Járt már valaki úgy, hogy elment volna a második babával TGYÁSra és a munkahelye nem akart kommunikálni vele (papírok kitöltése ügyben), ezért neki kellett intéznie?
Én így jártam,és sehogy nem tudtam elintézni!
A munkáltató eltünt,mint a kámfor!!
Az Oep-nek küldtem levelet,ahol leírtam mi a helyzet,Ők hivatalból eljárást indítottak -elvileg.
Írtam levelet,hogy tájékoztassanak a dolgok állásáról,de baftak válaszolni.. így 23-án feladtam a gyes kérvényt,mellékelve egy levelet a MÁK-nak,hogy ez a helyzet- mivel az egyik kérdés az volt,hogy van e valamilyen ellátás a gyermekre,vagy van e beadott kérelme arra a gyermekre...
12-én lesz 3 hónapos a 3. lányunk,és még csak lesünk ki a fejünkből, csak a családit kapom még... remélem,legalább a gyes-t utalják majd most pénteken,mert mióta lejárt a gyed-majd lemondtam a gyesről,hogy igényeljem a Tgyás-t,azóta iszonyat csóróság van, december van... stb.
Üdv:3gyerkőcös.
Ja, mielőtt megigényeltem volna,egy levelet címeztem az egészség pénztárnak,hogy eltűnt a munkáltató,így igényelhetem e. Erre Ők küldtek levelet,hogy milyen feltételekkel lehet igényelni,kiküldtek egy kérvényt 2 példányban,és a levélben leírták,hogy amennyiben továbbra sem tudom elérni a munkáltatót,úgy ezt a kérvény benyújtásakor mellékelten írjam le.
Én leírtam,elküldtem minden szükséges dokumentumot,egyedül az a nyomorult munkáltatói igazolás hiányozna,hogy kimásszunk a carból! ez a kis emberek sorsa!! :-/
Kedves 3gyerkőcös!
Köszönöm a válaszod. Így akkor sajnos nem túl sok jóra számíthatok.
Ha a munkáltatód nem lép le,mint az enyém,akkor az OEP hivatalból meg tudja keresni és be tudja szerezni tőle a munkáltatói igazolást. A netről le tudod tölteni a Tgyás-kérvényt, a háziorvosodtól tudsz kérni papírt a terhesállományba vételedről. Ha megigényled,minden képen a szülés várható időpontja előtti 28. naptól igényeld meg,mert az Egészség Pénztár (vagyis a Rep intézi,de mindegy) szeret rajta ülni. - legalább is Pesten a Teve utcai. és idő kell,mire a munkáltatótól be tudja hajtani a papírt.
Sok sikert!!!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv: 3gyerkőcös
Köszönöm szépen!
Most kaptam egy levelet, miben tájékoztatnak, hogy elindították a panasz kivizsgálását. A Te ügyedben történt valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!