Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A te 2 ev koruli gyermeked...

A te 2 ev koruli gyermeked kepes lenne erre? (Vagy kepes lett volna? )

Figyelt kérdés

A multkor voltam fodrasznal es a masik fodraszhoz bejott egy anyuka kb ket eves kisfiaval, vagy talan meg annyi sem volt, inkabb olyan masfel-ket ev korul lehetett.

Es a lenyeg: a kisgyermek konkretan vegig ulte az egeszet, hajmosas, hajvagas, szaritas, kozben/utana beszelgetes. A gyerek meg csak ult szepen, nyugodtan egy helyben, ra sem kellett szolni, nem is unta meg, a hangjat sem hallottuk. Egy darab konyvet/jatekot nem kellett neki adni, csak ult.

Elgondolkodtam, hogy vajon mi ennek a titka?

Ha a te gyermeked is ilyen, akkor leirnad?

2011. dec. 4. 21:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Hát ez hogy semmit nem kellett adni neki és CSAK ült folyamatosan nekem furi:))

Jó pár gyereket ismerek/ismertem nekem is 3 van, a legnyugisabb gyerekem SE lett volna képes 2 évesen egyhelyben ülni ilyen hosszasan.

A fiamra igaz ez amit írt egy előző válaszoló hogy ő ha "megül" akkor lázas, vagy beteg...

Szóval lehet hogy abban a babában is bújkált valami.

A középső gyerkőcöm ha kerülgeti vmi betegség, irtó sírós nyűgös lesz, de a legnagyobbam meg épp hogy elcsendesedik.

Olyat viszont már láttam hogy nagyon félős egy gyerek (barátnőm mindkét lánya ilyen iszonyatosan féltek mindig is az új környezettől, más emberektől, de akkor azok rá voltak tapadva anyura végig, szóval nem üldögéltek volna nyugodtan valahol).

2011. dec. 5. 08:38
 12/24 anonim ***** válasza:
fiam 27 hónapos.elég eleven,örökmozgó gyerkőc,de mikor a haját vágjuk(otthon géppel),akkor gyönyörüen megül a széken.igaz a hajmosást végig ordítja,mert nem szereti,de a hajnyírással nincs probléma.
2011. dec. 5. 09:19
 13/24 anonim ***** válasza:
Hát Én is szeretném ha a gyerkőmnek jól állna a derékig érő haj, csak az a bibi hogy fiú:)
2011. dec. 5. 11:00
 14/24 anonim ***** válasza:

Ezek szerint van ilyen gyerkőc is. Különbözőek vagyunk mi felnőttek is. Az én fiam is végigvárt 21 hónaposan a fodrásznál, de neki vittem egy nagy szatyor játékot. Elvolt (nem ült) sőt én még nem is láttam, hogy mit csinál, mert pont nem úgy ültem a tükörnél. Már a vége felé tartottunk, mikor egy néni rászólt, mert a csavarós kosárból valami festéket kezdett volna nézegetni. Ezzel nem is lett volna baj, odajott hozzám, és csak pár mp múlva kezdett el sírni. Onnantól kezdve nehéz volt vele, de bírta.

A fiam elég nyugis, neki is vágta már fodrász a haját és bírja, de idegen helyen meg azért sem virgonckodik, mert el kell telnie egy kis időnek még most is, mire feloldódik. Ez az idő alatt levágták a hajam :o)) Után már nem lett volna ideje, de azért úgy mentünk, hogy ugye az ajtót becsukhatjuk? Nyári kánikula.... de nem volt szükség rá.

Szóval én el tudom képzelni, hogy van ilyen gyerkőc is, főleg, ha katonás nevelést kap. Én akkor tudom elképzelni, ha tényleg (akaratlanul is akár) olyan határozottan nevelik, katonásan, hogy szegény gyerek már nem mer mukkanni sem szülői engedély nélkül. (nekem van ilyen ismerősöm)

2011. dec. 5. 11:43
 15/24 anonim ***** válasza:

11-es vagyok bocsánat én félreértettem a kérdést :)) Én azt hittem hogy anyuka haját vágta a fodrász és azt bírta ki csendben várakozva a gyerek..

ha a saját haját vágták az más, úgy az enyém is nyugodtan ült ennyi idősen !!

2011. dec. 5. 12:27
 16/24 A kérdező kommentje:

Igen, jol ertetted, anyuka hajat vagta a fodrasz, nem a gyereket!

Ez joval hosszabb volt, mint egy gyerekhajvagas es ugye nem is a gyerekre figyeltek, ezert volt furcsa, hogy ilyen sokaig ult ott nyugiban.

Koszonom az ujabb valaszokat!

2011. dec. 5. 12:36
 17/24 anonim ***** válasza:
Kislányom 1,5 éves és 2 hete voltam fodrásznál. Kb. 20 perc volt, de ő is végigülte, igza volt a kezében egy könyv néha nézegette, de nem szállt le. Amúgy pedig egész nap meg sem áll, viszont nagyon szeret mesét nézni és egy héten 2x amikor nagyobb takarítást csinálok beteszem a mesét és egy órát végig ül és nézi. Szóval nem hiszem, hogy bármi baj lenne a gyerekkel, mert az én lámyon is eleven, érteklődő és még mégis meg bír ülni ha kell.
2011. dec. 5. 12:57
 18/24 anonim ***** válasza:

15 vagyok jaaaaaaa akkor MÉGIS jól értettem :) csak aztán többen a saját gyerekük hajvágásáról írtak és akkor arra gondoltam hogy lehet hogy én értettem félre.

Akkor maradok annál a véleményemnél amit először írtam, hogy számomra egészen HIHETETLEN hogy ülve csöndben semmivel se foglalkozva végigvár egy felnőtt hajvágási folyamatot.

2011. dec. 5. 12:57
 19/24 anonim ***** válasza:

Az én gyerekem szerencsére tuti nem lenne erre képes!!!

Azért írom, hogy szerencsére, mert én bizony olyan gyerek voltam, akivel bárhova el lehetett menni, soha nem hisztiztem, soha nem kellett rám szólni...Szóval elvileg álomgyerek. Ja, persze. Tele voltam gátlással, mindenkitől féltem, mindenhol meghúztam magam, csak nehogy észre vegyenek. Pedig nyugodt, kiegyensúlyozott családban nőttem fel. Senki nem tudja miért voltam olyan. Aztán kamaszként kezdtem kinőni ezt az abnormális félénkséget.

Szerencsére kisfiam egy gátlástalan (jó értelemben), örökmozgó lett! :)

2011. dec. 5. 14:29
 20/24 anonim ***** válasza:

Én írtam, hogy az én gyerekem is végigüli a fodrászt, és neki sem kell semmi, csak "bambul". Vannak ilyenek. Nem olyan nagy dolog, amúhy épp, és egészséges, és itthon be sem lehet fogni a száját, pont az ellenkezője. Hisztis, akaratos.

És nem nevelés kérdése, nem ilyennek kisasszonynak neveltem, csak ilyen, és kész. Ő meg nem tudna ott rohangálni, ordítozni idegen helyen. Az igaz, hogy nehezen barátkozik, de ennyi.

2011. dec. 5. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!