Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha próbaidő lejártával nem...

Ha próbaidő lejártával nem hosszabbították meg a szerződésemet, hány munkanapon belül kell megkapnom a fizetésemet, az étkezési utalványokat és a papírjaimat?

Figyelt kérdés
Kerestem a Munka Törvénykönyvében, de nem találtam. Lehetőleg linkkel együtt válaszoljatok :)
2011. szept. 6. 10:44
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
a papírjaidat és a pénzedet a szerződés lejártakor, az utolsó munkanapodon kell megkapnod. juttatásokat pl. étkezési jegy, nem szokás adni próbaidőre.
2011. szept. 6. 10:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Attol, hogy nem szokas, mi kaptunk. Utolso munkanapomon megkaptam azt a papirt, hogy fel lett bontva a szerzodes, viszont a kilepo cuccokat nem kaptam meg. Fizetest szinten nem, ugyanis azt le kell berszamfejteni es atutalassal fizetnek. Viszont 5 munkanapja nincs munkam.
2011. szept. 6. 10:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első rta, az utolsó munkában töltött napodon kell mindent megkapnod. A fizetés, ha utalva van, akkor azon a napon el kell utalniuk (így kb. 3 nap alatt már meg kellett volna kapnod).

Mivel indokolják, hogy nem kaptad meg őket?

2011. szept. 6. 11:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Hat ugy nem igazan indokoltak meg semmivel, szoval nem tudom, mi a f.sz van. Irtam mailt a volt fonokomnek penteken, de nem valaszolt meg.
2011. szept. 6. 11:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

97. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszüntetésekor (megszűnésekor) munkakörét az erre előírt rendben köteles átadni és a munkáltatóval elszámolni. A munkakör-átadás és az elszámolás feltételeit a munkáltató köteles megfelelően biztosítani.

(2) A munkaviszony megszüntetésekor (megszűnésekor) a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat. Ha a munkaviszony

a) a próbaidő alatt azonnali hatállyal,

b) rendkívüli felmondással,

c) azonnali hatályú közös megegyezéssel,

d) a 94. §-ban foglalt lehetőség alkalmazásával,

e) a 101. § (1)-(2) bekezdése szerint vagy

f) a 10. § (1) bekezdésében foglaltak alapján

szűnik meg, a munkáltató legkésőbb a jognyilatkozat közlésétől, illetve a megállapodás megkötésétől számított harmadik munkanapon, egyébként legkésőbb az utolsó munkában töltött napon köteles a kifizetésről és az igazolások kiadásáról gondoskodni.

[link]

2011. szept. 6. 11:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Szoval most akkor ezek szerint elvileg perelhetem mar a munkaltatomat es megnyerem?
2011. szept. 6. 12:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Az is lehet hogy akkor utalják át neked is a pénzt amikor mindenkinek.Mikor szokott lenni a fizetési átutalások??
2011. szept. 6. 12:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Mindegy, hogy mi a szokás! A törvényben meghatároozttak szerint kell eljárni!

Igen, perelhetsz, bár valószínűleg az is elég, ha megemlíted nekik a per lehetőségét.

2011. szept. 6. 12:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, eppen hivni akartam es megemliteni a lehetoseget (tenylegesen nem akartam belefolyni egy perbe), amikor hivott, azt mondta, mar atutaltak, de meg nem erkezett meg. Ez lehetseges, mert az Unicredit fos, eddig se masnapra erkezett a fizu, szoval igazabol nincs gaz. Azt meg ugyis latom, ha nem akkor kuldtek, amikor mondtak a kimutatason.
2011. szept. 6. 12:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Kaja jegy nincsen

próbaidő alatt -

2018. okt. 28. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!