Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha eltűnik teszveszes ajánlott...

Ha eltűnik teszveszes ajánlottként feladott küldeményem, a kártérítés kinek jár, mennyit kell fizetnem a vevőmnek?

Figyelt kérdés
Csak amennyit ő utalt nekem igaz? cucc ára+postaköltség?
2011. nov. 25. 19:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Kifizeti a posta.

Kérdező, míg le nem zárul a posta részéről a keresés, addig ne utalj semmit! Nyugtasd meg a vevőt, hogy nem átvágni akarod, küdd el neki a feladóvevényed másolatát.

De legyél kissé bizalmatlan, mert mint ahogy írják, van olyan hogy átveszi valaki a csomagot aztán azt mondja, mégsem ért oda.

2011. nov. 26. 14:59
 12/25 anonim ***** válasza:

de ha valaki átveszi a csomagot, ráadásul ajánlottat, annak írásos nyoma kell, hogy legyen az adott postánál.

Ha nekem jön ajánlva valami, akkor a postásunk könyvébe alá kell írni, hogy átvettem, anélkül nem adja oda.

2011. nov. 26. 15:07
 13/25 anonim ***** válasza:
Igen alá kéne írni. De például itt nálunk a kerületben az összes postás nem íratja alá az ajánlott küldeményeket. Ami befér a postaládába bedobja, ami nem annak csak egy cetlit dob be, hogy át lehet venni a postán. Nemrég jöttem haza egyik délután és a két szememmel láttam, ahogy a postás bácsi írja alá sorban a kupac ajánlott levelet a postaládák mellett a sarokban... És ugyanígy tesz a postás ahol anyuék laknak /falun/
2011. nov. 26. 15:40
 14/25 A kérdező kommentje:

Fontos, hogy amig ki nem deríti a posta, hogy hol van a küldemény, ne utalj vissza semmit a vevődnek.

Meg kell várni, hogy mi lesz a vége.

Végignézik a küldemény útját, minden egyes helyen ahol megfordul, akár el is akadhatott valahol.

Annak pedig nyoma van, ha átvették, aláírták.

A vevőnek is alá kell írnia a tudakozványt.

2011. nov. 26. 16:07
 15/25 anonim ***** válasza:

Addig ne utalj vissza osszeget, amig a posta be nem bizonyitja, hogy valoban eltunt a level.

Azert ne, mert ha idokozben valahonnan elokerul, akkor kipostazhatjak ismet anelkul, hogy neked errol szolnanak, akkor viszont mar a vevodon mulik csak, hogy neked ismet elutalja-e az osszeget, vagy sem.

Ha nem utalja el ismet, akkor jarhatsz ugy, hogy se karterites (mert ugye kozben elokerult a level), se penz a vevotol (ha ugy dont, hogy kakil bele es megsem utal).

Kerj eros elnezest, ez nem a te hibad, hanem a postae, o volt az egyik fel, te a masik, a posta a harmadik, ti szenvedtek, nektek kell varni. Ez van.

Ha a posta 30 nap utan ertesit arrol, hogy nincs meg a kuldemeny es karteritest fogsz kapni, akkor utald el a vevodnek az arat es a postakoltseget.

Egyebkent most mar nem kell alairatni az ajanlott kuldemenyt.

En sem hittem sokaig, de valoban igy van, mi Pesten lakunk es ha befer a postaladaba, akkor siman beledobja a postas, nem hozza fel nekunk. Tavaly igy tunt el valami, bementem a postara, nagyon merges vagyok es ott tajekoztattak, hogy csak a tertivevenyt kell feltetlenul alairatni, az ajanlott levelet nem kell sajat kezbe adni.

Kiveve, ha "levelszekreny utjan nem kezbesitheto" jelzest kersz ra. (kb 50 forint ugy emlekszem). Akkor csak kezbe adhatja es ala is irat valoszinuleg.

2011. nov. 26. 16:11
 16/25 A kérdező kommentje:

Szerencsére nincs gond a vevőmmel, sokpontos teszveszes, megérti, hogy nem az én hibám. Szépen kivárjuk az ügy végét.

Köszi a választ.

2011. nov. 26. 16:24
 17/25 anonim ***** válasza:
Majd írd meg a fejleményeket.
2011. nov. 26. 20:00
 18/25 A kérdező kommentje:
Rendben, megírom.
2011. nov. 27. 20:28
 19/25 anonim válasza:
Van a "posta.hu"-n kereső szolgálat. A feladóvevény számából RÖGTÖN megmondják merre jár a csomi -esetleg más vette át,stb.. Egy telcsit megér.
2011. nov. 30. 09:38
 20/25 A kérdező kommentje:

A posta.hu nem adott ki találatot rá.

A legtisztább, ha beballag az ember a postára.

2011. nov. 30. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!