amíg férjhez nem megy. :p Le a kalappal a férjed előtt. Ha ilyet felajánlana nekem a férjem a helyedben én nem gondolkoznék, hanem megköszönném és boldog lennék, hogy rendes apukája van a kislányomnak.
2011. dec. 8. 21:51
 20/23 anonim ***** válasza:

Több Oláh-t ismerek, akik nem cigányok. Kapásból 4-et is.

Emiatt nem aggódnék. De a folytatás... az valami borzalom

bocsiii :)

2011. dec. 9. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!