Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A te 2 ev koruli gyermeked...

A te 2 ev koruli gyermeked kepes lenne erre? (Vagy kepes lett volna? )

Figyelt kérdés

A multkor voltam fodrasznal es a masik fodraszhoz bejott egy anyuka kb ket eves kisfiaval, vagy talan meg annyi sem volt, inkabb olyan masfel-ket ev korul lehetett.

Es a lenyeg: a kisgyermek konkretan vegig ulte az egeszet, hajmosas, hajvagas, szaritas, kozben/utana beszelgetes. A gyerek meg csak ult szepen, nyugodtan egy helyben, ra sem kellett szolni, nem is unta meg, a hangjat sem hallottuk. Egy darab konyvet/jatekot nem kellett neki adni, csak ult.

Elgondolkodtam, hogy vajon mi ennek a titka?

Ha a te gyermeked is ilyen, akkor leirnad?

2011. dec. 4. 21:08
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ez a nem normális kategória, már bocs! De egy gyerek agyi fejlődéséhez igenis szükség van a mozgásra, és általában az ilyen korú gyerekek folyamatosan fedezik fel a környezetüket. Már a legtöbbje! A kérdésre a válaszom, nem, az én gyerekem biztosan nem lett volna erre képes, de nem hiszem hogy ez lenne a normál viselkedés egy ekkora gyerektől!
2011. dec. 4. 21:20
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Drága jó Istenem!

Azt hiszem, ezért a titokért nagyon hálás lennék!:)

Az Én lassan 3 évesem kb. úgy üvölt a fodrásznál, mintha nyúznák.

Tény, hogy a hajnyírótól és a hasonló hangoktól egész pici korától nagyon fél és ez mai napig így van.

Persze Ő is turmixol, de ha a hangját hallja, az nagyon nem jön be Neki!

Sajnos az ollótól is fél, mert úgy is próbáltuk:(

Illetve az olló érdekli, de nem a hajával kapcsolatban:)

Már kopnak Nála ezek a dolgok, de mire ,,bátor" kisfiú lesz, addigra fenékig fog érni a haja!:)

2011. dec. 4. 21:22
 3/24 anonim ***** válasza:
79%

Én meg lennék ijedve, ha a gyerekem így viselkedne.

Iskolás korra várható el a csendes ücsörgés, de sok (egyébként egészséges) gyereknek még akkor sem megy.

Lehet, hogy kezdődött nála egy betegség, vagy nem aludt aznap délután, vagy más speciális helyzet esetén tudom elképzelni, hogy normális. Ha midig és minden nap ilyen az a kisgyerek, akkor ott tényleg gond lehet...

2011. dec. 4. 21:24
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

A fiam a büntisarokban képes 2órát ülni egy pisszenés nélkül, na de ő ilyenkor a falat kapirgálja bőszen:D szóval az a tipikus ha nagy a csend...

Maximum 10percig ül nyugodtan, 20percig sacc lefoglalható de már kevéssé kezelhető ez felett meg mint egy 2,5éves.

2011. dec. 4. 21:31
 5/24 A kérdező kommentje:

Nem latszott, hogy baja lenne a gyereknek egyebkent. OK, en csak kulso szemlelo vagyok, de mimikaja, ahogy setalt, stb az koranak megfelelo volt.

Csak akkor is megdobbentem hogy ul csendben, nyugodtan.

Masodik valaszolonak: az is normalis, hogy a fiad nem erzi jol magat a fodrasznal, az en kisebb gyermekem sem szereti, ha vagjak a hajat. (O is pont ket eves.) Viszont a felreertesek elkerulese vegett: itt az anyukat fodraszoltak, nem a kisfiu volt az alany.

En sajat reszrol mosolyogtam es elkepzeltem, hogyha az en gyermekeim ilyet csinaltak volna valamikor hirtelen, akkor meg lennek ijedve, hogy bajuk van. Altalanossagban nalunk az mar jonak mondhato, hogy mondjuk sorszamot huzok valamilyen ugyintezesre, varunk 15 percet, majd sorra kerulunk es velem foglalkoznak 5-10 percig es a vegere a gyerek meg nem unja meg, csak siman erdeklodve nezelodik, jatekot keres, megfigyel, emberekkel baratkozik.

De a multkor egyszerre vittem kettot, egy orat kellett varnunk es raadasul kozvetlenul ebredes utan voltak telve energiaval. Konkretan 10 imat mondtam el annak erdekeben, hogy keruljunk mar sorra, mert kifordultak onmagukbol a sracaim, alig birtam veluk.

Szoval teny, hogy vannak jobb es rosszabb helyzetek, de a legjobb sem kozeliti meg azt, amire ez a kisfiu kepes volt.

Nem feltetlenul irigylem egyebkent.

Talan a nevelessel, vagy az alaptermeszettel is osszefuggesben lehet. Egyebkent a holgy is kicsit olyan "mas vilag" volt. Nem rossz, nem unszimpatikus, csak kicsit ugy nezett ki, mintha valami eros hitgyulekezetbol erkezett volna.

2011. dec. 4. 21:36
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer elvittem a lányomat a fodrászhoz magammal, kb. 2,5 éves volt akkor. Nagyon szeretett volna eljönni.

Rövid hajam van, gyorsan levágja a fodrász. És igen, egy pisszenés nélkül ült. Nézete, hogyan vágjáka hajam. Ő kicsit félős idegen helyen, nem szólt senkihez, pedig volt ott egy fodrász tanonc, és próbáálkozott a lányomnál, de semmi...

SZóval vannak ilyenek. Itthon meg pörög egész nap ezerrel, de ha kell, ül a helyén. A lányommal élvezet elmenni itthonról, egy angyal.

2011. dec. 4. 21:37
 7/24 A kérdező kommentje:

Utolso valaszolo:

tehat akkor te arra tippelsz, hogy nem igazan neveles, hanem alaptermeszet fuggo ez? Tehat hogy a gyerek figyelmet lekoti az uj kornyezet/folyamat es nem csak 5 percre, hanem hosszabb idore?

2011. dec. 4. 21:51
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Lehet csak nagyon lekötötte a sok tükör és hajszárító, búra stb. nézegetése. Amúgy az én fiaim nem bírnák ki szó nélkül a fodrásznál töltött időt.
2011. dec. 4. 22:23
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát az én lányom akkor csendes, és üldögélős, ha jön a lázas betegség. Akkor tudom, hogy baj van.

Lehet ilyen a természete, ennyire nyugodt típus az a kisgyerek, de lehet tényleg betegség előjele is.

Ja és a csajszimnak még sosem vágtuk a haját. :) Nagy dús hajjal született, ki sem hullott, azóta is csak gyarapodik, nő, nem törik a vége. Már lassan eléri a derekát, gyönyörű :) 2,5 éves

2011. dec. 4. 22:34
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

A kislányom 2 éves, elég nyugis, csendes természetű.

Két hasonló eset volt nálunk. Egyik, mikor szépen megvárta, míg megmossák, levágják, megszárítják a hajam. Kb. 40 perc volt, hosszú hajam van.

Másik a pedikűrösnél volt, ugyanígy szépen türelemmel kivárta, míg végzünk.

DE! Természetesen közben mászkált, körülnézett, csacsogott, kérdezgetett, újságokat lapozott.

Szóval semmiben sem zavarta a fodrászt és a pedikűröst, a többi vendéget szintén nem.

De azt nehezebben képzelem el, hogy egy helyében egy kisgyermek meg bír ülni semmilyen kapcsolatot nem teremtve a környezetével. Én is aggódnék kissé...

2011. dec. 4. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!