Van olyan anyuka itt, akinek gyes után újra állást kellett keresnie, mert megszűnt a munkahelye/nem hosszabbították meg a szerződését/megszűnt a munkaköre/találtak helyette mást?
Sajnos én így voltam.Megszűnt a cég ahol dolgoztam.
Gyes után majdnem 1 évig elutasítottak mindenhonnan azért mert kisgyerekem van..Végül egy ismerős ajánlott munkát Angliában..Jelenleg is kint élünk,és dolgozom.
Attól tartok, itt nagyrészt ilyen anyukák vannak (lesznek majd reggeltől) :)
Én is ez leszek, nekem még tart a gyes, viszont cég már nincs :( Kezdhetem előlről... 11 évig voltam a cégemnél, most felszámolás alatt van... Néha gyomorgörcsöm van, ha arra gondolok, mennem kell állásinterjúkra :( Pedig imádok dolgozni!
Én is így voltam és egyelőre nem volt rossz tapasztalatom, pedig nagyon arra számítottam. 1,5 hónap alatt találtam új állást, teljesen saját erőből. A gyes dolgot életrajzba nem írtam, de a személyes interjúkon mindig elmondtam és úgy vettem észre hogy ez nem jelentett problémát.
Próbáljatok felkészülni az interjúkra, utánaolvasni hogy milyen kérdések szoktak lenni (mindenhol ugyanazt a kb. 15 kérdést variálták) és azokra begyakorolni a választ. A külsőmet is rendbe szedtem, ránézésre senki meg nem mondta volna hogy "otthon ülő" anyuka vagyok vagy épp egy irodából léptem ki. Pedig civilben nagyon le tudok ám pukkanni :)
Meg szellemileg úgy fogtam fel a dolgot hogy nincs tétje (pedig dehogynem!) és csak bemutatkozok pár érdekes embernek, beszélgetünk egy jót, ismerkedünk. Szerintem ez is segített hogy viszonylag "laza" legyek.
+ azért fontos időben elkezdeni, én a gyes lejárta előtt 5 hónappal nekiláttam, mert inkább előbb legyen munka, mint hogy kicsússzak az időből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!