Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnál Tesco gazdaságos pulyka...

Adnál Tesco gazdaságos pulyka sonkát babádnak?

Figyelt kérdés

Anyumék szoktak venni, azt mondják nagyon finom(amúgy tényleg az)és 66% pulykahús van benne.Ahogy nézegettem a márkás sonkákat, sok még ennyit sem tartalmaz...

Voltunk Angliában, ott nincsenek ilyen előítélettel a Tesco-s cuccokkal kapcsolatban, mivel angol márka.

Fiam 13 hónapos, nem igazán tudom, hogy merjem-e adni neki...igazából az a baj, hogy annyi minden van, amit csak a neve miatt veszünk...Pl mikor rájöttem, hogy a Mizse vízben kevesebb a nátrium mint a Szentkirályiban, akkor eléggé meglepődtem...azóta Mizsét iszunk, fiam is.

Kérlek ne botránkozzatok meg a kérdésen, tényleg érdekel a véleményetek

2011. nov. 20. 10:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Ami olcsó, abban nincs 66% hús. Hogy add vagy ne a babádnak, én nem tudom megmondani, de én ilyeneket nem szoktam enni, bármennyire finomra is hozzák össze mindenféle E batűkkel...
2011. nov. 20. 10:28
 2/12 A kérdező kommentje:

az van ráírva, hogy pulykamellhús 66%

Akkor nem valósat írnak rá a csomagolásra?Ezt megtehetik??

Én arra gondoltam, hogy mivel nem olyan márkás, nincs extra csomagolása így olcsóbb....vagy a pulykák nem szabad tartásban voltak.

Nem akarok belemagyarázni, csak már annyiszor befürödtünk azzal, hogy drága, márkásat vettünk(nem csak élelmiszer, más is) és totál nem volt jó a minősége!!

2011. nov. 20. 10:34
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Ha eleget taksálnak ahova kell pont azt írnak rá, amit akarnak :(
2011. nov. 20. 10:35
 4/12 anonim ***** válasza:
33%
Azt tegyük hozzá, hogy ezek a termékek gyakran ugyanabból a gyárból érkeznek, mint amúgy a kétszer olyan drága dolgok, és gyakran semmivel nem jobbak. Szóval én nemcsak tacskósat, de mást ilyet se adnék neki. Akkor inkább hentestől vegyetek valódiból kevesebbet.
2011. nov. 20. 10:36
 5/12 anonim ***** válasza:

Én vettem nem Tesco gazdaságost, hanem valami más márkájú virslit, 80% hústartalommal, 200 forintért és címke szerint ugyanabban a gyárban gyártottak amelyikben a legdrágább

virslit és címke szerint az összetétele is ugyanaz volt.

Jó oké azt írnak a címkére amit akarnak, de azért én azt gondolom a címkében meg lehet bízni. Mást úgysem tudsz.

Hentesnél meg nem vennék sonkát, hiszen azt tényleg nem tudni mi van benne, hol és ki gyártotta, mikor mosták le ecettel, áztatták ecetbe.

Akkor inkább címkenézegetés.

2011. nov. 20. 11:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. Szoktam venni Tesco termékeket, és pl. a szaláminál voltam úgy, hogy gyártotta: Pick Szeged. Szerintem persze. Ha majd oviba, suliba kerül, akkor ott úgyis azt kell ennie, amit kap, szóval felesleges a "túlzott " óvatosság.
2011. nov. 20. 11:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én elsőre nem azt vennék, ha még nem evett, de gondolom, már igen, akkor szerintem nyugodtan ki lehet próbálni.

A legtöbb saját terméket nagy nevű márkák gyártóinál készíttetik, ahogy mondod, pl. csomagoláson spórolnak.

Hentesnél én sem vennék.

2011. nov. 20. 12:28
 8/12 krisztivan ***** válasza:
Szerintem kicsit túl van spilázva a dolog mint annyi más is.Ha néha eszik -szerintem -nem lesz baja tőle.Én inkább mindig azon tanakodok,hogy a só mennyiség ami benne van(ugye a tartósítás miatt is)az vajon hány napra elég a fiamnak?2 vagy 3?És ezért nem nagyon kap még házi sonkát sem!
2011. nov. 20. 12:55
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

És igazatok van, én is jobban megbízok a címkében, mint a sarki hentesben...sajnos mivel monopol helyzetben van,nincs nagyon más hentes a környéken, nagyon kihasználja a helyzetét.Nem egyszer vettek már szüleim frissként eladott másnapra megromlott húst, illetve sokszor átverték őket, minket is:(

Amúgy én sem adok neki minden nap ilyen felvágottakat.

A só bevitel miatt meg nem aggódok, mert egy tök jó fűszersóval főzök, ami tele van antioxidánssal, egészséges anyagokkal, és nagyon kevés benne a nátrium!Szóval e mellett nem baj, ha néha eszünk ilyen túlsózott felvágottat:)

2011. nov. 20. 13:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A Tescos, Coop-os, S-Budget termékek, csak azért olcsóbbak, mert a bolt közvetlen a gyártótól vásárolja, és így nem kerülnek rá a kisebb nagyob felvásárolói, viszonteladói árak. És nincsa az a szép, flancos csomagolás ,ami ugye még reklámdíjjal is "gazdagítanak".

Ha az van ráírva, hogy Pick Szeged gyártja, akkor az is gyártja, mert azt csak úgy nem írhatják rá.

Ennyi. Anyukámnak ezt tanították áruismeretből, pár éve vizsgázott belőle. Ha megnézitek a tescos virslit például olyan cég gyártja, akit ismerek és a szóját még hírből sem ismerik, csak megkötik velükd a szerződést x forintről, adott évre és azt meg kell tőlük vennie a tescónak vagy a spárnak stb.

Tehát nyugodtan lehet adni a gyerkőcöknek. És annak is igaza van, hogy az oviban mindent meg kell enni, és ott még ennyire sem ügyelnek a dolgokra, hanem veszik nagytételben a legolcsóbbat.

2011. nov. 21. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!