Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugyan még nincs gyerekem, de...

Ugyan még nincs gyerekem, de érdekelne, hogy ugye nem szabad egy éves kor alatt tehéntejet adni a babáknak, az esetleges allergia miatt. Csak azt nem értem, hogy nem lenne jobb, ha előbb kiderülne, ha esetleg érzékeny rá a baba?

Figyelt kérdés
2011. nov. 24. 08:36
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Szóval akkor jól gondolom, hogy nem kell mindent betartani ami a nagykönyvben van? Egyszerűen csak figyelni kell, hogy miként reagál a baba az aktuális ételre/italra.
2011. nov. 24. 10:48
 12/19 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem is jókat írtatok.Nekem is egy gyermekem van egy 1,5 éves kisfiú.Mindentől féltettem.Szegénynek alig mertem adni a hozzátáplálás idejét újat (közben nem volt semmi baja sem), a tejjel szintén így kezdtem.11 hónaposan kapta.Semmi baja.Na azt nem tudom,hogy a tejjel van-e összefüggésben,de mikor tápszert kapott tavaly 1 évvel ezelőtt szinte 2 havonta beteg volt.Most meg,hogy tejet kap,szerencsére nem.

Nagyon el van már ez túlozva.Kihasználják,hogy az anyukák bármit megtennének a gyermekükért.Hallottam már olyat,hogy 6 éves korig ne nagyon kapjon a gyerek tejet.A 3 éves kor az tuti.Ez már lassan beteges.E.

2011. nov. 24. 11:05
 13/19 anonim ***** válasza:
54%

Igen kedves kérdező!

El van túlozva!

Erre egyébként mindig csak a glutén bevezetését tudom példának írni!Pár éve vagy tavaly már nem is tudom, hirdették azt, hogy ne hogy a gyerek kekszet kapjon vagy lisztet 8 hónapos kora előtt, mert akkor nő a lisztérzékenység esélye.Aztán abba az évben hirtelen megnőtt a lisztérzékeny gyerekek száma, és láss csodát jövő évben már 4 hónapos kortól kellett bevezetni.

Szinte kísérleteznek a gyerekekkel, ami undorító!!!

Az a legjobb ha az ősöket vesszük elő! :)

2011. nov. 24. 11:45
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Van benne valami. Elvégre minket is felneveltek, meg szüleinket, nagyszüleinket, és írhatnánk még egy sort, hogy kiket, pedig ők aztán nem nagyon törődtek ilyen okosságokkal. Persze mindenki úgy kezdi a hozzátáplálást ahogy szeretné, de nehogy már egy szülő azért legyen lehurrogva, mert nem úgy eteti a babáját ahogy az megvan írva, vagy ahogy azt az okosok jónak látják.

Párom pl. 10 hónaposan a járókába kapaszkodva ette a csigapörköltet, mert ízlett neki. És lám semmi baja. Anyum húga pedig kb. 1 évesen a szalona falatkákat, kenyérrel, és neki sem lett semmi baja. Mert pl. ha megszületik majd a párommal a gyerekünk(még csak tervben van), és ne adj Isten 2-3 hónapos kora körül valami ok miatt nem lesz tejem(remélem nem lesz ilyen, de mindenre fel kell készülni) akkor nehogy már ne adhassak neki tejet, persze először óvatosan, mert a tápszergyártóknak nem éri meg. Persze, hogy nem, de ez nem csak erre igaz, hanem kb. mindenre amit megvásárolhatunk.

2011. nov. 24. 12:11
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

De egyébként lehet, hogy hülyeség és ostobaság, elismerem, de tehéntejet szerintem tök felesleges adni 1 éves kor előtt, pont úgy, mint mekis kaját, pizzát-szóval, be lehet tartani ezt.

Szemben mondjuk a gluténnal, mert a gabona inkább szükségesebb, mint a tehéntej.

Mert egyébként milyen tehéntejet? Házit-dehát azt is hígitják, biotejet, jó minőségűt? Annak literje 360-500

forint, mondjuk az valóban finom és valódi tejnek tűnik. Ennél viszont olcsóbb a tápszer. És ha tápszeres a baba, eleve ehhez szokott, felesleges felváltani, ha meg anyatejes, akkor meg azért nincs szükség tehéntejre.

Ha meg UHT tejet adsz kakaónak, az tejszínű, vizezett kakaópor, mi szüksége van arra a babának, legyen valami a gyomrában? Oké, csóróknál el tudom képzelni ezt a megoldást, de akkor meg szoptasson inkább, az a legolcsóbb.

Én ezt már a ló másik oldalára átesésnek érzem, azt mondják ne, hát csak azért is. Mikor felesleges.

Egyébként azt hogy érzékeny e baba a fehérjére, laktózra, születése után, kellő mennyiségű tápszer, anyatej elfogyasztása után szűrik, szóval ez egy-két hetes korára kiderül, ezért nem kell neki tehéntejet adni. Az allergia meg kialakulhat bármely életkorban, felesleges próbálgatni. Szóval ezért is felesleges tehéntejet adni.

2011. nov. 24. 13:55
 16/19 anonim ***** válasza:

Sok ismeretlen allergiára csak ráfogják hogy tejallergia, mert ez a legegyszerűbb. A mi esetünkben így volt.

A kislányomról 1 évesen megállapították, hogy tejallergiás, ezek után fél évig nem kaphatott semmilyen tejterméket. Hozzáteszem, hogy előtte sem kapott tejet. Ezután fél évig szójatápszert kapott rendes tápszer helyett, viszont a diéta további részét nem sikerült betartanunk, mert néha becsúszott pár tejes étel, amit már nem tudtunk megtiltani neki. Tehát nem igazán tartottuk be a tejmentes diétát. Fél év után kiderült, hogy "kinőtte" a tejallergiát. Számomra érthetetlen, ha tényleg tejallergiás lett volna, akkor nem nőhette volna ki ennyi idő alatt, főleg nem így, hogy be sem tartottuk a diétát.

A doki azért továbbra is tápszert javasolt 3 éves koráig. Én azért kipróbáltam a bolti tejet, és semmi baja nem lett tőle. Már régóta azt kapja, miért kapjon tápszert 3 éves korig ha a tejtől semmi baja.

2011. nov. 24. 14:21
 17/19 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy lesznek pro és kontra válaszok is. Tehát akkor valóban az a legcélszerűbb, ha mindenki úgy eteti a gyermekét, ahogy szeretné. Illetve meghallgatja az esetleges tanácsokat, és vagy megfogadja vagy nem.
2011. nov. 24. 14:35
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha a családban nem volt tejre allergiás,akkor tejterméket 7 hónapos kortól lehet bevezetni,8 hónaposan lehet adni hígítva a tehéntejet- én nem adtam,mert én sem szeretem a tejet :-)

1 éves kor után pedig simán is kaphat!

Nem baj,ha korán kiderül,de miért is akarna egy anyuka hasfájást és egyéb kellemetlenséget okozni a saját gyermekének??- még másénak sem!

(Kecske tejet 1 éves kor előtt is lehet adni!)

üdv:3gyermekes!

2011. nov. 26. 12:16
 19/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó köszönöm a válaszod!

Egyébként érdekes, hogy kecsketejet lehet mikor nagy mennyiségben nem egészséges. Lebont egy fontos dolgot a szervezetben, sajnos már nem emlékszem, hogy mit, de interneten biztos meg lehet nézni, vagy meg tudjátok kérdezni a gyerekorvostól.

2011. nov. 26. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!