6 hónapos babának milyen húsokat adhatok és hogyan kell elkészíteni?
Én mindig csirkemellel kezdek. Megfőzöm vízben félpuhára, akkor hozzáteszem a zöldséget és összefőzöm, majd turmix és evés.
Májat én 7-8 hónaposan adtam. Csirkemájat olajban pirítva, és úgy turmixoltam a zöldséghez.
(Bébiételek a májat is 5 hónapos kor felirattal árulják, ez nem túl helyén való...)
Amúgy májat elvileg hetente max egyszer szabad adni.
Így csináltam én is, mint az első hsz. Annyi különbséggel, hogy együtt főztem a husit meg a zöldségeket, de ez tulképp mindegy :)
Májat bőven elég 1,5 éves kora után adni, max. heti egyszer.
Ha 6 hósan kezditek a hozzátápot (amikor javasolt), akkor se szükséges rögtön húst is adni. Kb. 7 hótól szoktak csirkét és pulykát, főzve, párolva és krumplival vagy zöldségekkel összeturmixolva. Általában a soványabb részeket ajánlják, de én pl. utálom a mellet és a lányom se szerette sose, úgyhogy lebőrözött (és szükség esetén lezsírozott) pipicombot kapott mindig.
8-9 hósan lehet adni aztán marhát, sertést, borjút és csirkemájat is, de utóbbit csak heti 1x, mert a máj minden állatnál lebontó-szerv, némi méreganyaggal is..! Halat 1 éves kortól érdemes, filét.
Ha előre főzöl, akkor a husipürét jégkockatartóban fagyaszd le, így 1-2 kocka pont elég is lesz neki egy adaghoz még jóideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!