Hogy készitik a céklát a hozátáplálásnál? Sütni vagy főzni esetleg párolni?
szia
én anno csak simán vizban megfőztem. kb fél orát. teljesen puha sosem lesz, azt ne is várd h átcsusszon tajta a kés v villa. leturmixoltam egy kis főt krumplival (félidőben tedd hozzá ha együtt főzöd)és ennyi:) nem rajongott érte a fiam, de azért kapott párszor s megette...no nem olyan lelkesen mint pl a sütőtököt:)
A vizben fozest azert nem szoktak javasolni, mert allitolag a vitaminok nagy resze pont a fozovizbe kerul at es ha nem tudod mindet hozzaadni a lazitashoz turmixolas kozben, akkor sok a veszteseg.
En a ceklat (es minden egyebet) mindig sutozacskoba raktam, nagyon keves, max fel deci vizet ontottem a zacskoba es jo eros fokozaton legkeveressel sutottem. Altalaban 20 perc alatt minden puha volt, mint a vaj, mondjuk a cekla eleg kemeny, ugyhogy azt mindig nagyon vekony szeletekre vagtam.
Ahogy jottek be a zoldsegek mindig egyre tobb fajtabol raktam bele, max 3 fajtat, kombinaltam burgonyat, sutotokot, sargarepat, paszternakot, zoldborsot, cukkinit, stb, kesobb raktam hozza mar fuszernovenyt is, amit lehetett.
Kisebb meretu zacskokat vettem ehhez es egy sutesbol 2 napi etel lett. Amint kihult a felet raktam is aventes poharkaba es ment a hutobe, a masik fele lett az ebed.
Jah, es a kulonbozo husokat is megvettem frissen, felkockaztam, adagonkent foliaba tekertem es bedobtam a fagyasztoba. Egy-egy adagot vettem ki mindig abbol, amit eppen adni szerettem volna es amikor mar hust is adtam, akkor ez is bekerult a zacskoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!